Anul 2014 — Tendinţe generale

2014-02  Anul 2014 a început încă din luna octombrie din punct de vedere numerologic. Este un an de vibraţie 7, o vibraţie care scoate în evidenţă tot ceea ce este ascuns, camuflat, sub diferite motive sau pretexte.

Aspecte generale.

Pentru mulţi oameni acest an devine un an de introspecţie, de analiză, de autoeducare, de re-educare a aspectului exterior, cel arătat celor din jur (link) şi de făcut primii paşi pentru educarea acelei laturi pe care abia acum, în acest an, o descoperim în noi înşine. (link)

Este posibil să primim mesaje de la necunoscuţi sau să visăm lucruri ciudate. În realitate ni se transmit informaţii sub forma unui schimb de idei, de mentalităţi, de înlocuire treptată a raţiunii cu sentimentele. Toate aceste lucruri ne cam bulversează, ne afectează în special în tabieturile şi obiceiurile zilnice.

Pentru persoanele ceva mai emotive, mai sentimentale, este un an dificil, căci vibraţia 7 are un dar aparte de a scoate la lumină câteva calităţi şi talente care au fost omise de ceva timp, poate prea mult timp. Toată această energie stagnantă începe să iasă la iveală, dar sigur.

În schimb, pentru persoanele care şi-au urmat mai mult raţiunea în viaţă încep să simtă şi altceva… De exemplu: că cei din jur sunt altfel decât îşi închipuiau ei, că florile au culori extraordinare şi au un miros suav, că toate lucrurile din jur sunt colorate şi au multe nuanţe, că latura financiară şi materială a vieţii e doar o parte din viaţă, etc.

În acest an se caută îndependenţa sub toate aspectele ei. Cei care au dăruit încep să ceară, lucru care poate duce la despărţiri neaşteptate, în special în cazul în care cel căruia i se cere are alte interese şi îi lipseşte respectul faţă de partener. Devenim ceva mai atenţi unde dăruim, cui şi cât, indiferent dacă este vorba de timp, atenţie sau de bani.

Cei care au acordat atenţie mai mare carierei încep să-şi aducă aminte de familie. Cei care au fost mult timp „casnici” încep să caute şi altceva decât lucrurile cu care şi-au ocupat mintea, trupul şi timpul mai mulţi ani.

Este foarte posibil ca în acest an să urmeze un fel „explozie” în domeniul educaţiei, oamenii fiind interesaţi de alte domenii decât cel cu care s-au ocupat ceva mai mult timp.

Acest an este un an în care se evită monotonia şi rutina cât mai mult, un an în care se nasc idei noi şi se caută surse de câştig care să asigure independenţa (non-conformismul este o atitudine caracteristică vibraţiei 7).

Se descoperă soluţii la multe dintre problemele care ne-au frământat mai mult timp. Iar aici aş vrea să menţionez că multe dintre soluţii apar la trezirea din somn, căci suntem „ajutaţi” în special prin vise.

Anul 2014 este un an mai puţin plăcut pentru cei care au fost învăţaţi să deţină controlul şi să dea ordine. Firile autoritare, egoiste, s-ar putea să se trezească că au rămas singuri, fiind părăsiţi de „subalterni”.

Cei care şi-au pierdut încrederea în ei înşişi sau cu nivelul respectului faţă de sine ceva mai scăzut devin ceva mai cutezători. Este posibil ca unele manifestări ascunse (gelozia, invidia) să iasă la suprafaţă, manifestându-se.

Unele dintre ideile care ne trec prin minte (şi discutate) sunt respinse, altele acceptate. Orice schimbare este acceptată cu mare greutate, în special de către firile ceva mai „statice”.

Pentru unele lucruri (în special cele care faceau parte din obiceiuri şi/sau tabieturi) constatăm că ne lipseşte timpul pe care îl acordam cândva. E ca şi cum am am avea senzaţia că timpul şi-a modificat cumva măsura.

Persoanele cărora obişnuiam să le cerem sfatul, să le acordăm încredere absolută, încep să îşi arate adevărata faţă, o alta decât cea cunoscută de noi până acum.

Cei care se considerau bătuţi de soartă, ghinionişti, cei care au avut multe eşecuri, constată apariţia primelor raze de lumină în viaţa lor.

Muncă, profesie.

Este un an în care se munceşte ceva mai mult atât din punct de vedere intelectual cât şi fizic. Rezultate sunt însă mult sub aşteptări… Ceva parcă le-ar reţine să se materializeze. Într-un fel, chiar aşa şi este! Sunt probleme vechi uitate şi ascunse undeva în subconştient, conflicte în care am cedat (sau dimpotrivă) ne-am impus punctul de vedere pentru a obţine ceea ce ţinea de interes personal. Deci, răbdare, multă răbdare! Cam cât? Cam cât aşteaptă cel care pune sămânţa în pământ şi aşteaptă să culeagă roadele… Şi mare atenţie la ce însămânţaţi în acest an!

Este un an bun pentru cei care se ocupă cu crearea şi vânzarea de cărţi, a creatorilor de „conţinut” în general.

Vorbind metaforic… În acest an „muzele” pleacă de la persoanele care le-au folosit doar în interes personal şi se mută la cei care ştiu să şi dăruiască.

Relaţii.

Are loc un fel de rearanjare a relaţiilor, a modului (şi motivele!) în care s-au legat unele dintre ele. Prin urmare a acestei tendinţe de re-aranjare, este posibil ca în acest an să aibă loc ceva conflicte, despărţiri, în special cele care au fost legate doar în interes personal, pentru satisfacerea unor anumite nevoi.

De asemenea, în acest an devenim ceva mai conştienţi. Începem să vedem şi prin ochii celorlalţi. Vedem încet dar sigur, cam care sunt ambele jumătăţi ale unui pahar cu… apă. Cine a văzut doar jumătatea plină, acum o vede şi pe cea goală. Şi invers!

Se stabilesc noi relaţii, pe alte principii, cunoaştem altfel de oameni decât până acum.

Acest an este caracterizat prin îndrăzneală, curaj, tenacitate. Cei care au tăcut încep să vorbească. Şi destul de tare ca să fie auziţi! Este un an în care cei care au vorbit mult (şi fără rost de multe ori…) încep să gândească înainte de a spune ceva. În tot acest schimb de atitudine, singurul liant este emoţia, sentimentul.

Este un an în care este pus accentul mai mult pe relaţii de prietenie fără interese materiale sau avantaje ci doar pe prietenii bazate pe plăceri şi atrageri comune.

Finanţe.

După vorba spusă de un amic din offline…

Frumuseţea trece iar averile se mută dintr-un buzunar în altul!”

Cam aşa se întâmplă în acest an. Banii ţinuţi la ciorap, sub saltea, simt nevoia să iasă la „lumină”, sătui de praful înghiţit şi de mirosul de naftalină. Tot ceea ce înseamnă „avere” este scos la lumină, în special cele statice, fie că este vorba de neuroni nefolosiţi sau de muşchi păstraţi din lene sau din mândrie.

Sănătate.

Firile statice (pe interior) şi agitate (pe exterior) sunt într-un fel „forţate” de univers să se oprească şi gândească la un alt drum, iar primele semne sunt date de sănătatea fizică.

Firile statice (pe exterior) şi agitate (pe interior) sunt şi ele forţate, nevoite într-un fel sau altul, să-şi suflece mânecile şi să treacă la treabă, lucru de care au fugit în alţi ani.

În acest ani sănătatea este destul de fragilă, având în vedere psihicul şi nervii afectaţi de schimbările interioare. Este un an în care terapeuţii, consilierii, astrologii au ceva mai mult de lucru ca de obicei.

Ca alte efecte secundare ale acestor stări agitate, nervoase, pot apărea unele semne (trecătoare) de anemie, indigestii, constipaţii, slăbiri ale memoriei, probleme genitale, etc.

Alte detalii.

Aceste schimbări se pot vedea la toţi cei din jur, deci este posibil ca ele să se vadă (fără intenţie) în primul rând la îmbrăcăminte…

Cei care au purtat culori închise, terne, fără strălucire, îşi înghesuiesc „problemele” într-un dulap şi le „poartă” pe rând, una câte una. Dar le combină cu alte culori!

Aşa că, în acest an sunt căutate şi preferate culori ceva mai îndrăzneţe cum ar fi nuanţele de roz, lila, mov deschis sau violet, nuanţele deschise de albastru, verde strălucitor şi revine în atenţie o culoare mult evitată: albul.

Cu drag,

Monica

sursă imagine:

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-happy-new-year-colorful-background-vector-image31642008

Comments are closed.

%d bloggers like this: