Arta curajului. Marte în Fecioară

Deci, da! Atunci când spui/gândeşti la Marte, te gândeşti la curaj! Tot curaj este şi atunci când o iei la fugă sau când rămâi pe loc în faţa provocărilor… Esenţa curajului apare când te aştepţi, poate, cel mai puţin, dar mai ales când descoperi că e nevoie (şi poţi trece!) dincolo de anumite limite! Deimos şi Phobos sunt “gardienii” energiilor lui Marte. Numele lor spun tot (sau aproape tot…) despre aceştia. :) Ei sunt cei care ridică baraje invizibile capacităţii noastre de a ne manifesta entuziasmul, curajul, de a ne îndeplini dorinţele şi de a ne alege (cu discernământ!) modalităţile prin care le putem îndeplini. Teama, frica, pesimismul, atitudinea de Gică-Contra, eşecurile din relaţii, implicarea sau risipirea într-o mulţime de activităţi neimportante, abandonul celor începute, toate acestea sunt doar o parte din descrierile acestor bariere.

Deimos şi Phobos-01
În perioada cât Marte în Fecioară, parcă-i un făcut cu munca… Mai ales cea intelectuală, având în vedere că Mercur este guvernatorul acestei zodii. Urmează deci o perioadă în care atragem (mai ceva ca un magnet!), o mulţime de sarcini (sau persoane) dificile, toate cam având aceeaşi direcţii şi scopuri: obiective cu caracter (şi spirit) practic.
Din punct de vedere practic, Marte în Fecioară stimulează toată gama de servicii efectuate celorlalţi, deci cei care sunt prestatori de servicii altora, s-ar putea să aibă mai mult de lucru între 6 septembrie şi 22 octombrie. În aceste zile propriile dorinţe s-ar putea să fie trecute undeva mai pe la coada listei sau pe linia de aşteptare. Suntem tentaţi să gândim mai mult decât să facem treabă efectivă… Se poate pierde cam prea mult timp şi energie, fie în acest proces de gândire (analiză, detalii, observare şi alte detalii…), fie în lansarea într-o grămadă de activităţi neproductive (doar de dragul de a face ceva…).
Marte în Fecioară este o nouă provocare oferită de astre! Provocarea constă în manifestarea propriului curaj! Dacă avem ceva de zis, atunci să zicem. Dacă avem ceva de făcut, să facem. Dacă vrem ceva, să cerem. Dacă avem ceva de dat… dă-i drumul!
Cu Marte în Fecioară suntem îndemnaţi să gândim înainte de a şi vorbi (sau acţiona)!

Deimos şi Phobos-02

HOROSCOPUL PERIOADEI.

(În ce loc/unde pot apărea astfel de provocări, înclusiv de situaţii în care este nevoie să ne arătăm curajul şi să ne depăşim propriile temeri)

BERBEC: provocări la locul de muncă, în starea de sănătate şi/sau alimentaţie; în capacitatea de a face servicii celorlalţi; în relaţiile profesioanele ingale (şef-subaltern, angajat-angajator, client-prestator de servicii, ş.a.m.d); în tabieturile şi obişnuiţele care vă sunt utile (sau, dimpotrivă, vă pot provoca daune); în ce vă plictiseşte sau în regulile/limitele care vă deranjează.

TAUR: în manifestarea afecţiunii şi sentimentelor; în modul în care vă folosiţi creativitatea; copii; în dovezile de onestitate şi de dăruire (fără niciun fel de aşteptări!); în ce vă aduce bucurie, fericire.

GEMENI: în familie, amintiri, intimitate; în efectuarea de sarcini care ţin de casă şi familie; în dorinţa de a avea grijă (şi!) de d-voastră; în tiparele mentale moştenite din familie (mai ales a celor care vă îndeamnă să fiţi combativi).

RAC: în comunicarea opiniilor şi a părerilor personale saua ceea ce vă interesează; în capacitatea de a asimila informaţii şi a studia; în modul în care vă exprimaţi faţă de ceilalţi din anturaj; în deplasările scurte; în capacitatea de a avea răbdare în legăturile cu ceilalţi (căci impulsivitatea poate fi primită/privită de ceilalţi ca agresivitate).

LEU: în modul în care vă câştigaţi cele necesare; în ceea ce aveţi sau ştiţi deja; în ce consideraţi a fi de valoare; în ceea ce cereţi să primiţi în urma eforturilor depuse; în ce vă aduce senzaţia de stabilitate, capacitatea de a rezista; în ce puteţi da (aduce) într-o relaţie de asociere sau un parteneriat.

FECIOARĂ: în modul în care vă manifestaţi (în primul rând bunăstarea); în atitudine şi comportament; în modalităţile prin care vreţi să ieşiţi în evidenţă sau în realizările cu care vă mândriţi; în ceea ce vă interesează şi/sau imaginea pe care o aveţi despre d-voastră; în modalităţile prin care vă folosiţi propriul potenţial.

BALANŢĂ: în modul în care vă gestionaţi propriile eşecuri; în conştientizarea tiparelor ce se află în subconştient; în modul în care vă gestionaţi energiile date de teamă şi/sau furie; în descoperirea a ceea ce vă destabilizează, a ce v-a adus frustrări, dezamăgiri, datorii sau senzaţia de vină.

SCORPION: în ceea ce primesc în mod efectiv (şi concret) din partea celorlalţi; în capacitatea de a dărui sau de a oferi o mână de ajutor altcuiva; în relaţiile de prietenie şi de cooperare (sau în acţiuni de grup); în discernerea din relaţiile actuale a celor care vă pot susţine; în folosirea mijloacelor de comunicare (mai ales internaţionale); în banii câştigaţi făcând ceea ce vă place; în capacitatea de a oferi recomandări/consiliere.

SĂGETĂTOR: în conştientizarea de sine, a reputaţiei, renumelui personal; în descoperirea a ceea ce este (şi poate face cu ceea ce este); în crearea propriului destin (mai ales pe linie profesională); în cum îşi formulează (manifestă) ambiţiile şi puterea; în modul în care îşi gestionează agresivitatea şi dau dovadă de răbdare (mai ales în relaţii); în asumarea responsabilităţilor; în descoperirea şi conştientizarea unor cauze şi efecte rezultate.

CAPRICORN: în idealuri şi convingeri (cunoaştere versus înţelepciune); în modul în care îşi manifestă propria independenţă şi dreptul de a alege; în imaginea şi opiniile pe care le au despre lume (opiniile sunt legate mai ales de religie şi/sau legislaţie); în modul în care comunică cu străinii (sau cu străinătatea); în conştientizarea a ceea ce au de făcut/de urmat, cu ceea ce au la dispoziţie.

VĂRSĂTOR: în descoperirea capacităţii lor de a se schimba (în clipa când îşi doresc schimbări în viaţă!); în conştientizarea propriilor lor resurse (inclusiv în modul în sunt sau pot fi folosite acestea); în modul în care îşi manifestă emoţiile şi dorinţele; în ce aşteaptă din partea partenerilor sau asociaţilor; în ceea ce pot pierde sau pot renunţa.

PEŞTI: în conştientizarea a ce vă completează, lipseşte/displace să faceţi (şi vă poate fi oferit de altcineva); în modul în care vă folosiţi de relaţii, de energia din relaţii; în modul în care gestionaţi confruntările, mai ales în parteneriate; în modul în care vă manifestaţi, cum vă arătaţi, cum vă văd ceilalţi; în modul în care priviţi parteneriatele (relaţiile de tip soţ-soţie, medic-pacient, client-prestator de servicii, etc); în capacitatea de a face schimburi, de a pune propriile resurse în comun cu altcineva.

Tranziţie cât mai uşoară!

astrolog şi numerolog  Monica Stănescu

***********************

Unde se află această planetă în astrogramă (fie cea natală, previzională, orară, relaţională, ş.a.m.d.), este “departamentul” din intreprinderea noastră personală unde dăm peste pasiune… şi pasiunea peste noi. Acolo e nevoie de cel mai mult efort din partea noastră! Este locul unde întâlnim cele mai mari provocări, putere de a sări peste obstacole, dăm nas în nas cu cea mai acerbă competiţie şi totodată, locul unde căpătăm dovada celei mai mari rezistenţe!

***********************

Împărtăşeşte informaţia cu prietenii tăi! 

Surse imagini:

http://elespacioincomprensible.com/?p=1015

http://www.theoi.com/Daimon/Deimos.html

%d bloggers like this: