Ataşamente umane. Dependenţe

Cred din toată fiinţa mea că una dintre formele de manifestare specifice omului este reprezentată prin aceste ataşamente sau dependenţe. M-am născut între oameni şi-am ales să trăiesc printre ei pentru a-mi putea păstra acea latură care ţine de uman şi umanitate. Pentru un călugăr este foarte uşor să facă acest lucru în liniştea şi pustietatea unui locaş de cult, dar eu am ales calea de a trăi între oameni, căci m-am născut între ei, în niciun caz, vorba unui suflet drag, „într-un vârf de munte sau sub un clopot de sticlă”.
Faptul că mă retrag uneori din această agitaţie şi „mare” de ataşamente este că este şi reprezintă singura modalitate de a putea să îmi păstrez propriul meu echilibru interior. În tot acest timp produc atât cât am nevoie şi consum atât cât îmi este necesar.
Am folosit această introducere înainte de a începe capitolul destinat ataşamentelor sau dependenţelor umane.

Atasamente.00

Evit să dau curs la prea multe citate de-a lungul scrierilor mele pentru că fac parte din categoria persoanelor care gândesc ceea ce citesc. Ceea ce scriu este rodul înţelegerii mele, este contribuţia mea, atât cât pot face, la conştientizarea unor aspecte ale vieţii manifestate umane.
Am să fac apel la un citat pe care l-am descoperit în scrierile unui maestru spiritual din zilele noastre: M. Aivanov. El afirma că: „Este o adevărată artă să îţi alegi lucrurile de care depinzi!”. Această artă se învaţă de fiecare persoană în parte, de-a lungul întregii vieţi, căci viaţa însăşi reprezintă o adevărată şcoală de dezvoltare personală.

Care sunt aceste ataşamente? Sunt ale mele, personale, sau cumva le-am moştenit? Aici, în acest prag ridicat de întrebări care caută răspunsuri, m-a ajutat foarte mult aritmologia, ştiinţa numerelor. Acele programe moştenite sunt primele care trebuiesc conştientizate. Fiecare vibraţie energetică îşi are „oglinda” ei în manifestare, aşa cum fiecare om îşi are şi propria sa „umbră” iar cunoaşterea propriei “umbre” (fie ea chiar şi din punct de vedere numerologic) ajută enorm de mult la cunoaşterea sinelui, acel sine închis într-un corp fizic.

Monica Stănescu

carte-vizita-online-02

 fragment din cartea “Secretele Aritmologiei. Vibraţia Numelui”

 

Comments are closed.

%d bloggers like this: