Bilanţuri şi Concluzii. Luna Octombrie 2013

Şi-a venit toamna…

După moleşeala specifică unui sezon (ceva mai) călduros, după ne ne-am lăsat mintea să se relaxeze, inima să zburde iar trupul să facă ce vrea el, a urmat un fel de adunare generală. Facem socoteli, contabilităţi, bilanţuri ale anului (sau a vieţii) şi tragem câteva concluzii. Rezultatul?!? Se pare că ne întoarce unpic pe dos!

Balance-03Orice s-ar putea spune despre luna asta, dar că este o lună liniştită… Ba! Primim parcă, de undeva, un fel de apel telefonic în care o voce blândă, dulce, răbdătoare, ne trage (delicat) de urechi şi ne spune: Alooo! Aici Pământul!”. Apelul din abstract ne bulversează, ne pune în faţa unui „complex de judecată” invizibil.

Ei, da… Şi cei cu asta?”. Daaa?!? Atunci de ce ne agităm atâta mintea, ne foim de parcă am sta pe ace?!?

Chiar dacă pe dinafară aspectul nostru este unul liniştit şi calm, cu timpul realizăm că începem să purtăm un fel de mască. Suntem cam prea calmi decât suntem ca de obicei! Până şi pe cei din jur începem să-i vedem ceva mai… altfel.

Urmează o retragere, un fel de „mustăcială în suc propriu” şi ne amintim… de multe. Cam de prea multe!

Începem cu proiecte, planuri, obiective, persoane (da-da, inclusiv persoane!) abandonate şi lăsate baltă-n… primăvară (pot fi proiecte/persoane lăsate chiar ce muuult timp în urmă, în „primăvara vieţii noastre). Urmează ceva mustrări de conştiinţă, dări de explicaţii şi căutări de (mai mult sau mai puţin) posibili vinovaţi .

Haos?!? Se poate spune şi aşa! Un fel de haos ceva mai liniştit pe dinafară. Se trece destul de repede peste perioada regrete-mustrări de conştiinţă-explicaţii-motivaţii-scuze-vinovaţi-nevinovaţi. Se trece repede pentru că avem senzaţia că timpul ne presează. Neapărat trebuiesc găsite soluţii şi aplicate. Altfel revin din nou, mai tare, şi tocmai când ne este lumea mai dragă! Cine? Cum cine? Problemele!

Realizăm că judecata-gândirea-adevărul pe care l-am avut atunci e relativ, văzut doar cu un singur ochi: acel ochi care ne convine! Atunci poate a fost bine, dar acum… Deci soluţii, se caută soluţii!

Acum am scăpat de frici şi/sau multe alte ataşamente, valabile atunci când vedeam doar cu un sigur ochi, cel convenabil… nouă! Acum? În fiecare zi începi să îţi doreşti orice, doar ca să fie BINE!

Deci ce e de făcut? La treabă! Vedem ce se (mai) poate face, ne gândim cum putem face şi… facem!

De ce facem? Pentru că ne este greu să ne gândim la altceva, să punem/aducem alte vise/planuri/proiecte/obiective noi şi proaspete în viaţa noastră. Imaginaţia, puterea personală, încrederea în sine parcă s-a oprit pe loc, iar asta ne cam bulversează.

Concret, ce facem în această lună?

Ne retragem pentru o perioadă scurtă. Medităm. Gândim. Ne reîntoarcem în noi înşine şi căutăm soluţii. Începem să ne construim noi legături, căci mare parte dintre cele vechi sunt uzate, grele. Recondiţionăm legături ceva mai vechi de care suntem legaţi încă.

În această lună suntem şi proiectanţi cât şi constructori. Clădim o altă cameră în viaţa noastră, de data asta cu ceva mai multă grijă şi înţelepciune.

Ce s-ar mai putea face? Mişcare, ceva mai multă ca de obicei, atât fizică cât şi intelectuală. Cu cât ne mişcăm mai mult cu atât avem parte de noi experienţe, cunoaştem noi persoane şi vedem mai multe oportunităţi. Profită! În această lună există suficientă energie, atât cât ne este necesară unui alt început. Simţim cum suntem puşi pe o trambulină invizibilă care să „aruncă” spre un nou plan. Şi ştiţi de ce?Această lună este prima lună dintr-un an numerologic!

Cu drag,

Monica

sursa imaginii: http://www.b-lay.com/2013/01/10/finding-your-software-balance/

Comments are closed.

%d bloggers like this: