Chiron. Soluţii noi la probleme vechi SAU soluţii vechi la probleme noi

“Atunci când pentru o celulă condiţiile mediului sunt nepotrivite vieţii şi dezvoltării ei, ea alege calea autodezvoltării şi autosuficienţei. “
(Morgan Freeman, “Lucy”)

De cuvintele acestea mi-am adus aminte în timpul unei consultanţe.
Sub “straiele de astrolog” se află un om care simte, percepe, înţelege şi în mare parte poate realiza unele conexiuni logice la ilogic. Ori tocmai de acest “ilogic” m-am lovit în timpul consultanţei amintite un pic mai sus.
Percepeam durerea, neputinţa, furia, blocajul şi totodată dorinţa de a înţelege “de ce”. Instrumentele folosite de obicei pe durata consultanţelor s-au dovedit a fi de astă dată inutile în mare parte şi insuficiente pentru a găsi un răspuns mulţumitor nici măcar pentru mine! Elementele găsite în astrograma natală (înclusiv în cea a revoluţiei solare) erau prea puţine pentru a justifica problema.
Atunci am căutat unele conexiuni ÎNĂUNTRUL MEU. Îmi era cunoscută, recunoşteam frustrarea, durerea, neputinţa, chinul, chiar şi furia dată de neputinţă, doar era de alt fel şi în alt loc. Mi-am amintit de propria-mi “durere” imposibil de vindecat în condiţii obişnuite şi cu ajutorul metodelor obişnuite. Totodată, mi-am amintit de alegerile făcute când am constatat că, întocmai ca o celulă, “condiţiile pentru dezvoltare şi/sau multiplicare s-au dovedit a fi nepotrivite”. Mi-am amintit de alegerea făcută şi de rezultatul obţinut. “Zidul” de care mă izbisem, ca om mai întâi de a fi şi astrolog era o problemă de natură chironiană.

POVESTEA LUI CHIRON
Din punct de vedere mitologic.
Frate vitreg cu Jupiter, nepot de-al lui Uranus, Chiron s-a născut în urma legăturii lui Saturn (Cronos) şi Philyra. Se spune că Cronos a luat forma unui cal pentru a o putea cuceri pe Philyra, motivul pentru care Chiron s-a născut jumătate om-jumătate cal. La naşterea lui a fost abandonat de ambii părinţi, el fiind adoptat, crescut şi educat de către un alt zeu, Apollo, zeul luminii, zeu al cunoaşterii, muzicii, artei, profeţiei şi al adevărului.
Primind o astfel de educaţie, centaurul Chiron a ales o altă cale decât semenii lui, cei care au ales calea manifestării părţii animalice din ei. S-a retras departe de o astfel de lume. A devenit profesor, mentor şi vindecător. A împărtăşit din cunoaşterea sa, printre elevii lui numărându-se Hercule, Iason, Ahile, Asclepios.
ChironDin toate informaţiile primite de la Apollo şi predate, se pare că cea mai dragă i-a fost lui Chiron arta vindecării. Chiron vindeca aproape orice boală fie cu ajutorul mîinilor (chiropractica), fie cu ajutorul plantelor (homeopatia). Şi totuşi, s-a izbit el însuşi de obstacol! Rănind fiind el însuşi,din greşeală, de o săgeată otrăvită, rana a devenit un adevărat chin pentru el. Se născuse jumătate zeu, jumătate animal. I-a fost imposibil să se vindece complet pe sine atât timp cât se afla în trupul său, folosind modalităţile deja cunoscute şi practicate. La fel sunt toate problemele de natură chironiană: sunt imposibil de rezolvat pe căi obişnuite sau deja cunoscute.
Poveştile din mitologie spun că Chiron a renunţat atât la corpul său cât şi la nemurirea moştenită, dăruind nemurirea sa lui Prometeu. La moartea sa, drept recunoaştere a valorii sale, numele său a fost dat unei constelaţii: Constelaţia Săgetătorului.

Din punct de vedere astrologic.
Chiron indică într-o hartă natală o problemă, un loc vulnerabil care poate deveni un motiv provocator de frustrare, de durere fie fizică, fie mentală, fie emoţională. Este nevoie de educaţie spirituală minimală pentru a putea înţelege şi a putea face o alegere conştientă, aşa cum a făcut în final Chiron. Cheia secretă
Simbolul lui Chiron este o cheie, care întradevăr deschide acest acces la cunoaştere. Problemele de natură chironiană sunt greu de înţeles şi de rezolvat dacă sunt privite doar din punct de vedere al egoului, al laturii “animalice” din noi. Întocmai ca şi Chiron, fiecare poate alege dacă se desprinde de acest aspect al naturii noastre, astfel încât să poată accesa un alt nivel de înţelegere.

Din punct de vedere astronomic.
Chiron a fost descoperit oficial pe 1 noiembrie 1977, la ora 10 a.m., la Observatorul din Pasadena, California. Durata trecerii sale prin sistemul solar este de aproximativ 50 de ani, iar mişcarea sa are forma unei curbe eliptice atipice. Astfel trece în mod inegal prin diferitele semne zodiacale: în Rac stă 3 ani, în Vărsător 6 ani, în Peşti (perioada în care ne aflăm acum) 7 ani iar în Berbec aproape 9 ani.
Orbita lui ChironCând se află la afeliu (locul cel mai îndepărtat de Terra), orbita sa se apropie de orbita lui Uranus, iar când se află la periheliu (punctul cel mai apropiat de Terra) se intersectează cu orbita lui Uranus (este unul din motivele pentru care acest corp ceresc a fost plasat în harta sistemului nostru solar între Uranus şi Saturn).

Concluziile la care am ajuns ca astrolog.
1.Problemele de natură chironiană sunt imposibil de înţeles fără o educaţie spirituală minimală.
2. Pot fi rezolvate şi înlăturate prin detaşarea de convingeri vechi (Saturn), apoi descoperirea şi aplicarea unor soluţii noi (Uranus).
Cu alte cuvinte: SOLUŢII NOI LA PROBLEME VECHI! SAU SOLUŢII VECHI LA PROBLEME NOI. :)

Cu drag,
astrolog şi numerolog Monica Stănescu

Împărtăşeşte informaţia cu prietenii tăi!

Surse imagini:
http://www.christianfaith.com/resources/for-christian-students
http://www.letopis.info/themes/painting/jivopis_i_vazopis_drevney_grecii.html
https://www.pbslearningmedia.org/resource/112717416-earth-space/a-diagram-showing-the-eccentric-orbit-of-chiron-earth-and-space/#.WTE-WdR96t8

%d bloggers like this: