Cicluri numerologice. Ciclurile de nouă (9) ani

Spiral-02

 Între “naştere” şi “moarte” viaţa are un aspect sinusoidal. Privită pe ansamblu, evoluţia unui om are forma unei spirale, aşa cum am afirmat şi în articolul „Spirala Evoluţiei Umane” (click!).

În articolul de faţă voi prezenta când se petrec (privite din punct de vedere cronologic) şi de ce, care motivul.

Mai jos sunt două tabele. Primul conţine perioadele de timp necesare unui ciclu complet, respectiv vârstele la care aceste cicluri încep şi se termină.

Cicluri complete

CICLUL I

0 18

CICLUL II

18 — 36

CICLUL III

36 — 54

CICLUL IV

54 — 72

CICLUL V

72 — 90

Ce se petrece de-a lungul unui astfel de ciclu?

Să iau de exemplu primul ciclu. Ne naştem cu creierul „curat”, nou-nouţ, aşa cum este şi un hard cumpărat dintr-un magazin de electronice. Toate înregistrările pe care un om le face de-a lungul timpului pe acest „hard” noi oamenii le numim „amintiri”. Pe toată durata primului ciclu un om înregistrează de toate, fără discernământ.

Dar, spre deosebire de o maşină (un calculator), omul are darul de a alege dintre aceste informaţii pe care le primeşte. Cum se fac înregistrările? Toate, doar absolut toate, se înregistrează pe baza emoţiilor.

O să vă întrebaţi de ce. Singurul răspuns pe care l-am găsit (şi acceptat) a fost doar după ce am urmărit un videoclip de pe Ted. În acest film se poate urmări formarea unui făt uman începând de la concepţie şi până la naştere. (click!).

Acolo am aflat că primul organ care se formează la un făt este inima. Pe baza acestui organ se înregistrează primele memorii încă din perioada intrauterină.

Să revin la noua fiinţă formată, desprinsă din punct de vedere doar fizic de părinţii biologici, ea având deja înregistrate primele informaţii, cele date de emoţiile venite .

Mai jos este tabelul cu jumătăţile de cicluri.

Jumătăţi de cicluri

JUMĂTĂŢILE CICLULUI I

0 9 ; 9 18

JUMĂTĂŢILE CICLULUI II

18 27 ; 27 36

JUMĂTĂŢILE CICLULUI III

36 45 ; 45 54

JUMĂTĂŢILE CICLULUI IV

54 63 ; 63 72

JUMĂTĂŢILE CICLULUI V

72 81 ; 81 90

Ce se petrece în timpul celei de-a doua jumătăte de ciclu?

Urmează un nou proces de învăţare şi, în paralel, un proces de dezvăţare a celor învăţate de “acasă”. Se sortează informaţiile vechi şi se păstrează doar o parte din cele “vechi” pentru a face loc la cele noi.

Cu cât apar mai multe informaţii noi, cu atât omul şterge din ce în ce mai multe amintiri. Cu alte cuvinte… omul începe să „adoarmă”. Conştiinţa se concentrează din ce în ce mai mult pe exterior, sursa informaţiilor. Interiorul şi tot ceea ce ţine de el este limitat din ce în ce mai mult. Emoţiile sunt în mare majoritate blocate pentru că toate informaţiile sunt stocate în creierul uman doar pe bază de raţiune. Şi uitate la fel de repede!

Toate ciclurile au acelaşi ritm, alternând dezvăţarea cu învăţarea. Cu cât se stochează mai multe informaţii cu atât învăţatul durează mai mult timp.

Să trec mai departe!

Am vorbit despre când şi despre ce se petrece de-a lungul acestor cicluri. A mai rămas de ce. În primul rând de ce 9?

De ce cifra nouă (9)? Putea fi oricare cifră de la 1 la 9, aşa cum sunt cunoscute ele încă din antichitate. Putea fi de exemplu şapte (7) fiind cunoscute cele 7 note muzicale de bază pe care se compune muzica (restul fiind variaţii), cele 7 culori în care se descompune lumina albă, cele 7 chackre cunoscute în orient, cei 7 ani de acasă, etc. Care sunt însă cele două vibraţii omise?

Descompunerea-Luminii

Am apelat atunci la cele învăţate în orele de fizică. Toţi am văzut (cred) fenomenul de descompunere a culorii albe. Sau un curcubeu! Deci o primă culoare (vibraţie) CARE ARE CAPACITATEA DE A REFLECTA TOATE CELELALTE CULORI este albul. Din ea ies toate celelalte. Deci este un Unu, numărul 1, vibraţia 1. Dacă “blochezi” într-un fel sau altul această sursă de lumină toate celelalte culori (vibraţii) dispar, se estompează. Şi-atunci rămâne culoarea neagră, ultimul număr, 9, cel care LE CONŢINE PE TOATE CELELALTE CULORI DOAR CĂ LE ABSOARBE FĂRĂ A REFLECTA NICIUNA.

Aşa am aflat şi care sunt cele două vibraţii omise. Numerologia însă le-a păstrat, aşa cum le-a păstrat şi matematica.

Deci fiecare ciclu conţine un număr de 9 ani. Este un proces care are un început (învăţare, asimilare de noi informaţii) şi un sfârşit (eliminarea prin uitare a celor considerate a fi inutile). La fiecare 9 ani se petrec astfel de procese, de acumulare de energie şi direcţionarea ei într-un alt sens.

Puteţi afla despre acest adevăr doar rememorându-vă anii trăiţi până acum. Revedeţi-vă viaţa, evenimentele care s-au petrecut în jurul vârstelor de 9 ani, de 18, 27, ş.a.m.d. Este un fenomen absolut normal.

A mai rămas să răspund doar la o singură întrebare.

De ce un ciclu complet are 18 ani?

Pentru că pe măsură ce încep ciclurile cu soţ, cele pare, o parte din informaţiile şterse rămân înregistrate. Este vorba despre acţiunile pe care le facem de-a lungul acelor ani. În acest mod acumulăm sau ardem ceea ce se numeşte karmă. Karma este doar un cuvânt care oricare altul! Prin acest cuvânt se descrie ansamblul tuturor acţiunilor pe care le face un om de-a lungul unei singure vieţi, fie ea trecută, prezentă sau viitoare.

Dar despre karmă voi vorbi ceva mai pe larg în cadrul unui alt articol. În cel de faţă am făcut public doar o parte din drumul pe care l-am parcurs de la “abstract” la “logic”, inclusiv care au fost răspunsurile şi concluziile la care am ajuns până acum.

Monica Stănescu

carte-vizita-online-02

Surse imagini:

http://www.superbwallpapers.com/abstract/circle-fractal-15230/

http://ro.wikipedia.org/wiki/Culoare

Comments are closed.

%d bloggers like this: