Cine comunică, se comunică pe sine! Întrebări de la cititori — Probleme financiare

Mesaj:

Buna ziua,
citesc cu mult interes articolele primite pe mail de la dvs si va multumesc pt ele. Am nevoie de un sfat, o indrumare , poate chiar o lamurire in privinta lectiei pe care o am de invatat aici pe pamant. Am ajuns la pragul deznadejdei…De cand ma stiu(ca adult) nu am avut parte de bani, am mers din credit in credit(pentru lucruri necesare nu pentru fitze)cand se ivea o ocazie de promovare sau marire de salariu, intervenea o piedica…As dori sa stiu daca trebuie sa ma resemnez sau intr.un final reusesc sa-mi revin[ nu doresc sa ma imbogatesc,ci doar sa pot duce un trai decent si linistit, fara stresul chinuitor si frustrant al datoriilor]. Va multumesc anticipat si va doresc sanatate multa. Datele mele: ….

Răspuns:

Ultimul lucru pe care îl pot recomanda cuiva este resemnarea! Schimbare, da; transformare, da, capitulare, da… Dar resemnare?!? În niciun caz! Despre atitudine

Vorba lui Einstein: „doar un nebun îşi poate închipui că făcând mereu şi mereu aceleaşi lucruri poate obţine alte rezultate”. Aceasta înseamnă resemnarea! Dacă, doar dacă v-aţi fi dorit aşa ceva cu adevărat, AŢI FI FĂCUT DEJA ACEST LUCRU! Mesajul pe care mi l-aţi trimis însă arată (mie cel puţin!) că există CEVA în interiorul d-voastră care se împotriveşte la o asemenea posibilitate. Deci, în primul rând FELICITĂRI pentru „deschidere”. :)

Să trec mai departe!

Sunt trei întrebări fundamentale: DE CE; CUM; CE. Astrologia vă poate oferi doar câteva informaţii legate de unele tendinţe avute, de câteva răspunsuri la întrebări care încep cu „de ce”, deci, în mare parte, ceea ce vă pot eu oferi sunt câteva detalii legate de nişte cauze ale căror efecte le trăiţi acum. Aceste informaţii sunt doar o parte din ceea ce pot face, urmând ca d-voastră să decideţi dacă continuaţi să gândiţi şi acţionaţi la fel, producând aceleaşi efecte, sau să vă schimbaţi modul de a gândi şi acţiona, schimbându-vă întreaga viaţă.

Una dintre „traducerile” oferite de data de naştere este legată de menirea vieţii actuale din punct de vedere numerologic. Menirea vieţii actuale este una de a deveni un ghid, un mentor/profesor (menire 6), dar ceea ce „predaţi” să fie ceea ce aţi învăţat din propriile greşeli (destin 7). Cu alte cuvinte, îi puteţi învăţa pe cei din jur exact ceea ce ar fi trebuit chiar d-voastră să faceţi.

Să vedem ce spune şi astrologia!

Întradevăr, una dintre marile probleme ale vieţii actuale este rezolvarea situaţiei financiare. De fapt, sunt mai multe dificultăţi pe care le aveţi de rezolvat, dar mă limitez doar la cerinţa conţinută în mesaj.

Câteva date „tehnice” de la care am pornit:

– Jupiter Rx, Cap, Casa II, opoziţie Marte, opoziţie Venus Rx

– Venus Rx, Rac, Casa VIII, opoziţie Jupiter Rx

– Marte, Rac, Casa VIII, opoziţie Jupiter Rx

– NN Cap, Casa III, trigon Mercur, trigon Pluto

Să traduc aceste date într-un limbaj obişnuit.

Aveţi un mod de a gândi care ar trebui şi este necesar să vi-l schimbaţi. Este vorba despre un conflict dintre banii (resursele) d-voastră şi banii (resursele) altor persoane. Le cam… amestecaţi. Una dintre cauza problemelor financiare prezente este imaturitatea d-voastră din punct de vedere emoţional. Cu alte cuvinte, sunteţi dependentă de cei din jur din punct de vedere emoţional. Dacă aveţi în jur oameni nefericiţi, atunci este absolut normal şi firesc să vă simţiţi şi d-voastră nefericită. Dacă vreţi să schimbaţi ceva, atunci începeţi d-voastră!

Mare parte din lecţia vieţii actuale este legată tocmai despre însuşirea responsabilităţii propriei vieţi (atât din punct de vedere mental, sufletesc şi fizic), de a păşi pe proprii d-voastră picioare, fără a vă baza pe sprijinul (financiar, emoţional) al cuiva, nici măcar al familiei sau prietenilor.

Întrebarea (întrebătoare) este:

CÂT DE BINE VĂ CUNOAŞTEŢI?

Aveţi un potenţial energetic uriaş şi este mare păcat dacă îl lăsaţi să se risipească sau, mai grav, să-l folosiţi într-un mod distructiv (Ascendent în Scorpion). Chiar dacă mediul în care aţi fost crescută a fost unul care v-a împiedicat să vă exprimaţi şi să vă cunoaşteţi, bazat pe ideea de „fericire” = „a avea”, ar fi caz să lăsaţi trecutul (inclusiv ceea ce v-a fost „predat” în propria d-voastră familie) în pace.

Se poate ieşi din acest labirint al ignoranţei?

Da!

Cum? Informându-vă, gândind şi abia apoi acţionând. Eu vă pot oferi doar câteva informaţii şi

RECOMANDĂRI:

 1. Primul pas este să deveniţi propiul d-voastră prieten. Până acum aţi fost propriul d-voastră duşman. Fiecare om face de-a lungul vieţii atât lucruri bune, cât şi rele. Vedeţi revedeţi acele lucruri bune le-aţi făcut! BUNE FĂCUTE DE D-VOASTRĂ ŞI PENTRU D-VOASTRĂ! Doar aşa vă puteţi recăpăta încrederea în d-voastră şi respectul faţă de sine.
 2. Din punct de vedere karmic, este posibil ca cei care i-aţi avut părinţi să fi fost cândva proprii d-voastră copii. Cum s-au comportat ei cu d-voastră, aşa v-aţi comportat d-voastră cu ei. Aşa că, împăcaţi-vă cu ei. Cel puţin cu unul dintre ei aţi avut (şi poate mai aveţi încă) ceva mai multe divergenţe.

  Aşa vă puteţi rezolva parţial cel puţin una din problemele actuale: banii.

  Banii sunt doar un rezultat al unui mod de gândire avut legat de finanţe, de investiţii, surse şi cheltuieli. Ei sunt doar un mijloc, în niciun caz un scop de urmărit cu îndârjire!

 3. Creditele apar doar în clipa când sunt necunoscute şi neconştientizate nevoile REALE.

  Pe undeva, pe lista d-voastră de cheltuieli, se află anumite „ieşiri” mult mai mari decât vă puteţi permite. Poate fi vorba şi de altceva decât de bani. Poate fi vorba şi despre timp sau/şi energie personală. A fi cumpătat e cu totul altceva decât a trăi ca Hagi-Tudose. Fiecare om are dreptul de propria sa viaţă, la propriile sale erori. Toţi facem aşa ceva. Altfel cum am putea învăţa sau aprecia ceva decât… plătind? Împiedicându-i pe cei din jur să comită erori, îi împiedicaţi să evolueze şi, indirect, stagnaţi şi d-voastră. Senzaţia pe care o simţiţi este de „stat pe loc” sau „învârtit în cerc”.

 4. Una dintre marile probleme care vă apar pe harta energetică personală este deficitul de pe chackra anahata (chackra inimii). „Responsabilul” sistemului solar cu această sarcină este planeta Jupiter. La d-voastră se afla la naştere în mişcare retrogradă în Casa II (sectorul de viaţă legat de resursele personale). Ce înseamnă acest lucru? Că aveţi mari probleme în a vă bucura, de a simţi entuziasm, de unde aveţi atât de multă… tristeţe. Vă recomand să citiţi cu atenţie şi cu voce tare de câteva ori următoarele cuvinte:

 5. Sunt liberă să descopăr acele gânduri care îmi aduc bucurie, să spun acele cuvinte care mă bucură, să fac acele lucruri sau activităţi care mă umplu de energie! SUNT LIBERĂ SĂ ALEG CEEA CE VREAU SĂ FIU!

  AM DATORIA FAŢĂ DE MINE DE A FI UN OM FERICIT!

 6. Există o mare diferenţă între „libertate” şi „libertinaj”. Există în astrograma natală o opoziţie dintre Jupiter (cel menţionat anterior) şi Marte şi încă una dintre acelaşi Jupiter şi Venus. Ambele planete se află în Casa VIII, casa astrologică care semnifică atât banii altora cât şi „moştenirile” ereditare. Opoziţia cu Venus îmi spune că aveţi tendinţa de a confunda libertatea cu libertinajul şi că vă „aprindeţi” cam prea repede. Dacă vă doriţi libertate, atunci o aveţi. Orice gând se transformă în realitate. Dar să oferiţi şi altcuiva aceeaşi libertate! Lipsind pe altcineva de bucurie, ajungeţi în final să fiţi chiar d-voastră cea fără… Aspectul dintre Jupiter şi Marte are o semnificaţie şi mai importantă! Înseamnă că aveţi o mulţime de programe patternale care vă opresc din propria d-voastră evoluţie, atât din punct de vedere spiritual cât şi material. Revizuiţi ce comportamente aţi preluat de la cei din familia de provenienţă! Poate fi vorba despre un comportament dur sau/şi autoritar, castrant, tăietor de bucurie… Am dat doar câteva exemple!

 7. Există un singur fel de a ne câştiga existenţa şi cele necesare trupului, sufletului şi minţii: schimb energetic. Dar! Sunt trei moduri prin care se poate face acest schimb: prin timp, sănătate sau competenţe. Dacă aveţi probleme financiare, ar fi interesant să revedeţi modul prin care faceţi acest schimb. Ce daţi d-voastră în schimbul banilor primiţi? Ce primiţi d-voastră în schimbul banilor daţi? Sunt satisfacţii de scurtă durată sau întinse pe perioade îndelungate de timp? Răspunsul e doar pentru d-voastră!

 8. Un exerciţiu simplu, de creativitate: cum ar fi viaţa d-voastră fără datorii? V-aţi gândit la această întrebare? Gândindu-vă tot timpul la datorii mă îndoiesc că veţi vedea ŞI altceva! Gândiţi-vă… să deveniţi un om bogat! Gândiţi-vă că sunteţi un om bogat începând de astăzi, de acum!

 9. Sunteţi născută în semn de aer, deci aveţi tendinţa de a vă „împrăştia” în mod nativ (offtopic: sunt fiică de Gemeni şi sunt soţia tot unui Geamăn :) ). Pierderea contactului cu Universul (sau cu D-zeu) se poate recunoaşte foarte uşor rutina sau după activităţile zilnice. Mentalitatea de timp agendă cu „lucruri de făcut” sau „listă de cumpărături” are eficienţă doar parţială. Ea ne ajută să avem (de la verbul „a avea”), în niciun caz să fim! Un exemplu concret: una este „eu am un copil” şi cu altceva este „eu sunt părinte”!

A venit timpul să vă scriu câte ceva despre eşuările legate de promovări şi măriri de salariu.

Motto-ul Școlii Zenla (link) este „Ce e înăuntru este şi înafară”. Este exact ceea ce se petrece şi în cazul d-voastră. Ceea ce se petrece înafara d-voastră se află înăuntrul d-voastră. O promovare sau o mărire de salariu înseamnă mai multe responsabilităţi asumate (cheltuieli suplimentare) din partea d-voastră.

Vă este teamă de asumare? Am îndoieli! Ceea ce vă opreşte şi vă pune frână este cu totul altceva: emoţiile. Vă este teamă de eşecuri. Este ceva absolut normal să apară ŞI aşa ceva în viaţă. Altfel cum ne-am mai bucura ŞI de succese?!? Sunteţi împiedicată să ocupaţi funcţii de răspundere pentru că aveţi deja destule!

Un alt declanşator de emoţii este timpul pe care îl consumaţi deja cu alte responsabilităţi (reale sau imaginare) pe care vi le-aţi asumat faţă de alte persoane sau situaţii. Toate aceste responsabilităţi asumate şi se pot împăca destul de bine cu o profesie dacă, doar dacă ţineţi o evidenţă strictă a timpului personal investit.

Toată lumea a primit la naştere cele 24 de ore zilnice. Depinde doar de noi cum le investim… sau consumăm fără rost! Tot aşa cum vă împrăştiaţi timpul, tot aşa aveţi tendinţa nativă de a vă împrăştia energia, de a lua decizii pe moment, de a re-acţiona mai mult decât a acţiona la impulsuri venite din exteriorul d-voastră, de a avea îndoieli (de multe ori nejustificate), de a cheltui fără rost.

La final!

V-am oferit cinci ore din timpul meu pentru a vă ajuta pe măsura cunoştinţelor mele. Cândva mă aflam într-un labirint diferit de cel în care vă aflaţi d-voastră, dar senzaţia era oarecum asemănătoare: învârtit în cerc. Am cerut CUIVA (link) sprijinul şi mi-a răspuns. Mi-a oferit câteva informaţii. Atât. Doar câteva informaţii. Dar pentru ele îi sunt acelui OM veşnic recunoscătoare!

De atunci, am decis să răspund celui/celor care îmi vor cere ajutorul. Procedaţi şi d-voastră la fel cu cel/cei care vor veni în viitor. Şi vor veni cu siguranţă!

E singura rugăminte pe care o am în schimbul acestui material scris.

Cam atât.

Vă doresc din tot sufletul mult succes pe calea cunoaşterii şi autocunoaşterii!

Monica Stănescu

carte-vizita-online-02

Sursă imagine:

http://cedricjacomy.com/the-problem-is-not-a-problem-i-promise/

%d bloggers like this: