Compatibilităţi şi incompatibilităţi zodiacale

continuare din articolul

Universul este la bază neutru. Este O UNITATE.
Imaginaţi-vă un magnet obişnuit drept exemplu de unitate. Este ceea ce este (un magnet), pentru că în structura lui conţine cei doi poli, unul activ (+) şi unul pasiv (-). Energia circulă permanent de la un pol la altul. Oricât ar fi de mare (ca dimensiuni fizice) sau ar fi tăiat în bucăţele mici, rămâne tot un magnet atât timp cât circulaţia energiei dintre cei doi poli rămâne constantă.

Regenerating_Taijitu

Atunci când focalizarea este îndreptată doar către o singură zodie (de obicei cea nativă), câmpul de percepţie şi de înţelegere se restrânge. Perspectiva se schimbă complet atunci când are loc detaşarea. Abia când priveşti imaginea de ansamblu, ca un simplu observator, încep să vină şi altfel de informaţii.
Acelaşi principiu (de unitate prin dualitate), se află şi la baza studiului astrologiei, indiferent dacă studiul este realizat pe baza informaţiilor din astrologia occidentală sau orientală. Fiecare zodie are doi poli, unul atrage iar celălalt respinge. Unul este activ, celălalt este pasiv.
În manifestarea umană, această dualitate s-ar putea descrie astfel: partea activă este nevoită prin natura ei, să aibă iniţiativă sau să fie spontană; cea pasivă să gândească, să medieze, să negocieze, să se bazeze mai mult pe inspiraţie şi intuiţie.
Urmărind aceste manifestări, este foarte uşor de înlocuit elementele care stau la baza celor 12 zodii. Zodiile active sunt zodiile de Aer şi Foc, cele pasive sunt cele de Apă şi de Pământ.

ZODIILE ACTIVE.
Berbec/Dragon

Gemeni/Cal
Leu/Maimuţă
Balanţă/Câine
Săgetător/Şobolan
Vărsător/Tigru

ZODIILE PASIVE.
Taur/Şarpe

Rac/Capră
Fecioară/Cocoş
Scorpion/Mistreţ
Capricorn/Bivol
Peşti/Iepure

În zodiacul chinezesc, sunt cinci elemente (Pământ, Apă, Foc, Metal, Lemn), fiecărui element fiindu-i atribuite caracteristicile unei planete.
APA este dominată de MERCUR
METALUL este dominat de VENUS
FOCUL este dominat de MARTE
LEMNUL este dominat de JUPITER
PĂMÂNTUL este dominat de SATURN

De aici revine COMPATIBILITATEA ŞI INCOMPATIBILITATEA (de fapt complementaritatea) dintre cele patru grupe de zodii cunoscute din zodiacul european şi cel chinezesc.

Numerograme personalizate, numerograme previzionale, analize astrologice natale, karmiceprevizionale, consultanţe.

GRUPA 1.
Berbec/Dragon Leu/Maimuţă Săgetător/Şobolan
Sunt zodii active, ambiţioase, care îşi fixează singure scopurile şi le urmează fără niciun fel de ezitare, înlăturând din cale orice (sau pe oricine) le stă împotrivă ori le ridică obstacole. Se simt în “pielea” lor doar atunci când se află pe un loc de comandă, când au ele iniţiativă. Respectă doar când întâlnesc firi/atitudini similare cu ale lor.
Sunt firi care SE OPUN oricăror influenţe din exterior şi/sau formelor de echilibru ori de distrugere. Sunt zodiile de natură “marţiană”, planeta care îi domină fiind planeta Marte.
De exemplu un Săgetător (sau din Şobolan) va avea divergenţe de opinii la început (sau să petreacă alături 24 ore din 24) cu un nativ din Gemeni (sau din Cal) sau cu unul din Peşti (sau din Iepure).
Sunt privite ca cele mai INDIVIDUALISTE (şi “magnetizante”) zodii, tocmai prin modul lor de gândire şi acţiune.

GRUPA 2.
Taur/Şarpe Fecioară/Cocoş Capricorn/Bivol
Toate acţiunile în care se implică sunt mai întâi gândite pe bază de analiză şi planificăre sistematică. Sunt firile care adoră să aibă libertate de mişcare, fiind în acelaşi timp şi conservatoare principiilor lor, având un simţ aparte pentru concepte/idei ca “corectitudine” şi “dreptate”.
Acordă atenţie doar faptelor şi cifrelor, deci ascultă mai mult de raţiune decât de emoţii sau de sentimente. Se pot echilibra şi dezvolta doar prin efort depus de ele însele, în mod constant, nefiind influenţate în niciun fel de exterior, putând avea mari divergenţe de opinii cu zodiile care se bazează sau îşi ascultă mai mult intuiţia şi/sau conştiinţa.
Sunt zodiile de natură saturniană, planeta lor dominantă fiind Saturn.
De exemplu, unui nativ din Taur sau din Şarpe îi este destul de greu să se înţeleagă la început (sau să petreacă alături 24 ore din 24) cu cineva din Scorpion (sau Mistreţ) sau din Leu (sau Maimuţă).
Sunt consideraţi a fi zodiile INTELECTUALE din zodiac.

GRUPA 3.
Gemeni/Cal Balanţă/Câine Vărsător/Tigru
Sunt zodiile care îşi urmează propriile lor idealuri, în primul rând cele legate de umanitate şi de relaţiile dintre oameni (având foarte puternice legături cu cei din imediata lor apropiere). Sunt deschişi, generoşi, extrovertiţi, energici şi cam non-conformişti, pentru că se ghidează şi îşi construiesc întreaga lor existenţă pe baza a ceea ce le dictează conştiinţa. Îi pot scoate din sărite doar manifestările de nedreptate sau de incorectitudine, putând deveni chiar agresivi uneori în manifestare.
Bazându-se doar pe ce le transmite propria lor conştiinţă, rar ascultă de recomandările altora. În plus, îi îndeamnă şi pe alţii să acţioneze în acelaşi spirit de opunere la orice fel de influenţe de constrângere sau de echilibru.
Sunt zodiile care caută să se extindă (Jupiter) făcând doar ceea ce le face (lor!) plăcere (Venus).
De exemplu, unui nativ din Balanţă sau din Câine îi este destul de greu să se înţeleagă la început (sau să petreacă alături 24 ore din 24) cu cineva din Berbec (sau Dragon) ori din Capricorn (sau Bivol).
Sunt considerate a fi cele mai ALTRUISTE (şi “electrizante”) zodii.

GRUPA 4.
Rac/Capră Scorpion/Mistreţ Peşti/Iepure
Sunt cele mai sensibilie şi mai delicate zodii. Îşi manifestă sensibilitatea din plin atunci când se implică în domenii artistice sau în domenii în care contează foarte mult manifestarea “cu artă”. Sunt diplomaţi, plini de compasiune, firi calme şi introvertite în general, care se bazează mai mult pe ce le spune inspiraţia, imaginaţia şi intuiţia. Sunt zodiile care se dezechilibrează cel mai uşor, fiind şi motivul pentru care preferă mai mult să stea în medii sau cu persoane liniştite.
Fiind dominate de Mercur, la cel mai mic impuls au tendinţa să se împrăştie (exact ca mercurul), iar după un timp (dacă sunt lăsate în pace) reuşesc să se adune şi să se re-echilibreze şi singure.
Unui nativ din Rac sau Capră îi este destul de greu să se înţeleagă la început (sau să petreacă alături 24 ore din 24) cu cineva din Capricorn (sau Bivol) ori din Balanţă (sau Câine).
Ei sunt ARTIŞTII din zodiac.

va urma

astrolog, numerolog şi formator Monica Stănescu

Împărtăşeşte informaţia cu prietenii tăi!

Numerograme personalizate, numerograme previzionale, analize astrologice natale, karmiceprevizionale, consultanţe.

Sursă imagine:
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Regenerating_Taijitu.gif

%d bloggers like this: