Eclipsa (parţială) de Soare în Vărsător

Pe 15 februarie (ora Ro 22:51) este eclipsă parţială de Soare, deci Luna este (aproape) Nouă semnul Vărsătorului. Începem un nou ciclu, care se încheie în jurul datei de 27 iulie a.c. (ora Ro 23:41) Să ne punem deci neuronii şi emoţiile la treabă! După o replică din filmul “Lucy”:

“Cu un neuron, începe viaţa; cu doi, mişcarea; iar cu emoţiile, lucruri interesante încep să se petreacă”.

Suflet

Şi chiar încep să se petreacă unele lucruri interesante! Cum altfel ar putea să fie când Soarele, Luna şi Mercur îşi dau mâna şi lucrează împreună, în acelaşi loc? Pe de altă parte, ascendentul momentului este în Balanţă, deci fiecare dintre noi caută să gândească şi să acţioneze cât mai mult în armonie atât cu el însuşi cât şi cu întregul Univers, astfel încât să reinstaurăm cât de cât un echilibru, în întreaga viaţă.

Şi de unde se poate începe acest proces de echilibrare, din alt loc decât de la “rădăcini”, din locul de unde a pornit şi se porneşte tot ceea ce v-a urma? (Soare, Lună, Mercur în C4)

Pentru că eclipsa parţială de Soare din 15 februarie a acestui an, indică în primul rând o clarificare legată de viaţa personală! Pot fi lucruri legate de casă, de un cămin sau o proprietate. Poate fi vorba despre clarificări mentale şi emoţionale legate de familie, despre ce am crezut că înseamnă o familie, despre cum ne-am dori să fie.

În perioada acestei eclipse privim toate acestea dintr-o nouă, altă perspectivă. Este şi firesc să se schimbe multe dintre cele rămase vechi şi învechite! Se schimbă ce sunt nepotrivite nouă, pentru că “ce-a fost bun pentru mama/tata” poate fi potrivit doar parţial sau deloc şi pentru noi. Şi alegem! Cele “bune” sunt folosite în continuare, iar cele nepotrivite (nouă!) sunt lăsate de o parte. Cele lăsate sunt cele care ne-au sabotat de-a lungul timpului! Conjuncturile astrale ne redau încrederea în noi înşine, curajul, îndrăzneala. Simţim nevoia să fim liberi, să ne exprimăm ideile şi opiniile, aşa cum le gândim, exact când le gândim (Soare, Luna şi Mercur trigon AS). E şi firesc ca, în urma unor astfel de deschideri aproape spontane, să apară şi unele dificultăţi cu cei din preajmă, mai ales dacă se apasă pe “acceleraţie” şi se dă drumul la “gloanţe”, fără să ne intereseze unde ne aflăm sau faţă de cine… (Soare careu Jupiter Sco în C1)

Oricum, în perioada aceasta ni se oferă noi şanse, noi oportunităţi ce pot fi valorificate! Unde apar ele, ce “departament” este influenţat de această eclipsă, depinde de horoscopul personal. Important este să reţinem că acum, sunt scoase în evidenţă lucruri vechi, rămase fie uitate, fie neglijate. Pot fi vorba acţiuni făcute, atitudini adoptate în unele situaţii, comportamente sau chiar obiecte. S-ar putea chiar să descoperim unele obiecte care le credeam a fi pierdute!

Aşa cum am scris în articolul despre eclipse, acum ne putem conştientiza Egoul, o parte din manifestările sale. Scoatem din “rădăcinile” ceva mai vechi, cele care ne-au fost utile şi pot fi refolosite. (grad 27 Var, simbol sabian: “un vas vechi de lut umplut cu violete proaspete). Toate cele vechi uitate, rătăcite sau pierdute, le redescoperim acum. Pot fi folosite pentru a ne construi (sau reconstrui) o nouă fundaţie.

Dacă cea veche s-a dovedit a fi una nepotrivită nouă, acum o putem schimba. Dacă cândva s-a ţinut cont mai mult de ce spun/fac ceilalţi, doar de dragul de a fi acceptaţi de cei din preajma noastră, acum lucrurile încep să se schimbe. Pentru că între timp ne redescoperim pe noi înşine, atât gândurile cât şi sentimentele.

Fundaţia nouă este pentru o nouă identitate!

Cea nouă include şi inspiraţia divină şi intelectul, include luciditatea, capacitatea de a discerne şi a face diferenţe. Acum include toleranţa, răbdarea, tactul şi diplomaţia, toate acestea fiind folosite pentru a face schimbările dorite, aşa cum ni dorim cu adevărat să fie.

Primul pas care poate fi făcut (şi chiar este recomandat să fie), este cu începerea lucrurilor care ne fac (pe noi!) cu adevărat fericiţi, să devenim ceea ce putem noi deveni. Al doilea este eliberarea. Să ne eliberăm de unele responsabilităţi asumate, mai ales de cele care ţin de sarcini sau obligaţii de familie. Ne putem asuma doar cele pe care le putem face, în măsura în care se pot face.

Este singura cale de a ne descoperi propriul loc şi rol pe care îl putem juca în lume. (Nod Nord în Leu, C10)

Mult spor la treabă, că sunt destul de multe de făcut! 😉

astrolog, numerolog Monica Stănescu

Articole înrudite:

Eclipsele. De la ignoranţă, indiferenţă şi cunoaştere

Nodul Nord în Leu

Împărtăşeşte informaţia cu prietenii tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *