Horoscopul perioadei de retrogradare pentru Capricorn, Vărsător, Peşti

Capricorn

Reveniri la viaţă prin folosirea creativităţii
Mercur retrograd le aduce nativilor din Capricorn posibilitatea de a-şi schimba modul de gândire şi de comunicare, folosindu-şi cunoştinţele, resursele proprii de creativitate, făcând lucruri noi. Dăruind şi împărtăşind altora prin orice mijloc de comunicare rezultatele obţinute, îşi pot mări cercul de cunoaştere şi de cunoştinţe. Pot apărea unele conflicte sau neînţelegeri dacă sunt tentaţi în a mai folosi rezultatele în interes strict personal sau să acorde prioritate satisfacerii propriilor nevoi în detrimentul altora.
Progres spiritual în relaţii
Venus retrograd îşi face simţită prezenţa în „departamentul” prelucrării informaţiilor, al relaţiilor cu cei din imediata apropiere şi al deplasărilor scurte. Atât relaţiile actuale cât şi informaţiile sunt verificate şi filtrate mai mult după valoarea lor spirituală decât cea materială, nativii descoperind noi/alte metode de a-şi manifesta sentimentele şi afectivitatea, înlocuindu-le pe cele care le-au produs în trecut dezamăgiri sau tristeţe.
Viclenie versus cunoaştere
Pentru Capricorni, viaţa publică este activată prin prezenţa lui Jupiter aici. Aflat însă în mişcare retrogradă, Jupiter reaminteşte nativilor de propria lor reputaţie, de ceea ce sunt, ce au făcut, de ce au făcut ceea ce au făcut şi ce pot face în continuare. În perioada de retrogradare nativilor li se aminteşte de momentele când s-au risipit sau au risipit, de când au ridicat pretenţii (şi faţă de cine), de când au apelat la viclenie sau la şiretenie în loc să-şi folosească cunoaşterea şi inteligenţa, de când s-au grăbit în a specula, în a trage concluzii şi a lua decizii rapide, în loc să se informeze ceva mai bine, ataşându-se sau bazându-se pe nişte idei preconcepute.
În căutarea adevărului
Se apropie de final, de lichidare schemele/metodele vechi, cele folosite în acţiuni, urmând ca acestea să fie în curând înlocuite. Pentru nativii din Capricorn posibilitatea de a amâna astfel de încheieri este mult redusă, Saturn amintind prin obstacolele apărute, atât de compromisurile făcute de ei, cât şi de cele făcute de alţii pentru a obţine ei înşişi ceea ce-şi doresc. Este o oportunitate pentru aceşti nativi de a evolua pe plan spiritual, de a câştiga un plus de maturitate, de a-şi crea o altă imagine, nouă, favorabilă atât despre ei cât şi despre persoanele cunoscute ca fiind cu „autoritate”. În această perioadă vechile adevăruri cunoscute/folosite sunt înlocuite, nativii înţelegând că schimbarea, dacă şi-o doresc, începe de la ei înşişi.

Vărsător

Un test (din prezent), legat de un final (din trecut)
Pentru nativii din Vărsător perioada de retrogradare a lui Mercur aduce o încercare legată de clarificarea vieţii private, a trecerii în revistă a amintirilor şi a scoaterii la lumină ceea ce îi aduce, de fapt, sentimentul interior de securitate şi de stabilitate. De data aceasta, Mercur în mişcare retrogradă le dă curaj nativilor, aceştia refuzând sub orice formă în a mai ceda şi a mai face compromisuri. Sunt valorificare odată cu retrogradarea lui Mercur, orice mijloc de comunicare, toate informaţiile, cunoştinţele, toate lucrurile care pot fi folosite şi/sau refolosite. Pentru nativii din Vărsător retrogradarea lui Mercur este cu adevărat benefică pe plan personal!
Banii şi conexiuni sentimentale
Domeniul financiar/pecuniar este singurul în care acţionează nativii din Vărsător în perioada această de retrogradare. Prezenţa lui Venus în acest domeniu, este indiciul nevoilor emoţionale ale nativilor şi al mijloacelor prin care sunt satisfăcute acestea. Însă, în perioada de retrogradare există posibilitatea de a trăi unele dezamăgiri sau decepţii în cazul în care îşi caută propria securitate în altceva sau în altcineva.
Conexiuni, comunicări şi deplasări
Fiecare experienţă trăită a reprezentat o lecţie pentru Vărsători. Această lecţie din perioadă de retrogadare a lui Jupiter se află în domeniul realizărilor (sau eşecurilor) din planul educaţional, a experienţelor din străinătate, inclusiv al relaţiilor pe care le au cu străinii. Prin astfel de experienţe nativii au reuşit să se cunoască pe ei înşişi ceva mai bine, au acumulat înţelepciune, făcând diferenţa dintre şiretenie şi inteligenţă, dintre o cheltuială şi o investiţie. Aceşti nativi pot retrăi evenimente care le amintesc de momentele când au fost prea încrezători, de clipele când au ales să facă nimic deşi ar fi putut face ceva, de când au pierdut sau ratat şanse şi din ce motive.
Cooperări şi colaborări favorabile
Ajutorul primit, oportunităţile de colaborare, relaţiile de prietenie, sunt valorile care îi sprijină şi îi ajută să evolueze pe nativii din Vărsător. Prezenţa lui Saturn retrograd în domeniul dragostei primite aduce acestora un plus de înţelepciune, de maturitate, de răbdare şi de toleranţă. Saturn retrograd reduce mult posibilităţile de a mai amâna unele acţiuni, de a se împrăştia, întârzia ori răzgândi, sau de a mai face/accepta compromisuri. Procedând astfel, îşi crează o imagine favorabilă, respectată atât de ei înşişi cât şi de ceilalţi.

Peşti

Retrageri şi tăceri
Mercur retrograd acţionează sub forma… tăcerilor şi retragerilor din anumite activităţi sau din relaţii. Nativii Peşti simt nevoia să petreacă mai mult timp cu ei înşişi, clarificându-şi mintea, ideile, implicându-se cu preponderenţă în activităţi din care pot obţine rezultate practice, concrete, deplasându-se cât mai puţin şi doar dacă este nevoie.
Plutind în ape cunoscute
Atât timp cât Venus se află în mişcare retrogradă, nativii Peşti se află în elementul lor. Revin la viaţă, (se) experimentează, (se) cercetează, descoperă, manifestă, schimbă, (se) schimbă, îşi folosesc din plin potenţialul. Pentru aceşti nativi perioada de retrogradare este una favorabilă, aceştia descoperind noi modalităţi de a se manifesta, de a se dezvolta şi de a experimenta noi modele de exprimare a celor simţite. Cu alte cuvinte, se reinventează!
Cheltuieli excesive şi dorinţe greu de stăpânit
Una gândesc, alta spun şi cu totul altceva ajung să facă… Accesul la resursele/banii altora este restrâns. Deocamdată. Prezenţa lui Jupiter retrograd în domeniul schimburilor şi al transformărilor, indică încercări/cheltuieli ceva mai grele/multe. Tentaţia este destul de mare în a face speculaţii în scopul obţinerii unor câştiguri rapide, deci atenţie cui vă acordaţi încrederea!
Un plus de maturitate
Saturn retrograd activează viaţa publică şi socială, indicând prin prezenţa lui unele obstacole sau dificultăţi întâlnite, datorate unor acţiuni făcute fie în grabă, fie într-un mod iresponsabil. Acum li se oferă posibilitatea de deveni ceva mai atenţi la ceea ce spun şi fac, de a fi ceva mai disciplinaţi şi mai prevăzători pentru a putea merge înainte, chiar dacă o fac la pas. Orice tentativă de amânare sau de compromis este exclusă. Procedând astfel şi observând rezultatele, se privesc cu alţi ochi în oglindă!

astrolog, Monica Stănescu

Împărtăşeşte cu prietenii tăi!

%d bloggers like this: