Ianuarie 2018 – Perspective noi

Oricât ne-ar place să păstrăm unele lucruri stabile, se pare că Universul este de cu totul altă opinie. Abia când ne dăm seama, dacă ne dăm seama, că efortul depus pentru a păstra stabile unele lucruri (situaţii sau relaţii) şi/sau de a impune celorlalţi opiniile, părerile personale sau cele dorite, este cu mult mai mare decât cel depus pentru a accepta noul, singurul lucru cu adevărat înţelept pe care se poate face, este… Capitularea. Să schimbi doar ceea ce poţi schimba. Să faci atât cât poţi face şi asta în fiecare zi. Şi schimbările, care sunt cu adevărat necesare, vor veni de la sine!

TransformareEi bine, prin evenimentele trăite are loc tocmai acest fenomen de schimbare şi încă de la începutul anului! Toate echipa care joacă pe teritoriul Capricornului (Soare = identitate, personalitate, calităţile de tip masculin; Venus = ceea ce ne place, atracţii; Saturn = responsabilitate, cunoaştere, înţelepciune; Pluto = capacităţi de (auto)transformare, ceea ce necesită a fi schimbat), toate acestea ne amintesc de importanţa şi valoarea muncii făcute doar într-o echipă, de rezultatele care pot fi obţinute doar când membrii schipei au personalităţi asemănătoare, plăceri comune, grad de cunoaştere sau de educaţie apropiat, inclusiv care acceptă schimbările şi care se pot ei înşişi schimba!

Echipa astrelor trezeşte în fiecare dintre noi simţul datoriei, ne aminteşte de responsabilităţi, de sarcini sau de obligaţii, de cele care sunt cu adevărat necesare şi utile a fi făcute! Ori tocmai acest simţ al datoriei (faţă de noi înşine, de o idee sau chiar faţă de altcineva), determină schimbări noi în perspective! Cele noi includ de această dată, atitudini şi comportamente ceva mai responsabile şi mai serioase. Da, dintr-un anumit punct de vedere, viaţa este un joc, dar una este păstrarea atitudinii interioare corespunzătoare unui copil (bucurie, comunicare deschisă, curiozitate, capacitate de a asimila noi informaţii, de a dărui fără a aştepta sau cere ceva în schimbul celor date) şi cu totul altceva este să ne comportăm copilăreşte!

Urmarea? Din când în când putem asista la adevărate “revoluţii” personale! Întreaga societate trece de ceva vreme prin transformări şi schimbări, toate fiind şi profunde şi de lungă durată, iar aceste schimbări se petrec acum la nivel individual. Începând din luna ianuarie a acestui an, e puţin “spaţiu” pentru mentalităţi, atitudini şi comportamente de tip “copilăresc”. Deci s-ar putea ca în decursul acestei luni colaborările să fie ceva mai dificile, iar în parteneriatele vechi aparunele tensiuni, tocmai ptr că sistemul de valori după care şi-a construit fiecare viaţa până acum, începe să se clatine. Tocmai pentru că ceea ce era (cândva!) important şi prioritar în viaţă, acum poate trece pe plan secund!

astrolog, numerolog şi formator Monica Stănescu

Împărtăşeşte informaţia cu prietenii tăi!

Sursă imagine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: