Întrebări de la cititori. Ceasul interior şi autoprogramarea

 Primesc întrebări de la cititori care depăşesc tema acestui sit. Le fac publice, atât întrebările cât şi răspunsurile, în funcţie de timpul meu liber, căci SCRISUL CERE TIMP!

De ce le fac publice? Pentru că pot fi de folos şi altora!

Întrebare:

Se întâmplă de mai multe ori pe zi câteodată, dar când se întâmpla devine ciudat. Atunci când privesc ceasul se întâmpla să arate 09:09, 10:10 sau 01:01 şi după o perioadă, dar fără să urmăresc anume, arată 02:02 sau in diferite momente ale zilei, poate să fie coincidenţă sau primesc ceva semnale. Imi cer scuze dacă vi se pare deplasat, dar mă macină şi am nevoie de un răspuns, vă rog.

Răspuns:

Timp-01

Începi să te descoperi. Începi să te re-descoperi. Începi să îţi cunoşti funcţiile organismului, cu totul alte funcţii decât cele cunoscute şi cu care te-ai obişnuit deja. Pur şi simplu, urmează să mai urci încă o treaptă! Este absolut normal şi firesc ca să fii oarecum bulversat de cele descoperite! Gândeşte-te ce se întâmplă când urci o treaptă de pe o scară obişnuită. Se schimbă doar un pic perspectiva. Vezi altfel. Uneori simţi altfel. Aşa se întâmplă şi cu tine când te uiţi la ceas…

Treci dincolo de cifre. Ele sunt irelevante! Ceea ce descoperi acum este propriul tău ceas interior. Îl poţi folosi după cum vrei. Te poţi pograma tu singur. Să-ţi dau un exemplu de exerciţiu simplu pe care îl practic de ani de zile. Seara, înainte de a adormi, îţi propui să te trezeşti la ora X. Ei bine, în jurul orei X te trezeşti tu singur, fără a avea nevoie de vreun instrument auxiliar. Poţi folosi un ceas obişnuit doar să verifici dacă întradevăr te-ai trezit exact la ora când ţi-ai propus.

Dacă există condiţii? Una singură: hrana. Orice aliment consumat înainte de culcare devine un fel de „balast” atât pentru corp cât şi pentru funcţionarea acestui ceas interior.

Faptul că te uiţi mereu la ceas fără să ştii înseamnă cu totul altceva. Sunt trei întrebări fundamentale: DE CE, CUM şi CE. Abia apoi urmează cele atributive: când, care, unde, etc. Deci, începe cu DE CE!

De ce te uiţi la ceas mereu? Răspunsul pe care l-am găsit (eu!), punându-mi aceeaşi întrebare când m-am surprins uitându-mă la ceas destul de des. Aproape imediat mi-am ridicat şi întrebarea: CE fac în momentul respectiv? Îmi displăcea să fac ceea ce făceam! E ca şi cum o parte din mine a ales să facă acel lucru pentru că trebuie, în nici un caz pentru că-mi place. Abia aşteptam să termin.

Timpul parcă se târa în loc să curgă lin, iar la final mă simţeam de parcă cărasem „în spate” saci de moară. Cam aşa se petrece cu oricine, făcând ceea ce ne displace, doar pentru că trebuie! Starea de oboseală, fie ea una fizică, emoţională sau intelectuală, odată instalată, te împiedică şi ne împiedică să înţelegi/înţelegem tabloul complet, întreaga imagine de ansamblu. Înţelegerea poate fi împiedicată de multe lucruri şi toate ţin de autocunoaştere.

Viaţa este un dar. Timpul la fel. Ce facem cu ele? Depinde de alegeri! De la Einstein citire: “Doar un nebun aşteptă să obţină alte rezultate făcând mereu şi mereu aceleaşi lucruri!”
Monica Stănescu

carte-vizita-online-02

Comments are closed.

%d bloggers like this: