Lilith în Balanţă — Pilula roşie sau cea albastră?

Sunt câteva zile de când a intrat Lilith în semnul Balanţei. Se află în acest semn de pe data de 25 august 2015 şi rămâne până pe 21 mai 2016. Am reflectat câteva zile asupra acestui eveniment astrologic, pentru a putea vedea ceva mai limpede…

Deci! Timp de 7 luni avem parte cu toţii de mai mici sau mai mari dezechilibre, destul timp cât să „macine” şi să ne „macine”! De ce? Pentru că Lilith se pricepe destul de bine să caute în cele neştiute, mai puţin ştiute, sau… în cele chiar uitate. Lilith vine, pune într-un loc şi ia dintr-altul. De unde s-a ştiut doar adunarea şi înmulţirea, vine cu scăderi şi împărţiri. Şi invers!

Talgerul balanţei a stat prea mult în nemişcare! Divinitatea ne-o trimite pe Lilith (în Balanţă) ca pe un mesajer (totuşi, e de origine divină!) tocmai pentru a echilibra aceste dezechilibre energetice. Timp de şapte luni ne trezim fie cu greutăţi suplimentare în viaţa personală, fie uşuraţi de unele responsabilităţi. Cine are nevoie de informaţii, le găseşte. Cine are nevoie de timp, găseşte. Cine are nevoie de energie, primeşte. Cine caută răspunsuri, află. Cine a evitat să facă vreo mişcare, e „împins” de la spate. Cine a evitat să ia decizii, acum învaţă să le ia. Cine a căutat „locuri călduţe”, acum… se „frige”!

Lilith pune punctul pe I! Natura duală se află în fiecare dintre noi! Lilith se ocupă în general de tot ceea ce ţine de supravieţuirea corpului fizic, de satisfacerea plăcerilor şi dorinţelor dar şi de puterea personală. Atât nativii cu poziţia lui Lilith în Balanţă în astrograma natală, cât şi noi toţi suntem nevoiţi să ne scoatem la iveală, la „lumină”, acea latură mai puţin cunoscută chiar de noi înşine. Dar de data aceasta, rolurile duble sunt refuzate!

Chiar şi non-acţiunile sunt considerate drept acţiuni de către Univers! La fel şi amânarea de decizii sau de decizii eronate! Dacă deciziile luate în trecut au fost eronate, să fii adus prejudicii (energie, timp, bani, informaţii) unor persoane, este posibil ca aceste persoane să reapară, producând aceleaşi fel de probleme. Non-deciziile aduc doar pagube personale, dar de care aflăm cu timpul! Cauză-Efect-01

Lilith se află în fiecare dintre noi, indiferent dacă ne place sau displace! Dar acum, în perioada actuală, ea se comportă ceva mai… altfel.

Cum o putem recunoaşte?

Iată câteva descrieri ale lui Lilith în Balanţă în plină desfăşurare:

una gândeşte şi alta spune/face;

dificultate în a spune „nu”;

căutare de plăceri şi satisfacţii trecătoare;

risipirea timpului cu persoane de moralitate îndoielnică (cărora le place să-i folosească pe cei din jur sau cu cei cărora le place să ţeasă intrigi).

tentaţie de a folosi dogme, de a apela la legislaţia (umană!) pentru dreptate sau de folosirea de citate-tip pentru justificarea acţiunilor (sau non-acţiunilor) personale.

tentaţia de a face doar „bine”, acel „bine” fiind în primul rând pentru el (sau ea) însuşi.

stări de nesiguranţă (nesatisfacere sau lipsuri).

toleranţă excesivă.

conflicte de putere.

Ce se poate face?

Destul de multe! Pentru stările de nesiguranţă să apelăm la natură, la atingeri cu tot ceea creşte din pământ. În cazul în care avem tendinţa de a deveni excesiv de toleranţi, să mai punem „piciorul în prag” în cazul în care ne simţim secătuiţi de puteri. Cât despre puterea personală care se află în fiecare dintre noi, se poate afla doar dacă ne descoperim că EXISTĂ! Cum? În primul rând prin iniţierea de acţiuni individuale şi prin stabilirea propriilor limite şi principii. Abia apoi putem face alegeri sau/şi să luăm decizii Cauza-Efect-02înţelepte. Altfel, puterea noastră e cedată (cu minus sau împărţită) altora.

Dacă am în vedere şi faptul că bună parte din luna Septembrie Lilith în Balanţă se află în conjuncţie cu Nodul Nord aflat tot în Balanţă, înclin să cred că acum, în tot acest timp, multe lucruri se vor clarifica! Depinde de alegerea noastră, dacă întradevăr ne dorim dreptate, adevăr şi lumină!

E ca în oferta lui Morpheus din Matrix! Ce alegem? Pilula roşie sau cea albastră?

Monica Stănescu

carte-vizita-online-02

Completare la acest articol:

Lilith se poate manifesta ŞI în funcţie de poziţia Nodului Nord (dharma) din astrograma natală.

Ceva mai multe detalii despre Lilith puteţi afla citind articolul:

http://vibratianumerelor.com/lilith-de-la-mitologie-la-actualitate/

surse imagini:

http://blog.zerodean.com/2012/quotes/everything-in-your-life-is-a-reflection-of-a-choice/

http://www.cherryhillhealthcoach.com/blog/2015/07/choices

%d bloggers like this: