Luna August 2014 — Dincolo de curcubeu

   Atmosfera generală.   Curcubeu-01

Energiile lunii August ne îndeamnă să ne reconstruim tot ceea ce ne înconjoară, începând cu… propria noastră viaţă. Mulţi din noi descoperim că suntem capabili de multe, cu mult mai multe decât ne-am putut închipui vreodată.

Vibraţia anului împreună cu cea a lunii în curs ne ajută la activarea (sau reactivareainteligenţei personale şi a intelectului, în special pentru cei care s-au cam lăsat duşi de „apele călduţe ale confortului”.

Cu toate că luxul şi tot cam ceea ce ne asigură confortul personal ne atrage, ne tentează, se dovedeşte a fi cu totul altceva, un mod de viaţă care seamănă mai mult cu un drum parcurs în ceaţă în loc de… curcubee. Frânturile colorate şi strălucitoare, zărite când şi când, se dovedesc a fi puţine, rare, insuficiente pentru a putea întreţine acea senzaţie extraordinară de „I am in heaven”!
Conştienţi (sau inconştienţi) în luna August suntem cu toţii în căutarea Curcubeului, a acelor obiecte/persoane care ne pot conduce spre Ţara Viselor, a poveştilor, în lumea în care tot ceea ce ne dorim este posibil să se vadă şi în realitate.

Se cumpără cărţiceva mai multe ca de obicei. Suntem atraşi de artă, de muzică, de culori şi forme, de sentimente, conversaţii, de tot ceea ce ne completează acea imagine de vis.

Vrem să fim mai mult.

Vrem să avem mai mult.

Vrem să ştim mai mult.

Vrem să călătorim, să vedem locuri noi, să cunoaştem şi altfel de persoane.

Putem şi merităm!

Descoperim că este suficient să facem noi primul pas, apoi ni se alătură şi alţii. Descoperim că diplomaţia, o atitudine cooperantă, pot face adevărate minuni. Descoperim că deschiderea sufletului ne dă posibilitatea de a ne bucura de viaţă… Aşa cum e!

Descoperim că este foarte greu să trecem cu vederea peste viaţă, peste oameni, peste sentimente, fără a lăsa şi un dar pe unde trecem. Iar darurile, dacă tot ne-au fost date, descoperim şi o modalitate de a le da mai departe. Bărbat sau femeie, tânăr sau matur, bătrân sau copil, redescoperim cu toţii acea graţie de felină în noi înşine, în primul rând în tot ceea ce facem, gândim şi simţim.

Căutăm să vedem frumosul în tot ceea ce ne înconjoară, începând de la lucrurile simple şi până la persoanele din jur.

Căutăm să aducem mai mult din acea „lumină” în viaţa noastră.

Posibil să facem o curăţenie cruntă, atât în lucruri, răscolind prin sertare sau dulapuri, aruncând tot ceea ce a întunecat viaţa noastră. Aruncăm tot ceea pare a fi „greu” sau „în plus”. Îndepărtăm tot ceea ce ne poate ţine pe loc, în întuneric. Re-creăm tot. ()

Redecorăm tot ceea ce se poate, începând cu propriul nostru loc (de muncă sau casa în care locuim) şi până la propria noastră viaţă.

  Vibraţiile personale.

Curcubeu-01    Vibraţia personală 1.

Îţi revin o parte din calităţile omise (sau uitate) de prea multe sarcini „pământeşti”. Dacă te-a interesat mai mult „materia” te trezeşti la realitate, la o altfel realitate… Mai ales când începe să-ţi „plouă” cu responsabilităţi pe cap!

Re-începi să vezi dincolo de aparenţe, dincolo de zidurile citadelei ridicate de ego. Înţelepciunea ta nativă e spre folosul tuturor şi mai puţin doar în interesul tău.

Este un dar divin, iar, ca toate darurile divine, se dăruiesc, în niciun caz sunt de comercializat sau folosite în tranzacţii de genul: „îţi dau asta şi-mi rămâi dator!”. Dacă îţi vin datorii de plată din „neant” înclină capul. Mulţumeşte!

Luna aceasta îţi faci timp şi pentru altceva decât ritualurile obişnuite. Ai timp să reflectezi, să analizezi, să studiezi, eventual să te gândeşti la ce vei face de acum încolo. Sunt mai favorizate activităţile care ţin de „suflet” sau/şi de „minte” decât cele care ţin de „trup”. Dacă încerci să faci ceva mişcări în direcţia „finanţe” sau diverse activităţi de natură fizică, s-ar putea să depui mult efort, cam mult prea mult decât ai putea (tu!) da.

Odihneşte-te, respiră pur şi simplu…

 Vibraţia personală 2.

Poate că e timpul să pui „stop” la atitudinea avută, în special la cea avută în ultimile luni. Aştepţi ca cei din jur să se schimbe, în niciun caz tu!

Revezi sentimentele pe care le-ai transmis celor din jur. Revezi cu alţi ochi realitatea din care faci parte şi treci la schimbare înainte de a te trezi cu pagube imposibil de înlocuit. Pot fi simpli prieteni sau chiar cunoştinţe. Le ceri de multe ori să te înţeleagă ei pe tine… dar tu pe tine te-nţelegi?!?

Ei bine, aceasta este provocarea ta şi pentru tine în luna aceasta.

Luna August este o lună bună doar din punct de vedere financiar. Atât. Dacă ai muncit primeşti mai mult decât te aşteptai şi s-ar putea ca tocmai ca acest surplus să îţi cam de-a peste cap socotelile. Te tentează şi să rămâi pe loc dar să şi pleci… Gândeşte înainte de acţiona. Gândeşte înainte de a vorbi, căci s-ar putea ca tocmai vorbele rostite să provoace adevărate uragane…

 Vibraţia personală 3.

Posibil să te enervezi şi să te cerţi cu cei din jur. Ţi se pare că doar tu faci treabă şi munceşti, că toţi ceilalţi huzuresc şi/sau stau degeaba. Ţi se pare că toţi ceilalţi sunt inconştienţi, indisciplinaţi, incapabili să îşi facă datoria sau să-şi asume responsabilităţi.

Eşti capabil să distrugi în astfel de situaţii orice şi pe oricine, fără a apela la discrnământ şi înţelepciune.

Te cerţi cu poştaşul care îţi aduce veşti, cu copii sau cu partenerul de viaţă că te-a supărat… vecinul. Te supără cei care fac… nimic.

E cazul să pui punct la tot ceea ce ai amânat, indiferent dacă e vorba despre relaţii, un proiect sau o situaţie oarecare. Ca să faci loc „noului” în viaţa ta, e mult mai înţelept să îi faci loc să intre, în niciun caz să îl înghesui printre cele „vechi”!

Luna August este mult mai favorabilă dacă încerci să legi relaţii cu străinii, cu cei dinafara propriului tău cămin. Acolo unde există posibilitatea de a te implica din punct de vedere emoţional pleacă, căci există şi posibilitatea de a-ţi lăsa nervii să zburde-n libertate, în niciun caz să-i controlezi tu pe ei!

 Vibraţia personală 4.    Curcubeu-03

Împui respect şi ceri respect. Prin muncă individuală ţi-ai făcut un „nume”. Poate că pe tine te-a interesat mai mult aspectul „muncii”, mult mai mult decât orice altceva, dar în această lună descoperi şi alte beneficii suplimentare, multe dintre ele de-a dreptul neaşteptate.

Prietenii tăi sunt puţini şi buni, dar în această lună s-ar putea să fi pus în situaţia de a rupe nişte relaţii. Întrerupi în special relaţiile cu cei care îţi impun restricţii sau îţi limitează libertatea în vreun fel, cu pesimiştii, mohorâţii, cu cei care critică sau cu cei supăraţi pe oricine şi orice, inclusiv pe viaţă!

Este o lună perfectă, ideală să spui ceea ce ai în minte şi în suflet, pentru a te apuca de ceva nou sau a discuta lucrurile care te frământă. În luna August dispui de ceva mai mult curaj în a comunica dorineţele… punându-le pur şi simplu „pe tarabă”!

 Vibraţia personală 5.

Ai o scară a valorilor destul de… fixă. Acorzi atenţie mai mult respectului, onoarei, moralei, bunăstării. Toate aceste „bunuri” personale le aperi cu îndârjire şi tenacitate. Tot ceea ce ţi se pare a fi „periculos” sau „primejdios” sunt tocmai acele lucruri (comportamente sau persoane) care clatină sau se dezic de valorile ceva mai sus menţionate.

Ai tendinţa de a imita ambientul, uneori fără a fi şi conştient de acest lucru. Dar când conştientizezi, posibil să ai tendinţa de a retrage, de a te refugia din calea celor care au alte valori decât ale tale.

Aşa cum tu ţii cu dinţii de „ale tale” şi ceilalţi au acelaşi drept!

Este o lună excelentă pentru a-ţi găsi partenerii ideali. Pentru tine tine bineînţeles! Vibraţiile lunii August îţi aduc în preajma ta persoane sau ajutoarele de care tocmai aveai nevoie. E bine să apelezi ceva mai des (în special în această lună!) la calm şi diplomaţie, mai ales că eşti tentat/ă să dai pe dinafară cam tot ceea ce simţi sau/şi ai adunat în ultimile luni…

 Vibraţia personală 6.

Devii mai îndrăzneţ (sau îndrăzneaţă), mult mai mult decât în lunile precedente. Pentru că de data aceasta ai şi motive să te comporţi aşa! În primul rând prinzi curaj să vorbeşti, să comunici, să apelezi la propria ta înţelepciune în loc să (o) asculţi pe a altora.

Ceea ce ai făcut şi a dat rezultate bune, dai mai departe prin propriul tău exemplu. Ceea ce ai făcut mai puţin bun… rămâne între tine şi D-zeu.

Evită să te retragi sau să rămâi prea multă vreme singur/ă. Luna August eate o lună tocmai bună pentru a cunoaşte oameni şi de a lega relaţii noi, iar faţă de cei „noi” îţi poţi exprima şi pune în valoare cu mult mai multă lejeritate opiniile şi părerile personale, mult mai uşor faţă de cei care îţi ştiu şi „vânătăile”.

 Vibraţia personală 7.

Scapă de lene sau te sapă ea pe tine! Confuzia sau ceaţa în care te-ai aflat până acum te trage în mod cert în direcţia contrară a ceea ce ai vrut să fii, să ai sau să faci. Plăcerile la care te-ai dedat (uneori fără măsură) sunt destul de scumpe şi costisitoare. De ai cum să le plăteşti tu e bine, doar dacă sunt din munca ta, dar dacă iei din altă parte s-ar putea să-ţi vină la un moment dat şi nota de plată… Cu dobândă!

Posibil să fii un pic cam dezamăgit de opreliştele care îţi apar în această lună. Pot fi amânări sau dificultăţi în a realiza o dorinţă personală. Iar cauza este una singură… Mai ai mult de muncit la tine şi cu tine înainte de a fi sau a avea ceea ce îţi doreşti!

  Curcubeu-04   Vibraţia personală 8.

Pentru prima oară (sau din nou) conştientizezi de natura ta duală. Chiar dacă te atrage ca un magnet tot ceea ce e nou şi atractiv, îţi păstrezi şi latura conservatoare în ceea ce priveşte scara de valori personale. În primul rând priveşti la o situaţie financiară mai mult decât la cea sentimentală. E unul dintre motivele (sau cauzele) pentru care ai tendinţa de a comporta ca un tiran atunci când cineva depinde din punct de vedere financiar de tine. Ascultă şi opiniile celor din jur înainte de a rămâne singur! Acum, în această lună, ţi se oferă această oportunitate… Şi poate că e ultima!

Este o lună bună pentru a schimba ceva în viaţa ta. Poate fi o excursie sau primele schiţe ale unui noi obiectiv. E timpul să îţi scoţi din „sertar” creativitatea personală şi să o foloseşti, fără a impune şi altcuiva ideile tale. Deocamdată sunt în faza de proiect, iar dacă cei din jur refuză să coopereze aminteşte-ţi că şi tu poate ai refuzat pe altcineva… Cândva!

 Vibraţia personală 9.

Atragi fără să vrei. Atragi de toate, începând de la persoane şi până la situaţii care te pun în situaţii dificile. Doar că, de această dată, în loc să îţi aperi punctul de vedere, preferi să pleci cât mai departe de astfel de persoane agitate, presante, sau de situaţii deranjante. Preferi să te retragi mai ales pentru a evita implicarea ta emoţională şi pentru a putea lua decizii corecte. Ceea ce pentru ceilalţi ar semăna cu fuga de răspundere, în realitate este cu totul altceva… Cauţi soluţii! Exact acest lucru îl vei face în această lună!

Este o lună mult mai bună pentru destindere şi prietenie, pentru a întări relaţiile cu cei dragi şi pentru a te deplasa în locuri liniştite, în natură, cât mai departe de tot ceea ce ţi-ar putea tulbura liniştea interioară.

……………………………………………………………………………………………….

Reamintesc că vibraţia fiecărei persoane în parte este dată de vibraţia menirii personale (link).

Cum se calculează?

De exemplu, dacă vibraţia menirii personale este 8, atunci anul 2014 este un an personal de vibraţie 6 (8+7=15=6).

Luna personală este dată de totalul dintre anul personal şi luna în curs (6+8=14=5).

Prin urmare se citeşte în dreptul vibraţiei 5.

Cu drag,

Monica

………………………………………………………………………………………………

Ai ceva dificultăţi în înţelegerea celor scrise?

Vrei să afli ceva mai multe despre tine?

Eşti liber/ă să alegi!(link)

surse imagini:

http://www.layoutsparks.com/pictures/rainbow-0

http://www.myconfinedspace.com/2011/11/30/rainboooow/28152-rainbow-dash-sonic-rainboom-jpg/

http://ewallpapershub.com/rainbow-hd-wallpapers-pictures/

http://annmariebone.deviantart.com/art/Rainbow-Stallion-412126764

%d bloggers like this: