Luna August 2017

În sfârşit, o lună favorabilă sau cel puţin mai uşoară, pentru toată lumea! :) Optimism, generozitate, (ceva mai) echilibraţi, mai aproape de realitate, atât cea materială cât şi cea spirituală. Ne revizuim comportamentul, atitudinea, iar dacă e nevoie, ne corectăm (noi singuri!) erorile comise.
Tot ce planificăm în august este făcut în mod corect, exact după resursele actuale, pe ceea ce este, în niciun caz pe ce s-ar putea să fie într-un viitor posibil.
Sunt câteva evenimente astrologice (şi astronomice) de remarcat:
– 7 august: eclipsă parţială de Lună în Vărsător, la ora 21:20;
– 13 august: Mercur intră în mişcare retrogradă;
– 21 august: la ora 18:47, eclipsă totală de Soare în Leu;
– 26 august: Saturn trece în mişcare directă.
Soarele în Leu ne aminteşte de noi înşine! Ne „trage de mânecă” să fim atenţi la cum gândim, cum vorbim, ce suntem, ce ştim, ce putem face cu ceea ce ştim. Căpătăm mai multă încredere în noi, în ceilalţi. Dăm dovadă de iniţiativă, de dorinţă de a acţiona, de a finaliza tot ce ne stă în putere.
Apar şi piedici dacă, din viteză, s-ar putea să ne scape detalii importante, cum ar fi, de exemplu, cu cine lucrăm în mod concret şi cu cine împărţim beneficiile obţinute. Sau ne trezim că ne-am pierdut credibilitatea, în caz de sunt făcute multe promisiuni, mare majoritate însă nerespectate.
Doar aşa se pot conştientiza ce înseamnă altruismul cu măsură, prudenţa şi diferenţele dintre un prieten, un partener şi o simplă cunoştinţă!
Pe 23 Soarele întră în zodia Fecioarei, alăturându-se lui Mercur. Trecem dincolo de mândrie şi se caută atingerea perfecţiunii în tot ce ne implicăm. Sau măcar să facem, ceea ce facem, cât putem de bine! Atât timp cât Soarele se află în Fecioară, să ne amintim de celebra regulă de aur: să-i faci altuia ce-ţi place ţie să ţi se facă! De exemplu: Cât de utilă poate fi critica cuiva? Sau judecata, intoleranţa, pesimismul? Un Soare aflat în conjuncţie cu Mercur şi în trigon cu Uranus, amplifică la puterea a doua (sau a patra!), activitatea intelectuală. Cum vin ideile (şi vin chiar foarte repede!), cum sunt lansate pe gură, ca din puşcă. Mai mult, ne susţinem punctul de vedere cu multă energie, căci sunt destule resurse interioare la care putem apela.
Uranus amplifică şi mai mult, adică… Ce e în guşă, e şi-n căpuşă! Deciziile sunt luate cu rapiditate, reflexele sunt prompte, evaluăm rapid situaţii, descoperim noi alternative. Pot apărea evenimente care ne pot lua prin surprindere. Este vorba despre întâlniri cu oameni care ne dau răspunsuri la „de ce”-uri, trăiri de situaţii de reglementare din punct de vedere karmic, situaţii care de multe ori, le trecem la capitolul „uitare”. Soarele aflat în conjuncţie cu Nodul Nord indică scoaterea „la lumină” a unor evenimente fapte uitate. Ni se oferă posibilitatea de corecta, eventual, erorile comise din ignoranţă, din neştiinţă sau chiar cu bună ştiinţă.
Cum gândim şi la ce anume?
Relaţiile de prietenie sunt în top, „cap de afiş” în decursul lunii. Este folosit orice mijloc de comunicare pentru a afla informaţii, pentru a reuşi să înţelegem logicul la ilogic, pentru a îndepărta susceptabilitatea, îndoiala, lipsa de încredere, chiar şi pentru a critica, fără să ne dăm seama că, de fapt, critica este o modalitate folosită destul de des pentru a masca o teamă (… sau o minciună).
Mersul aparent înapoi a lui Mercur de pe 13 este indiciul retragerii în interior a gândurilor. Pe dinafară dăm dovadă de politeţe, de toleranţă faţă de gândurile altora, de pacifism. Pe dinăuntru însă… Căutăm să facem ordine în gânduri, să îndepărtăm confuziile sau, dimpotrivă, să construim alte vise dacă cele vechi s-au dovedit a fi irealizabile.
Ce ne atrage şi ne place?
Viaţa! Ne place să trăim viaţa, cu tot ce înseamnă ea, cu ce avem de realizat prin această experienţă trăită de suflet şi prin suflet. Este vorba despre experienţele trăite, cu viaţa din cămin şi în familie, cu grija faţă de ceilalţi, cu schimbul de idei din comunicare, deplasări, călătorii sau planificări făcute.
După 26 Venus intră în zodia Leu, aducând cu sine înclinarea către ceea ce ne aduce sau ne-ar putea aduce confort emoţional. Deci apar capricii sau neînţelegeri, ruperi de relaţii sau dezamăgiri! Ne putem asuma responsabilităţi suplimentare sau putem refuza unele noi, care apar. Ne putem căuta noi sensuri sau direcţii.Suflet

Sufletului prea puţin îi pasă de văicăreli sau de lucrurile de care ne plângem. Pentru el are mai puţină importanţă evenimentele din viaţă de care avem parte. Îi este indiferent dacă eşti căsătorit sau singur, milionar sau datornic, sănătos sau bolnav, fericit sau trist, plăcut sau urât de ceilalţi, apreciat sau… „fluierat”. Toate acestea sunt aspecte, puncte de vedere, percepţii de „cântărire” din punct de vedere uman. Sufletului îi pasă doar de conştiinţă, mai exact de procesul de „conştientizare”, de a experimenta tot ceea ce se poate afla doar când eşti în viaţă!
Ce dorim şi cum obţinem?
Dorinţele lunii sunt în strânsă legătură cu orgoliul. Şi e multă energie în acest loc! Ne displac ideile sau convingerile diferite de ale noastre, ne displace să fim criticaţi. Marte în Leu indică impulsivitate, tentaţii de a manipula, de a folosi agresivitatea ca mijloc de autoapărare, pe scurt: de a începe acţiuni riscante şi/sau comite neglijenţe. Alegerile pot deveni din ce în ce mai dificile, fiindu-ne foarte greu în a stopa lucrurile care ne produc prejudicii sau probleme, fiind cam multe care ar fi de stopat!
Pe scurt:
– acţionăm în direcţii favorabile (şi) pentru noi;
– ne identificăm în funcţie de cum ne gândim, exprimăm şi/sau comportăm
– ceva mai multă prudenţă, căci sunt posibile accese de vanitate;
– ambiţii greu de controlat; folosirea agresivităţii ca formă de autoapărare;
– atenţie mărită la detalii (pentru a folosi oportunităţile care apar în loc să le dăm „şuturi”);
– impulsivitate, curaj, putere de convingere (sau de seducţie);
– derularea acţiunilor cu încetineală sau reuşite cu obstacole;
– asumări (sau refuzări) de responsabilităţi suplimentare;
– alegeri dificile; complicaţii în parteneriate;
– situaţii care permit accesul la subconştient.

Cu drag,
astrolog şi numerolog Monica Stănescu

Împărtăşeşte informaţia cu prietenii tăi!
Articole înrudite:
Horoscop August 2017 BERBEC – TAUR – GEMENI  (link-ul se deschide într-o fereastră nouă)
Horoscop August 2017 RAC – LEU – FECIOARĂ (link-ul se deschide într-o fereastră nouă)
Horoscop August 2017 BALANŢĂ – SCORPION – SĂGETĂTOR (link-ul se deschide într-o fereastră nouă)
Horoscop August 2017 CAPRICORN – VĂRSĂTOR – PEŞTI (link-ul se deschide într-o fereastră nouă)

%d bloggers like this: