Luna Octombrie 2017

A 10-a lună dintr-un an calendaristic, octombrie este un 1 din 10. Un tren virtual format dintr-un 1, care vrea să fie mereu primul (cel mai, cel mai, cel mai…) şi care cară după el o grămadă de lucruri, întrebându-se de ce merge atât de greu. Pentru că 0 este “ce este nenăscut (încă!) şi ce urmează să dispară”!
În octombrie (a fiecărui an!) cel/cele ce sunt nenăscute încă, urmează să se nască, iar ce este în plus sau inutil, dispare!
Fiecare zodie în parte îşi are domeniul său spre unde anume îşi va focaliza atenţia. Unde anume urmează în horoscopul lunii, publicat atât aici pe site, cât şi pe Youtube.

Balanţă

=========================================================
Numerograme personalizate, numerograme previzionale, analize astrologice natale, karmiceprevizionale, consultanţe.
=========================================================

Pe scurt, în octombrie:
– ne trezim în faţa unor probleme mai puţin obişnuite, probleme care ne dau bătăi de cap (virtuale!);
– urmează să căutăm şi descoperim soluţii de înlăturare a acestora;
– la probleme vechi, descoperim că soluţiile vechi sunt ineficiente;
– căutare fie de soluţii noi la probleme vechi, fie de soluţii vechi la probleme noi;
– intensificare a intuiţiei (conştientizarea a ceea ce suntem);
– putem fi tentaţi a amâna acţiunile, în a întârzia în luarea unor decizii (adicătelea “bătut pasul pe loc”, uneori chiar mai mult timp decât ar fi fost necesar);
– sentimentele sunt camuflate;
– devin foarte importante liniştea, intimitatea şi confortul;
– se intensifică legăturile cu strămoşii (posibilitatea de a accesa “zestrea spirituală” a familiei)

Toate acestea sunt generalităţi, caracteristice fiecărei luni octombrie, din fiecare an. Să vedem şi ce ne spun astrele pentru luna octombrie a acestui an!

Cu cine/ce ne identificăm.
Cu adevărul!
În octombrie, egoul se aliniază cu sinele! Ne identificăm cu frântururi din adevărul pe care îl percepem. În octombrie:
Cel care are devine cel care şi este; cel ce este devine cel care şi are!
Ne redescoperim propria putere, iar odată ce o conştientizăm, posibil să apară şi tentaţia de a o folosi din dorinţa de a păstra controlul (asupra unor situaţii care ne depăşesc, sau a persoane din afara noastră).
Este o mare diferenţă între a folosi propria putere DOAR în interesul nostru, cu ŞI în interesul nostru! Ne putem da seama de diferenţă în clipa când apar conflicte în realitatea noastră imediată, când au loc confruntări sau divergenţe de opinii sau când ne este din ce în ce mai greu să comunicăm cu ceilalţi, să ne exprimăm propriile opinii.
Se adună o mulţime de idei, de gânduri, se analizează cele observate, se ordonează totul după importanţă sau prioritate. Toate acestea au loc mai mult în minte! Astfel, cu timpul, se acumulează din ce în ce mai multă presiune, tensiune mentală. Cum este într-un autobuz aglomerat.Soluţii de ieşire din această “aglmeraţie” mentală?Sunt destul pe piaţă. Terapia prin scris este doar o variantă.
Treptat ne descoperim, de fapt conştientizăm propriile noastre limite, a ceea ce ştim şi/sau putem face. După stabilirea acestor limite, (doar după!), începe reconstrucţia propriei noastre (noi) personalităţi. Revizuim ce credem şi în ce/cine credem. Pentru că da, noul an care urmează, îşi pregăteşte venirea încă începând din această lună! Ne pregăteşte pentru vibraţia şi energia unui alt an!
“Antrenamentul” pentru noile începuturi este similar cu cel de la judo. Prima oară înveţi să cazi… Ni se dau “şuturi” pentru a ne pune în mişcare. Uşurel, atât cât putem duce, apar noi condiţii, multe dintre ele nenegociabile.
Pot fi noi responsabilităţi sau sarcini; pot fi detaşări faţă de unele obişnuinţe, tabieturi; pot fi situaţii neaşteptate, neprevăzute, în care chiar este nevoie să ne manifestăm fie egoul (cel ce are), fie sinele (cel care este). Funcţie de cum gândim şi acţionăm încep să apară şi rezultatele!
La jumătatea lunii totul începe să fie şi la dublu şi pe extreme! Ce/cum gândim şi acţionăm se vede imediat şi în afara noastră! Suntem, ne simţim încrezători în noi înşine? Atunci această stare o recunoaştem şi în afara noastră. Suntem şovăitori, neîncrezători, cu prea puţin chef de a ne mişca sau a face treabă? Exact acelaşi lucru îl vedem şi la ceilalţi!
Pe 23 octombrie Soarele se mută în semnul Scorpionului. În aceste ultime zile, interesul se mută către puterea (a propriei noastre puteri!), combinată de data aceasta şi cu asumarea unor responsabilităţi. Dacă până acum se căuta delegarea, pasarea sarcinilor, responsabilităţilor undeva, în afară, acum înţelegem altfel. Începem să ne asumăm şi responsabilităţi.
Fiecare dintre noi este responsabil 100% de tot ceea ce atrage în propria lui viaţă, de ce i se întâmplă în viaţă.
Asumarea de prea multe responsabilităţi duce la atragerea în existenţa noastră a unor oameni iresponsabili.
Neasumarea responsabilităţilor duce la stagnare.

Ce “hrănim” şi ce ne “hrăneşte”.
Pe locul 1 sunt relaţiile, Balanţa fiind o zodie preponderent relaţională. Deci socializarea, legarea de relaţii, schimbul de energie dintre oameni este ceea ce ne hrăneşte şi ce hrănim în general.
Ce este totuşi ceva mai deosebit decât în alte luni? Iese în evidenţă o scădere a pasiunilor, a posibilităţilor de a acorda energie manifestării plăcerilor personale. Se pare că facem şi ceea ce trebuie, pe lângă ceea ce ne place…

Cum gândim şi comunicăm.
În octombrie ne adaptăm fie după situaţiile trăite, fie după persoanele cu care comunicăm. N integrăm. Gândim în mod “elastic”, flexibil, diplomatic, conciliant. Pot apărea unele dificultăţi în comunicarea celor gândite, pentru că tendinţa lunii este să gândim mai mult decât să şi facem sau să comunicăm cele gândite.
Gândim cu prioritate în direcţia descoperirii acelui adevăr! Se reflectează mult, se analizează mult, eventual ne şi întrebăm dacă (mai) vrem să ştim ceva în plus în domeniul X sau Y, sau pur şi simplu să ne întrebăm dacă avem ceva în comun cu X sau Y… Şi da, vrem să cunoaştem! Urmează deci, o serie de întrebări care încep mai mult cu “de ce”-uri…
Carevasăzică. direcţia luată de comunicare este cu prioritate către cunoaştere, către studiu, inclusiv către persoanele care s-au dovedit a fi de încredere. Mai ales când urmează să decidem ce şi cum!
Pe de altă parte, pe celălalt “talger” al lunii, se aşează… nervozitatea, nerăbdarea, iritabilitatea. Da’ de ce?!? Pentru că:
Mult mai dificil este dezvăţul de “vechi”, decât învăţarea a ceva nou!
Gândirea şi comunicarea lunii oscilează între cele două “talegere”, unul cu ceva vechi (de dezvăţat) şi celălalt cu ceva nou (de învăţat). Iar adevărul se află între cele două!
Orice exces de interes, fie către nou sau vechi, duce la (auto)distrugere. Cum ne putem da seama de posibilele alunecări spre excese? Gândirea este haotică, cu sărituri ca de la Ana la Caiafa. Se schimbă atitudinile, manifestările. Pot apărea stări de pesimism sau de decepţii, uneori inexplicabile. Cu ceilalţi posibil, să avem (de la a avea) conflicte. Sau, la fel de posibil, să ne trezim plecaţi pe drum iar călătoria să ne fie întreruptă din diverse motive. Este semnul prin care Universul ne atrage atenţia că suntem pe o direcţie greşită, distructivă, nepotrivită nouă!
Intrarea lui Mercur în semnul Scorpionului schimbă şi direcţia şi modalitatea de gândire. După data de 17 octombrie, gândirea, inclusiv comunicarea, începe să prindă fluiditate.
De data aceasta sunt luate “în calcul” şi informaţiile primite pe baza intuiţiei, căci până acum focalizarea era îndreptată mai mult către folosirea mai mult a logicii şi a raţiunii. În minte se formează noi conexiuni, altfel de legături, de data aceasta bazându-ne şi pe perspicacitate. Şi se caută, se răscoleşte cât mai mult, se observă unele detalii care, cândva, ne-au scăpat din vedere, totul pentru stabilirea acelui echilibru dintre ce este “logic” şi ce pare a fi “ilogic”!

Ce ne place sau ne atrage.
Puţine şi chiar foarte puţine! Mai mult sunt “plăceri” de natură intelectuală! Plăcerile obişnuite sunt trecute o perioadă (şi pentru toată lumea!) pe standby. Plăcerile sunt oarecum raţionalizate, iar manifestările afective sunt fie mai timide, fie cu prudenţă. Pentru că duduia raţiune filtrează totul!
Din cauza acestor raţionalizări afective, posibil să ne cam dispară cheful de a socializa oricând, oricum, oriunde sau cu oricine. Se caută altfel de uniuni, bazate mai mult pe suflet decât cele legate de minte sau de trup.
Posibil ca, din teama de a fi dezamăgiţi, să omitem cele două din calcul şi din vedere. Dacă am cunoscut dezamăgiri de-a lungul timpului, iar problema a rămas “descoperită”, neînlăturată, atunci manifestarea faţă de ceilalţi poate deveni mai mult formală, dură, rece, calculată, restrictivă, selectivă.
Chiar dacă pe 15 octombrie planeta plăcerilor intră la ea acasă în zodia Balanţei, aproape 9 zile este neaspectată. Deci… standby. Că avem altă treabă.
După 24 octombrie, ori schimbăm “plăcerile” de bună voie, ori ne schimbă pe ele pe noi înşine!
În astfel de momente apar conflicte, la început interioare, apoi tendindem în a ne ciondăni cu ceilalţi.
Este perioada în care ar fi util să acordăm mai multă energie în direcţia păstrării autocontrolui, în niciun caz în direcţia controlului (cu orice chip) a manipulării celuilalt.
Mai ales spre finele lunii, toate relaţiile (indiferent dacă e vorba de simple cunoştinţe, de prieteni, de partenerii de căsătorie sau orice fel de asociere), toate trec printr-o astfel de “sită”.
Factorul comun, urmărit cu prioritate în toate relaţiile avute, este dorinţa de independenţă şi de libertate. Se reglementează atât drepturile cât şi responsabilităţile. Mai ales cele de ordin financiar!
Prin urmare, cunoştinţele pot deveni prieteni sau parteneri. Prietenii pot trece în rândul cunoştinţelor sau al partenerilor. Iar partenerii să devină, ca peste noapte, fie simple cunoştinţe, fie doar prieteni!

Ce ne dorim şi cum obţinem.
Lista dorinţelor o fi ea lungă de obicei… Totuşi în decursul lunii se reduce! O ia în direcţia descoperirii sensurilor, a motivaţiilor, a căutării de răspunsuri la întrebări care încep mai mult cu “de ce”-uri decât cu “cum”.
Şi ni se dau din plin motive pentru a căuta! Atragem (mai ceva ca un magnet) o mulţime de sarcini sau persoane dificile, tocmai pentru a primi răspunsurile de care aveam nevoie, în niciun caz cele dorite.
Este perioada în care se amplifică acel magnet interior, cel existent în fiecare.Chemâm în realitatea şi în preajma noastră, tocmai situaţiile sau persoanele aflate pe aceeaşi lungime de undă cu a noastră. De noi depinde 100% ce atragem. Ce emitem, aia primim!
Este o perioadă în care este multă energie, ceva mai greu de controlat. Conjuncţia dintre Venus şi Marte amplifică mult această energie personală, iar din ignoranţă, din necunoaştere, se poate confunda foarte uşor dragostea cu sexul. Posibil să ne lăsăm în seama primului impuls, ca duşi de val. Depinde!Atenţie mărită deci, la ce gândim, ce simţim şi la cum ne manifestăm! Neascultarea a ce vă spune intuiţia, acel ghid interior, poate duce la risipa acestei energii atât de valoroase. Ascultarea intuiţiei şi acţionând în sensul dat de ea, duce la acţiuni benefice, la detectarea momentului cel mai potrivit pentru a acţiona. Altfel, ne trezim (posibil!), prea târziu pentru a mai putea face sau îndrepta ceva!
Recomandarea ar fi să ne păstrăm direcţia cea mai potrivită şi mai favorabilă, cea dată (de fapt!) de acestă energie: căutarea şi stabilirea motivaţiilor, a sensurilor sau a scopurilor de urmat!
E ca şi cum ne-am îndrepta (singuri!) cu faţa către Soare! Doar aşa putem lăsa “umbra” undeva, în spate…

Ce vrem mai mult.
Succese în carieră sau în profesie,
cel puţin în primele două săptămâni din lună. Aici, în departamentul legat de profesie/profesioanalitate, emoţiile sunt folosite altfel, ca sprijin pentru întărirea ideilor expuse.
La locul de muncă putem spune de-a dreptul ce gândim, ce idee ne trece prin minte. La locurile de muncă se pot vedea cel mai des (şi în plină funcţiune!) spontaneitatea, entuziasmul, curiozitatea. La locul de muncă se pot schimba opiniile, funcţie de noile informaţii aflate sau chiar de stările interioare. Toate acestea ar trebui să fie normale la un loc de muncă. Ei bine, toate acestea posibil să fie observate mai mult şi mai des în primele două săptămâni din lună.
S-ar putea ca, la locurile de muncă în care sunt limitate astfel de manifestări (de spontaneitate, entuziasm sau curozitate), unde se impun condiţii fără a lăsa loc la o negociere, posibil să apară conflicte, divergenţe de opinii, mai ales cu persoanele cu “putere”, cu autoritate.
Este o perioadă dificilă pentru ego, în schimb bună pentru sine. Aceste prime zile din lună pot fi comparante cu un fel de antrenament complet (fizic, emoţional şi intelectual) pentru ceea ce urmează.
După 11 octombrie Jupiter părăseşte semnul Balanţei şi intră în Scorpion. Părăsim latura intereselor pentru obţinerea de succese (mai mult) pe latura profesională, urmând acum să fie căutate provocările… Marea majoritate a obstacolelor sau a provocărilor apărute ne sunt benefice! Toate duc în direcţii care încep cu “mai mult”, deci sunt la dublu şi pe extreme. Fie ne folosim mai mult creativitatea şi avem încredere în noi înşine, fie ne cuprinde lenea.
Cum adevărul se află întotdeauna în Balanţă, în octombrie iese acest adevăr la iveală!

Provocări.
Universul ne mai şi pune frână, căci ce e prea mult de obicei şi strică.Frâna” pusă este mai mult percepută, decât trăită efectiv prin evenimente. Evenimentele apar doar în cazul în care am căutat să impunem altora propriile credinţe!
Ei bine, indiferent de forme ar avea (ca percepţie sau eveniment trăit) apar atunci când fie vrem să impunem(mai ales altora!) propriile noastre convingeri, fie când vrem să fim sinceri, să acţionăm aşa cum gândim şi simţim. Rolul jucat de aceste frâne invizibile este unul singur: descoperirea adevărului! Ce credem şi spunem, să şi dovedim!
Această descoperire are loc prin testarea, verificarea şi conştientizarea propriilor noastre limite, cele date chiar de propriile noastre tipare mentale! Pe baza acestor teste de rezistenţă, ne sunt verificate capacităţile de loialitate, de fidelitate, stabilitate şi seriozitate.
Ce credem că suntem, aşa şi avem! Cel ce spune că este, ajunge să şi aibă, iar cel ce spune că are, devine!

Ce intuim că s-ar putea să se întâmple.
În ce direcţie ne îndreptăm, ne putem da seama într-un singur mod… Orice de câte ori ne simţim intimidaţi, de ceva, un cuvânt oarecare sau de o persoană oarecare, înseamnă că în acel loc sau în acea persoană, se poate determina direcţia spre care ne îndreptăm.
În acel cuvânt, expresie se pot descoperi noi sensuri. Sau în acea persoană, de la acea persoană, prin acea persoană, conştientizăm anumite lucruri.
Toate cele noi descoperite sunt în acord cu propria noastră nouă personalitate!

Dezamăgiri.
Da, percepem şi aşa ceva. Iluziile, dezamăgirile pot apărea când construim realităţi imaginare, fără a le pune şi în practică. Teoretic ne putem imagina orice, practic însă, trăim doar în clipa ne punem pe treabă!
Astfel de dezamăgiri apar atunci când ne ataşăm foarte mult, prea mult de idealuri, de simboluri, de idei fixe cum ar fi cele legate de “perfecţiune: un partener perfect, un job perfect, o casă perfectă, un prieten perfect, ş.a.m.d. Perfecţiunea este individuală, în niciun caz generală. Fiecare om are “reţeta” potrivită lui!
Tot timpul primim exact ce este perfect pentru noi, după cum suntem (ca parteneri, ca prieteni), după cât ştim sau suntem dispuşi să facem.
În octombrie pot apărea astfel dezamăgiri, mai ales în cazul în care uităm de latura practică, materială a vieţii. Rostul experienţelor şi experimentelor trăite, chiar dacă sunt soldate cu dezamăgiri, este de a ne vindeca, de a ne înlătura problemele pe care le-au ridicat credinţele de genul “eşti bun doar dacă dai”, “eşti fericit doar dacă ai” sau ideile legate de “sacrificiu”…
E vremea să te opreşti o clipă din a mai face aşa ceva, în speranţa că lucrurile se schimbă de la sine. Să stai pe loc şi să te întrebi… Măi frate, ce am făcut eu de mi-a ieşit asta? E bine?Atunci tot înainte! E naşpa? Fac altfel! Rezultatul se schimbă doar când te schimbi şi tu!

Schimbări nenegociabile.

Pentru o perioadă foarte, foarte îndelungată, toate transformările sunt de natură socială. Pot fi, după cum se şi vede, schimbări impuse, imposibil de ocolit sau de negociat, cum ar fi cele legate de legi, de legislaţie.
Toate stările conflictuale trăite, atât la nivel macro (societate, populaţie, etnie), cât şi cele la nivel micro (le nivel de individ), toate sunt în legătură cu folosirea puterii şi a obţinerii controlului.
Prin astfel de schimburi nenegociabile, suntem cu toţii îndreptaţi către un nou sens al vieţii, care include şi spiritualitatea în ea, deci integrarea atât a divinului cât şi a umanului, acum, aici, în această existenţă, fără a mai aştepta, eventual, o altă viaţă sau o altă oportunitate.

O lună cât mai faină să avem!

Cu drag,
astrolog, numerolog, formator Monica Stănescu

Horoscopul lunii octombrie 2017 pentru:

BERBEC
TAUR
GEMENI
RAC
LEU
FECIOARA
BALANŢA
SCORPION
SĂGETĂTOR
CAPRICORN
VĂRSĂTOR
PEŞTI
=========================================================
Numerograme personalizate, numerograme previzionale, analize astrologice natale, karmiceprevizionale, consultanţe.
=========================================================
Sursă imagine:

Comments are closed.

%d bloggers like this: