Marte în Peşti. “Bărbat plecat în concediu!”

in-concediu
Între 19 decembrie 2016 şi 27 ianuarie 2017 Marte se află în trecere prin semnul Peştilor. “Bărbatul” din noi este acolo şi totuşi… pe nicăieri! Părăseşte temporar scena (arena), îşi agaţă armura în cui şi se lasă dus… de plăceri şi de senzaţii. Eventual, mai şi agaţă pe uşa de la intrare “Plecat în concediu!” :)

Cât timp Marte se află în Peşti (ni) se schimbă priorităţile! Devenim mai romantici, mai emotivi şi mai sensibili. Ne lăsăm imaginaţia şi creativitatea să zburde. Visăm… cu ochii deschişi. Credem în ceea ce visăm şi credem în visele altora. Ne implicăm rar, doar atunci când neapărat trebuie şi este neapărată nevoie. Ne simţim vinovaţi de propria lene şi totuşi… E atât de bine! E bineeee… Ce bine e să trăieşti fără scopuri sau obiective care-ţi pun neuronii la muncă, fără dureri de cap, fără responsabilităţi prea multe. E bine să ai ceva pus de-o parte, să ai şi prieteni sau cunoştinţe cu care să îţi împarţi reveriile! Ne implicăm energia doar în activităţi profitabile. Preferăm să ne fim loiali nouă înşine.

Este o sincronicitate dintre noi şi întregul Univers faptul că plimbarea lui Marte prin Peşti are loc odată cu sărbătorile de iarnă. :)

Acest mic concediu (atât psihic cât şi intelectual) ne dă oportunitatea de a ne contabiliza cu mai mare atenţie forţele, să fim mai atenţi unde ne investim energia, unde, cui şi pe cât. Ne readucem aminte de noi înşine. Avem curaj să ne spunem nevoile personale.

Căpătăm din ce în ce mai multă încredere în noi, în Univers şi în viaţă!

Începând cu data de 22 decembrie Marte în Peşti intră în opoziţie cu destinul. Este o perioadă ceva mai stresantă şi este posibil să apară situaţii mai tensionate. Să zicem că e o perioadă în care culegem… ce-am semănat cândva. Se reîntorc de unde au plecat toate impulsurile date altora. Posibil să întâlnim oameni necunoscuţi care să manifeste faţă de noi şi/sau să ne trateze exact aşa cum am tratat cândva pe altcineva.

La scurt timp de la întâlnirea cu karma (mai exact de pe 26 decembrie), posibil să devenim şi mai instabili din punct de vedere emoţional. Este normal să fie aşa după o întâlnire de gradul 3 cu propria noastră “oglindă”. Pot apărea tendinţe de a ne ambiţiona, de a demonstra, argumenta ideile şi credinţele. Tot ceea ce putem face în astfel de situaţii este să revedem dacă, cumva, ideile sunt şi realiste şi dacă se pot realiza, eventual şi cu ce costuri. Şi toate acestea înainte de a ne implica în orice fel de certuri şi/sau scandaluri!

Toate acestea sunt o avampremieră şi o invitaţie la spectacolul “La cât ne-a dus capul” în perioada cât Mercur s-a aflat în Săgetător.

Mercur intră o perioadă de mişcare (aparent) retrogradă şi îşi dă “mâna” cu energiile lui Marte începând de pe 28 decembrie. Suntem tentaţi să ne păstrăm punctul de vedere cu orice chip şi cu orice costuri, să devenim cinici (eventual să şi criticăm), să ripostăm rapid la orice fel de impulsuri primite din exterior.

Să ne reamintim că în perioadele de retrogradare ale lui Mercur este mai indicat să procedăm “ca şi croitorii”, să măsurăm de 2, de 3 ori înainte de a tăia.

Suntem invitaţi să gândim de mai multe ori înainte de a da drumul la vorbe şi/sau să acordăm o mai mare atenţie la orice fel de acţiuni legate de comunicare.

De pe 4 ianuarie Marte intră în “horă” împreună cu Pluto. Începem să ne mai dezmorţim, să ne mai mişcăm niţel. Ne dăm seama că putem, ce putem, se poate şi altfel! Descoperim că putem mai mult decât ceea ce am crezut!

Ne putem reconstrui, reformula viaţa, ne putem transforma după dorinţă!

Începem să reflectăm la variante mai bune, mai performante şi mai perfecte ale vieţii dorite, ale noastre ca individ, eventual să şi acţionăm în direcţiile respective.

De pe 12 ianuarie suntem scoşi, îndemnaţi (mai de voie, mai de nevoie) la mişcare, la acţiune şi la activitate. Pot apărea întârzieri sau obstacole în schimbările noi gândite (dorite), ostilitate şi/sau neînţelegeri cu cei din jur. Putem întâlni dificultăţi din punct de vedere financiar sau putem întâlni reguli noi şi neavenite. E ca şi cum am fi puşi la examene/teste de către Univers. Sunt doar ecouri la modul de gândire cel vechi… Atât şi nimic mai mult!

Universul testează, verifică şi ne întreabă dacă întradevăr suntem de acord să renunţăm la vechi pentru a putea primi “noul”!

Unde investim (cheltuim) din energie în acest concediu:

Berbec
În toate activităţile care vă susţin moralul şi sănătatea mentală. Pot fi/apărea situaţii repetitive, un fel de readuceri aminte legate de ceea ce aţi simţit şi învăţat.

Taur
În relaţiile personale de prietenie, protecţie, ajutor, sprijin, de cei cu care sunteţi acum prieteni şi cei cu care aţi fost (cândva).

Gemeni
În obiectivele/planurile legate de realizări în profesie, într-o carieră profesională, în tot ceea ce vă ridică şi v-ar putea ajuta din punct de vedere al ridicării pe plan profesional.

Rac
În relaţiile cu cei aflaţi departe de locul natal sau/şi în reformularea propriilor principii/idei/mentalităţi avute (atât cele care s-au dovedit a da rezultate în timp atât favorabile cât şi mai puţin dorite).

Leu
În propria evoluţie şi creştere personală, cu toate implicaţiile/costurile implicite (stări emoţionale puternic simţite, cheltuieli legate de surse/resurse materiale externe).

Fecioară
În asocieri/colaborări (inclusiv petrecerea timpului) împreună cu cei care vă stimulează (din punct de vedere mental, psihic sau/şi fizic).

Balanţă
În întreţinerea sănătăţii fizice, în muncă făcută din necesitate, sau/şi în relaţiile avute cu alţi oameni pe planul profesional.

Scorpion
În ceea ce iubiţi, vă pasionează, vă place (să fiţi sau să faceţi), în tot ceea ce vă stimulează imaginaţia şi creativitatea.

Săgetător
În propria d-voastră intimitate, indiferent dacă este vorba despre o retragere temporară “acasă” (mai exact în locul în care vă simţiţi cel mai bine) şi/sau în relaţiile doar cu cei dragi sufletului.

Capricorn
În comunicarea directă cu toţi cei din jur, începând cu vecinii, rudele apropiate şi terminând cu asimilarea unor altfel de informaţii (ceva mai noi sau mai puţin cunoscute până acum).

Vărsător
În bilanţuri (acumulări şi/sau distribuiri) legate de bani, bunuri, valori, surse şi resurse obţinute prin muncă/implicare personală.

Peşti
În tot ceea ce vă poate aduce schimbări benefice în viaţă (relaţii, aspect exterior, sănătate).


Concediu plăcut tuturor! Î
l merităm!

Cu drag,
Monica Stănescu

carte-de-vizita-05
sursă imagine:

History’s Greatest Monster Barack Obama Calls Poor Defenseless Mitt Romney A Vile Swear

%d bloggers like this: