Marte în Peşti — Pescuind în ape tulburi

“Să pescuiesc în ape tulburi?!? Mai bine stau la mal, în siguranţă! Mai bine mă uit, observ… şi atât! De ce să fiu eu cel sau cea care aruncă primul (prima)… undiţa?!?”

Marte in Pesti

 E absolut normal şi firesc ca „apele” să pară a fi tulburi dacă  încercăm să păşim în alte „ape” decât cele în care ne-am obişnuit  deja. Prea ne-am obişnuit cu mediul în care te aflăm. Vrem să  schimbăm ceva, dar ce anume… căutăm! Mai căutăm!

 Vrei să fim… dar să  facem cât mai puţine. Vrem să avem…  dar  să facă altcineva!
Energia acestei planete ne cam dă pe toţi „peste cap”. Se simte.   O simţim cu toţii, la fel cum se simt şi toate celelalte. Întrebarea  (întrebătoare!) este următoarea: ce facem cu ea?!? Dacă este,  este! Şi dacă este, încotro o îndreptăm? Fără a avea şi o idee (măcar una!), este cam greu de ştiut unde sau ce direcţie să-i dăm.

Ne simţim cu toţii bulversaţi, iar tendinţa generală ar fi să căutăm (din nou!) un sprijin în ceva „solid”, ceva deja cunoscut, familiar, din viaţa noastră.

Posibil să apară şi ceva tensiuni în relaţiile apropiate dacă suntem încă inconştienţi de ceea ce vrem sau ne dorim. Ba chiar mai mult, s-ar putea să ne simţim chiar vinovaţi (noi înşine!) de prea multă stagnare. Şi-atunci s-ar putea să apară şi risipa a ceea ce este… dacă tot este!

Cum?
De exemplu: te trezeşti că participi în mod voluntar în acţiunile alcuiva. Una dintre tendinţele manifestării ale lui Marte în semnul Peştilor este tendinţa de a ajuta pe cei din jur, de a oferi fără să ni se ceară. Totul e ok… Dar fără să ai nici un fel de aşteptări din partea celorlalţi! Dacă aştepţi să primeşti ceva, atunci s-ar putea, întradevăr, probleme. Tu, în nici un caz ceilalţi!

Dacă cunoşti deja astfel de stări/situaţii, atunci, ca un efect aproape imediat, poate apărea tendinţa de retragere, eventual de luat poziţia struţului care îşi ascunde capul în nisip (crezând că astfel scapă de probleme!).

Un alt exemplu: s-ar putea să „tăbărâm” şi pe capul celorlalţi, cerând ajutor din partea lor, eventual şi alinare.

În general însă, toată această perioadă este o perioadă de stagnare, de căutare cu preponderenţă a relaţiilor ceva mai vechi, echilibrate, o perioadă în care suntem tentaţi să credem mai mult în ceea ce se vede (cu ochi fizici!) decât în ceea ce se simte. Devenim mult mai atenţi la ceea ce suntem şi avem deja, decât la ceea ce am putea fi sau la ceea ce am putea avea. Interesul este prea mic pentru aşa ceva, ci dimpotrivă. Căutăm să păstrăm „apa” actuală cât mai mult timp posibil!

Ideile, scopurile, obiectivele sunt la fel de neclare, prea vagi pentru a avea suficientă energie pentru a prinde şi o formă clară în manifestare. Cu sau fără un Mercur retrograd! Dar cum şi Mercur se află în această perioadă în mers retrograd, ceva-ceva îmi spune că toată această perioadă este un timp de tragere a sufletului, de relaxare… pentru ce va urma să vină!

Acestea sunt tendinţele în perioada cât stă Marte în Peşti. Ele sunt ceva mai bine accentuate la cei care, la naştere, au avut această poziţie a planetei Marte (± 3°).

Cât timp pot dura aceste tendinţe de „doresc schimbare dar fără a schimba ceva, eventual să schimbe altcineva”? Cam până pe 20 februarie, când Marte trece în semnul Berbecului, zodia în care se simte cel mai bine!

………………………………………………………………………………………………

Ai ceva dificultăţi în înţelegerea celor scrise?

Orice idee sau neclaritate din articole poate fi reformulată.

Vrei să afli ceva mai multe despre tine?

Completează formularul de aici, de aici sau de aici.

Eşti liber(ă) să alegi!(link)

Cine sunt?

Ceva mai multe detalii despre mine poţi afla aici. (link)

…………………………………………………………

Sursă imagine:

http://fineartamerica.com/featured/stone-arch-bridge-over-troubled-waters-1st-place-winner-faa-optical-illusions-2-26-2012-ericamaxine-price.html

%d bloggers like this: