Marte în Săgetător, 2018 “Cel dintâi şi cel de pe urmă”

Marte în Săgetător-Curaj

Everybody wants to be a hero! But who wants to pay the price?” (“Toată lumea vrea să fie un erou! Dar cine e dispus să plătească preţul?”). Este o replică pe care am auzit-o cu ani în urmă într-un film de acţiune. :)
Da, în fiecare dintre noi există un potenţial “erou”, dincolo de orice îndoială. Şi care, culmea! iese la iveală doar atunci când e nevoie, mai ales acolo unde e nevoie!
Marte (“eroul”) intră fără prea mult tam-tam în Săgetător de pe 26 ianuarie a.c. De această dată “carburantul” este folosit pentru mişcare (doar intră într-un semn de Foc) este credinţa, idealul, convingerea că (orice) se poate, că (orice) este posibil! Aşa şi este, doar că între timp s-a descoperit că “orice” este şi cam limitat şi cu nişte costuri…
Tam-tam-ul datorat schimbării se poate vedea la început mult mai bine acasă, fie în căminul personal, fie în mediile devenite deja “familiare” şi/sau de faţă cu persoanele “familiare” (As în Rac). Acolo pot apărea stări de nervozitate, din când în când câte un chef de ceartă sau de răzbunare, nerăbdare sau, în variante ceva mai uşoare, unele frustrări (Marte opoziţie Luna). Între timp “eroii” încep să se trezească, încep să înţeleagă, să vadă o realitate mult mai extinsă şi mai completă (Marte trigon Chiron). Încep fie prea puţin dispuşi să (mai) dea sau dăruiască orice, oricând, oricui şi/sau oricât.
Cei aflaţi “în linia întâi” şi au început să cunoască şi să înţeleagă, iar acum încep discret să se retragă. “Eroii” părăsesc locul de unde au dat cu multă generozitate. Îl părăsesc şi cu fruntea sus şi cu demnitate! (Marte conj. Bugula). De data aceasta, sunt prea puţin atraşi de faimă, recompense sau de “ce zice X sau Y”… Pentru că una era energia/forţa de la început şi cu totul alta-i cea de pe urmă!
Poate fi o perioadă dificilă pentru cei neîmpăcaţi cu ei înşişi, pentru cei care îşi neagă (sau blochează) propria masculinitate (refuzul satisfacerii propriilor dorinţe, a neacceptării şi nemanifestării sentimentelor) sau pentru cei care una gândesc/spun şi cu totul alta fac! La o scară ceva mai mare, sunt şanse să vedem din ce în ce mai des revolte, încălcări de reguli sau cereri (mai ales de drepturi).

astrolog, numerolog şi formator Monica Stănescu

Împărtăşeşte informaţia cu prietenii tăi!

Articole interesante:
Chiron

***********
Sursă imagine

%d bloggers like this: