MENTALITĂŢI

Acest articol constituie un fel de răspuns făcut public.

În urma unui schimb de mailuri, am observat că există o tendinţă majoră de şi spre risipă. Marea majoritate a oamenilor îşi închipuie că risipa ţine doar de partea materială, a lucrurilor care pot fi detectate cu ajutorul simţurilor cunoscute şi studiate la anatomie. Mai există şi alte lucruri care sunt neglijate, cum ar fi timpul, competenţele sau sănătatea.

Cele afirmate mai sus, legat de risipă, constituie doar un prim aspect legat de ceea ce se numeşte (în mod generalizat) mentalitate.

Intrebari

Adevăratele frâne în calea evoluţiei unei persoane sunt date de către aceste convingeri, de aceste mentalităţi. Prin şi cu ajutorul lor sunt filtrate orice fel de informaţii care, culmea!, ne sunt trimise mai tot timpul! Aceste filtre personale funcţionează atât de bine, încât refuzăm, uneori inconştient, să reţinem orice alt fel de informaţii, care însă, ne pot fi utile.

Cândva, cailor li se puneau ochelari pentru a putea vedea doar înainte. Într-un fel, la fel funcţionează şi propriile noastre convingeri, unele autoimpuse, altele provenite din modul în care am fost educaţi.

Situl de faţă a fost realizat dintr-un motiv foarte simplu, cu totul altul decât acela de a ne umple timpul cu “ceva”. În el sunt înglobate multe, foarte multe cunoştinţe, iar pentru asimilarea lor s-au consumat enorm de multe resurse. Conştientizarea acestor resurse se face doar după scrierea lor, căci una dintre mentalităţile întâlnite, este ideea de gratuitate.

Am să dau aici doar câteva dintre resursele consumate:

  • Partea de administrare. Înseamnă mii de ore de învăţat calculatoare, despre cum se alcătuieşte un sit, mecanismele de funcţionare pe web, grafică, etc. Competenţa se realizează consumând mult timp şi resurse materiale.
  • Conţinutul. Sunt peste 5 (cinci) ani de când orice minut din timpul liber mi-l petrec citind orice fel de carte publicată, online sau offline, despre ştiinţele esoterice, în special despre numerologie. Curajul de a face numerograme l-am avut doar după trei ani de adunat informaţii, căci multe dintre informaţiile găsite erau puse sub formă de „etichete”, de categorii exacte şi precise, cu explicaţii vagi şi foarte difuze, multe dintre ele potrivindu-se cu realitatea ca „cleiul de nucă pentru zidărie”! Atunci când am făcut un calcul sumar al timpului petrecut studiind doar numerologia, mi-am dat seama că depăşisem deja echivalentul anului trei dintr-o facultate obişnuită. A trebuit să-mi atragă atenţia cineva cu privire la această înclinaţie nativă, căci mie mi-a scăpat acest detaliu. :(

Meseria de numerolog se învaţă, aşa cum se învaţă orice altă meserie. Ea este o combinaţie dintre cunoştinţe asimilate şi experienţă de viaţă. O parte din ea (informaţiile) se face cu mintea, cealaltă, însă, se face cu sufletul. Un bun numerolog îţi poate arăta, printre altele şi care îţi sunt mentalităţile; acea sită care te împiedică să vezi anumite detalii. Dar schimbarea lor, doar omul în sine o poate decide!

carte-vizita-online

%d bloggers like this: