Mercur în Săgetător. În “oglindă”

Pot trece ani până capeţi un răspuns. De fapt, îl descoperi atunci când începi să(-ţi) pui întrebări. De multe ori pot trece alţi ani până când poţi şi înţelege. :)

Mercur în Săgetător

Intrarea lui Mercur în Săgetător (la doar o zi după ce e Lună Plină în Taur), e semnul că e timpul să (mai) observăm şi ce se întâmplă în afara noastră. Perioada tranzitului este destul de lungă: 5 noiembrie 2017 – 11 ianuarie 2018, din care şi o perioadă de mişcare retrogradă între 3 decembrie şi 22 decembrie.
Universul, Mercur, Luna şi Marte (şi restul echipei astrale…), ne constrâng să ne uităm şi la “oglindă”! E timp suficient pentru conştientizarea şi revizuirea modului de a gândi, comunica şi acţiona. Şi evident, de a face altfel dacă e nevoie! Domeniile din viaţă indicate în mod special de către astre, sunt:
– ce/cum gândim/acţionăm în direcţia “fericire” (ce dăruim, cui, cât şi cum);
– căminul şi/sau relaţiile de familie.
Ce este posibil să apară în “oglindă”? Confirmări sau infirmări. Confuzii şi/sau nepotriviri dintre ce credeam şi ce este. Una speram, visam să fie, alta şi este. Mai ales dacă una gândim, spunem şi cu totul altceva facem.
Mercur în Săgetător îndeamnă la înţelegere, iar înţelegerea începe prin detaşarea propriului nostru mod de a gândi şi la la interes (sau curiozitate) pentru cunoaşterea opiniilor sau modurilor de gândire ale altora.
S-ar putea să auzim din ce în ce mai des în realitatea imediată întrebări de genul “ce părere ai despre...”, “ce-ai de spus în legătură cu…”, “ce-ai zice dacă…”. Pot apărea nemulţumiri, divergenţe de opinii (mai ales în familie sau în cămin), pentru că schimbările sunt privite, cel puţin la început, ca o agresiune, un fel de “atentat” la liniştea şi confortul personal. Manifestările de afectivitate pot fi ceva mai reduse. Putem vedea chiar manifestări de egoism ceva mai accentuate ca de obicei.
Ca să vedem şi dincolo de schimbare, este nevoie de o vedere în şi dintr-o altă perspectivă. Exact la acest lucru ne îndeamnă acest tranzit al lui Mercur prin Săgetător: la schimbări de perspectivă şi la echilibrări, toate legate de “fericire”. Cine a pus pe primul plan doar fericirea/bucuria sa, atunci şansele sunt foarte mari de a dărui, cel puţin o vreme, fericire/bucurie altora. Cine a pus fericirea altora înainte de a sa, degeaba e nemulţumit/ă de ce vede “în oglindă”. Cine a păstrat cât de cât un echilibru dintre fericirea sa şi a altora… Se uită zâmbind la “oglindă”! 😉

Unde apar reflexiile în “oglindă” pentru:
Berbec.
În imaginea/concepţia pe care o au despre lume, comunicare sau deplasări în străinătate, în drumul/direcţia pe care îl/o au în continuare, în opiniile şi convingerile legate de subiecte de/din spiritualitate, în folosirea cunoaşterii şi/sau a competenţelor acumulate.

Taur.
În resursele altora (faţă în faţă cu cele personale), în ce aşteaptă de la alţii şi ce au cu adevărat de dat, în modalitatea prin care trece învaţă/trece din/prin momente dificile.

Gemeni.
În imaginea pe care o reflectă în afara lor, în tipul/genul de parteneri pe care îi atrage, în capacitatea de a schimba sau împărţi (şi ce) cu ceilalţi, cum/în ce condiţii pot încheia parteneriate (de afaceri şi/sau de viaţă).

Rac.
În muncă (inclusiv în serviciile făcute altora), în starea de sănătate (mai ales în obiceiurile alimentare), în modul în care sunt gândite relaţiile inegale (mai ales cele de tip profesional).

Leu.
În modul în care vă folosiţi energia (timp, bani, atenţie), creativitatea, în modul în care vă manifestaţi afectivitatea şi în/prin care dăruiţi şi altora.

Fecioară.
În viaţa privată, în rolul jucat de părinţii în viaţă (tipare implementate în subconştient) şi în imaginea legată de ideea de familie.

Balanţă.
În capacităţile/abilităţile de a comunica, în modul în care stabilIţi legături cu cei din afara casei/familiei, în ceea ce vă interesează (să ştiţi, să cunoaşteţi).

Scorpion.
În „bagajul” personal (cam toate valorile materiale şi spirituale), în modul în care obţineţi cele necesare pentru acoperirea nevoilor personale, în ceea ce puteţi aduce/da într-un parteneriat.

Săgetător.
În atitudinea şi comportamentul manifestat, în starea de bunăstare şi sănătate personală, în calităţile care sunt de dezvoltat, în imaginea pe care o aveţi despre d-voastră înşivă.

Capricorn.
În conştientizarea a ceea ce se află în minte (mai ales în subconştient), în modul în care obţineţi succese (inclusiv în care gestionaţi eşecurile), în ceea ce vă (poate!) aduce frustrări, renunţări şi/sau senzaţia de vină.

Vărsător.
În influenţa/forţa pe care o poate exercita mediul asupra voastră, în relaţiile de prietenie (ce/cât primiţi din acest mediu), în capacitatea de a comunica şi coopera cu ceilalţi.

Peşti.
În conştientizarea valorii personale prin rezultatele/feedback-ul venit din partea celorlalţi, în realizările practice obţinute pe linie profesională (carieră, meserie),

Împărtăşeşte informaţia cu prietenii tăi!

Sursă imagine

%d bloggers like this: