Mercur în Vărsător — Cine face şi (des!)face…

 … mai mereu are ce face! Vechea zicală se potriveşte excelent în această perioadă cât Mercur in Varsatorplaneta Mercur se află în semnul Vărsătorului, locul unde atât ea cât şi noi suntem sau ne trezim plini cu… de toate! Dacă în perioada anterioară tendinţa generală a fost una de risipire a energiei, în a acţiona fără un sens concret sau fără vreun scop anume, acum această tendinţă de desfacere în „n” sau „ţ” direcţii dispare! (Excepţie fac doar care au avut planeta Mercur în mers retrograd la naştere!)
Planeta ne dă din prea-plinul ei acest impuls energetic, vizibil deocamdată doar parţial, aflându-se încă în perioada în care mai joacă în echipa B a Universului. Dar peste puţin timp vom simţi cu toţii acest „prea plin” al său! Sunt o mulţime de manifestări dar şi la fel de multe domenii vizate în perioada în care se află Mercur în Vărsător. „Împrumutăm” de la Mercur şi de la Vărsător moduri de gândire, de acţiune sau/şi de manifestare.

Unde?

Unele mentalităţi se schimbă şi este vorba despre cei care sunt ceva mai deschişi la schimbări (în special cei născuţi în semne de Aer, Apă sau cu Ascendent în astfel de semne). Devenim cu toţii ceva mai interesaţi de anumite lucruri sau aspecte din viaţă neglijate. Prindem ideile „din zbor” şi le ducem mai departe, având mari dificultăţi în a da ideilor şi o formă.

Metodele de exprimare individuală devin ceva mai directe, mai non-conformiste, indicând de multe ori superficialitate sau lipsă de răbdare în cercetarea tuturor detaliilor.

Sentimentele sunt destul de slab percepute sau înţelese, deci la acest capitol s-ar putea să avem ceva mai multe probleme decât de obicei (de obicei se uită cei care ne-au ajutat de-a lungul timpului). E cu totul altceva decât uitare sau omitere, atât a persoanelor dar şi a sentimentelor. Atât doar că ele sunt trecute în acest timp pe plan secund în interese! Anumite sentimente şi emoţii sunt trecute în această perioadă printr-un anumit filtru, strict raţional! Este unul din motivele pentru care s-ar putea să apară tendinţe (uneori ceva mai vagi, alteori ceva mai evidente) de repezeală în discuţii sau/şi de agresivitate în comunicare.

Locurile în care ne-am simţit cândva ceva mai strâmtoraţi, mai limitaţi, se pot dovedi a fi dintr-o dată interesante şi ceva mai atractive. Rigiditatea, ideile fixe, se dovedesc a fi ceva mai flexibile, mai mobile şi mai maleabile. Mercur ne dăruie talentul său din comunicare, din modul său de a găsi acel punct comun cu cel abordat, lucru care altă dată ar fi părut a fi de-a dreptul imposibil!

Pesimiştii s-ar putea să intre şi ei în scena vieţii! Mercur+Vărsător le oferă acel strop de curaj care le-a lipsit în perioada anterioară! Dacă până acum vedeau „doar jumătatea goală a paharului”, acum s-ar putea să vadă „plin” peste tot! E greu însă de spus şi care ar fi sau care ne sunt şi acţiunile în astfel de răsturnari de situaţii sau şi de puncte de vedere!

Dar! Se poate spune că toate aspectele de şi din viaţă în care s-au întâmpinat dificultăţi în acest timp îşi găsesc atât soluţiile, dar şi cauzele! Modul de acţiune (fie al nostru, fie al unor oameni din jurul nostru) s-ar putea să ne ia prin surprindere. S-ar putea chiar noi înşine să acţionăm într-un mod surprinzător!

Dorinţa de a comunica şi cu altfel de oameni decât cei obişnuiţi sau/şi de a vedea şi alte locuri s-ar putea să fie unele dintre dorinţele cele mai ieşite în evidenţă. Orice alte interese sunt trecute pe plan secund în viaţa noastră. Sunt căutaţi în special oamenii cu „vederi largi”, cei educaţi, cu alte sisteme de valori, oamenii de la care se poate „lua” (a se înţelege „învăţa”!) ceva. De oriunde e „plin” se ia! Unde e „puţin” se pune!

Problemele apărute în tot acest timp, chiar şi cele mai vechi, îşi găsesc dintr-o dată rezolvarea, având cu toţii această deschidere neaşteptată în a descoperi adevăratul „vinovat”. Adică acea cauză provocatoare!

Mijloacele prin care Universul acţionează sunt de multe ori surprinzătoare! De noi, doar de noi depinde atât CUM primim aceste mesaje (cât şi mesagerii!), dar şi CUM acţionăm în urma acestor impulsuri!

Completare la articol: Mercur se află în Vărsător şi în mişcare directă începând cu data de 12 Februarie şi până pe 14 Martie.

………………………………………………………………………………………………

Ai ceva dificultăţi în înţelegerea celor scrise?

Orice idee sau neclaritate din articole poate fi reformulată.

Vrei să afli ceva mai multe despre tine?

Completează formularul de aici, de aici sau de aici.

Eşti liber(ă) să alegi!(link)

Cine sunt?

Ceva mai multe detalii despre mine poţi afla aici. (link)

…………………………………………………………

Sursă imagine:

http://twentytwowords.com/self-filling-champagne-glasses-effortlessly-keep-every-glass-similarly-full/