Mic ghid de cunoaştere şi autocunoaştere. Relaţiile interumane

Din online în offline

Când zice unul “Măi, eşti beat! Du-te şi te culcă!” mai treci cu vederea… Dar când zice şi-al doilea şi-al treilea… Deja începi să-ţi pui tu singur semnele de întrebare. Mi se pare mie că-s beat sau chiar aşa-i? :(
Şi-am plecat (în niciun caz la nani!), ci să mă uit în statistica solicitărilor din ultima lună.
Regula lui Paretto! 20-80.
80% din solicitările venite, indiferent pe ce cale au “aterizat” la mine, sunt în legătură cu relaţiile. Restul de 20% fac parte din “şi celelalte…”. Relaţiile cu oamenii şi între oameni au ajuns ca un fel de triunghi al Bermudelor şi constituie un punct vulnerabil, ceva taaaare greu de înţeles.
Mi-au trebuit vreo câteva zeci de ore de coaching (*) (doar pe această temă!), să experimentez o grămadă de succese sau de eşecuri relaţionale, câţiva ani buni petrecuţi cu ochii prin astrograme (*), câteva sute de numerograme (*), câteva zeci de consultanţe (*) doar pe această temă, toate astea ca să înţeleg.
Ca să înţeleg, altfel ar fi fost demagogie!
Cum numărul solicitărilor s-a înmulţit şi m-am cam săturat să tot repet, m-am dus la tastatură. :)
Suntem oameni şi ne-am născut între oameni. Altfel, vorba mentorului meu (*), “ne-am fi născut undeva, pe un vârf de munte sau sub un glob de sticlă!”. Sunt trei mari de categorii de relaţii:
– cunoştinţele;
– prietenii;
– partenerii (sau asociaţii).

1. CUNOŞTINŢELE.
Sunt acel tip de legături avute cu cei din preajma casei sau cu cei cu care te întâlneşti din când în când în viaţă. Te întâlneşti pentru că ceva-ceva aveţi şi în comun şi diferit!
Cu astfel de oameni putem avea în comun opinii, moduri de gândire ori de acţiune, sau obiective.
Cunoştinţe pot fi cunt cei întâlniţi în metrou, în tren sau în autobuz. Astfel de deplasări înseamnă o etapă, un obiectiv urmat în comun (deplasarea este şi un obiectiv către un scop urmat), chiar dacă scopurile (destinaţia) fiecăruia este diferită. Pot fi vecini, membrii din familia de provenienţă (verişori sau fraţi). Pot fi colegi de şcoală, facultate, curs sau seminar. Cu astfel de oameni ne punem în comun şi împărţim din ce avem, mai ales din informaţiile asimilate pe baza logicii şi raţiunii, acumulate în proporţie de 80% (sau mai mult) prin experienţă personală (studiu autodidact).
De exemplu, dacă eşti mulţumit/ă de serviciile făcute de cineva, îl poţi recomanda altcuiva (sau poţi “bate toba” în sens invers…). Sau, ai probleme cu robinetul de la baie şi vrei să rezolvi cât mai repede problema apărută, ori apelezi la cineva care ştie să repare, ori întrebi pe altcineva dacă cunoaşte vreun meşter priceput.
Exemplele de acest gen sunt nenumărate. Te interesează şi vrei să afli o informaţie sau altcineva, din afara ta, are nevoie de vreo informaţie pe care (posibil!) să o ştii.

Este modul cel mai uşor şi mai simplu de a relaţiona sau a lega relaţii. Se dăruieşte şi se primeşte fără niciun fel de condiţii!

Din punct de vedere astrologic, Casa III corespunde acestui gen de relaţii (zodie reprezentativă Gemeni), iar numerologic vibraţiei 3 (*). Deci cunoştinţele sunt asemănătoare celor născuţi în zodia Gemeni:
– instabile, în continuă mişcare (zodie mutabilă);
– dualitatea se află la suprafaţă (bun sau rău);
– curioşi, comunicativi, acumulativi (mai ales de informaţii);
– puţină răbdare, nervoşi când sunt plictisiţi.

2. PARTENERIATELE SAU ASOCIAŢIILE.
Acest tip de relaţii este legat de potenţiale, atât al nostru cât şi al altora. În cadrul unor astfel de relaţii se pun ÎN COMUN capacităţi, competenţe, resurse. Universul, natura (sau D-zeu dacă preferaţi o astfel de formulare), caută SĂ ECHILIBREZE atât plusurile cât şi minusurile. Este motivul pentru care apar şi se leagă astfel de relaţii!
Toate acestea (resurse, competenţe, abilităţi, talente, capacităţi fizice, emoţionale, intelectuale) se pun, repet, ÎN COMUN pentru a putea obţine astfel mult mai uşor reuşite. Acest tip de relaţie oferă o facilitate pentru orice fel de începuturi, pentru lansări în diferite genuri de activităţi sau în profesii. Relaţiile de acest gen ŢIN DE CAPACITATEA FIECĂRUIA DE A ÎMPĂRŢI din resursele sale proprii. Cu astfel de oameni schimbi ceva mai mult decât un salut sau afli o simplă informaţie, petreci mai mult timp împreună, începând de la câteva ore, zile sau ani.
Imaginea reflectată de aceşti oameni este reflexia cea mai apropiată de ce/cum suntem, a ceea ce arătăm în afara noastră, a ceea ce se vede în afara noastră. Sunt o completare a ceea ce suntem!
Acest tip de relaţie se bazează pe dreptul fiecăruia de a alege şi se desfăşoară în totalitate în cadrul unor limite. Dacă se depăşesc limitele, relaţia se întrerupe de la sine. Ori de bună voie, ori de nevoie, mai devreme sau mai târziu, cei implicaţi îşi folosesc dreptul lor din naştere de a alege, pentru că:
Atunci când facem NOI ÎNŞINE ALEGERI, atragem toate energiile necesare de care avem nevoie. În cazul în care alege altcineva (pentru noi!), energia se îndreaptă CĂTRE PERSOANA CARE A ALES PENTRU NOI.
Neînţelegerea, ignorarea a ce înseamnă de fapt o astfel de relaţie (căsnicie sau ori care altă formă de parteneriate), duce la o mulţime de probleme ulterioare în viaţă.

Este modul cel mai greu şi mai dificil de a relaţiona sau a lega relaţii, totul depinzând de capacitatea fiecăruia de a împărţi sau a face schimburi.

Din punct de vedere astrologic, Casa VII corespunde acestui gen de relaţii (zodie reprezentativă Balanţă), iar numerologic vibraţiei 7 (*). Deci parteneriatele sau asociaţiile sunt asemănătoare celor născuţi în zodia Balanţă:
– atunci când iau o decizie, aceasta rămâne definitivă (zodie cardinală);
– iau decizii bune, echilibrate (mai ales după ce iau mai multe decizii proaste);
– sunt cooperanţi, influenţabili, nehotărâţi, introvertiţi, sensibili, receptivi;
– sunt “neguţători” prin definiţie (mai ales de idei);
– rar de tot sunt în echilibru, “talgerele” aflându-se mai tot timpul în stare de mişcare (fie fizică, fie emoţională, fie intelectuală).
– respectă, apreciază şi caută schimburile (indiferent de natura lor).

3. RELAŢIILE DE PRIETENIE.
Alături de prieteni fie creştem şi ne dezvoltăm; fie stagnăm sau, mai grav, involuăm; fie ne creşte, fie ne scade potenţialul; fie descoperim şi valorificăm şanse, fie ratăm; fie câştigăm ceva în plus, fie pierdem; fie vorbim, fie tăcem; fie ne construim viitorul, fie rămânem blocaţi (în trecut sau în prezent); fie ne creşte popularitatea, fie ne scade. Astfel de relaţii se formează (marea majoritate) în funcţie de corpul emoţional al fiecăruia. Comunicarea, schimbul de informaţie (deci de energie) trece dincolo de nivelul planului fizic.
În cadrul acestei categorii cunoaştem extremele în manifestare: fie altruism, fie egoism; fie susţinere (constructivi), fie negativism (distructivi). Iar exemplele pot fi nenumărate de astfel de “daruri” energetice.

Este modul cel mai uşor de a descoperi şi a conştientiza cum relaţionăm cu noi înşine, de cum şi de cât ne iubim. Într-o relaţie de prietenie DOAR SE DĂRUIEŞTE, indiferent dacă darul este făcut în mod conştient sau inconştient.

Din punct de vedere astrologic, Casa XI corespunde acestui gen de relaţii (zodie reprezentativă Vărsător), iar numerologic vibraţiei 2 din 11 (*). Deci prietenii sunt asemănători celor născuţi în zodia Vărsător:
– se iubesc pe ei înşişi pe extreme (zodie fixă);
– îşi dau seama rapid de problemele/vulnerabilităţile celorlalţi (de fapt detectează emoţiile fiind empatici);
– sunt firi curioase, căutătoare, doritoare de orice este nou sau la modă,
– le displace să piardă (mai ales timp) sau să întâlnească obstacole sau să eşueze în ce şi-au planificat;
– iubesc, ajută, sunt săritori de felul lor;
– se ataşează foarte mult tot ce le aduce senzaţia de stabilitate şi de siguranţă în viaţă (statut social, persoane, surse de venit, ş.a.m.d).
Am scris acest articol pentru:
– a-mi clarifica mie însumi unele lucruri (doar expert devine cel care a făcut cele mai multe/mari tâmpenii!);
– să scutesc timp (din timpul meu) cu repetarea.
De azi înainte dau link la acest articol atunci când mai sunt întrebată despre acest subiect!
Dacă, cumva, printre cunoştinţele, partenerii sau prietenii tăi se află cineva cu neclarităţi legate de (orice fel) de relaţii, trimite-l să citească acest articol.
Vă mulţumesc (sincer!) anticipat!

(*). Link-ul se deschide într-o fereastră nouă în browser.

Cu drag,
astrolog şi numerolog  Monica Stănescu

Sursă imagine:
http://www.impacthiringsolutions.com/vistageleadershipcommunity/meet-experts/