Mircea Eliade

 Pentru prima analiză numerologică completă l-am ales pe Warren Buffet, un nume printre bogaţii (din punct de vedere financiar) lumii. În analiza de faţă caut să-l decopăr pe omul Mircea Eliade, pe cel care a lăsat în urma lui o altfel de avere, valoroasă pentru toată omenirea.

Voi căuta deci în continuare să fac o analiză numerologică a unui om foaaaarte bogat în opinia mea. :)  De gustibus…

Mircea EliadeData naşterii: 13.03.1907

Nume şi prenume: Mircea Eliade.

1. Vibraţia de naştere: 6

2. Vibraţia numelui complet (scopul din subconştient): 4.

3. Lecţii karmice şi atuuri.

4. Personalitate interioară: 8.

5. Personalitate exterioară: 5.

6. Vibraţia numelui de botez: 4.

7. Vibraţia ereditară: 9.

8. Vocaţii.

9. Graficul energetic. Prognoze.

1. Vibraţia dată de naştere îmi spune că omul Mircea Eliade a avut înclinaţii artistice native, fiind genul de om care ştie să acapareze auditoriul prin comunicare, fie ea scrisă sau vorbită. Îi displac responsabilităţile şi/sau orice fel de limite. Este prea puţin interesat de partea materială a vieţii.

2. Cercetând vibraţia numelui şi prenumelui descopăr că în realitate Mircea Eliade era un om foarte retras. De asemenea, comportamentul dat de vibraţia numelui mai denotă şi o fire destul de certăreaţă.

Este o mare surpriză pentru mine, căci în puţinele filme înregistrate a păstrat din această fire prea puţin. Autoeducaţie? Posibil…

3. a) Lecţiile karmice, cele pe care le-a avut de învăţat Mircea Eliade :

Cooperarea şi respectul faţă de cei din jur. Fuga de propria sensibilitate şi intuiţie poate produce adevărate blocaje energetice. Are mari probleme de a fi atent la sentimentele celorlalţi, căci atenţia lui este mai mult îndreptată spre interiorul său.

Ataşamentul excesiv (posibil inconştient) faţă de unul dintre părinţi îl împiedică să îşi facă propria familie. Acest lucru se poate echilibra doar prin îndrumarea educaţiei spre manifestări artistice: pictură, muzică, talent literar, etc., cât şi spre dezvoltarea aptitudinilor didactice.

Lecţia educaţiei financiare este încă una dintre lecţiile cu adevărat necesare. Fiind o fire artistică este absolut neglijent cu proprii bani şi a avut tendinţa de a-şi stabili obiective nerealiste.

Vibraţia zilei de naştere arată că a fost o fire foarte emotivă. Deşi a avut toată energia care îi era necesară spre îndeplinirea oricărui scop, i-a fost frică. Frica a fost sursa unui dezechilibru dintre ceea ce îşi dorea şi ceea ce avea parte în realitate. Cei născuţi pe data de 13 au tendinţe să îşi distrugă propriile planuri deşi sunt conştienţi că pot avea tot ceea ce îşi doresc.

3. b)Atuuri:

Hotărârea. Odată pornit pe un drum îi este greu să se mai oprească. Toate piedicile care i s-au ivit pe drum îi dau şi mai multă putere.

Fizic foarte rezistent. Din naştere a primit un corp fizic robust, necesar pentru a face faţă încercărilor (asta da… vezi fotografia!).

Compasiune. Puţini înţeleg care este rostul compasiunii şi cum se manifestă ea. Mircea Eliade a fost unul dintre aceştia. Înclin să cred că a fost unul dintre practicanţii zicerii lui Edmund Burke: „Singurul lucru pe care îl pot face oamenii buni pentru ca răul să se întâmple este să se facă nimic”. De altfel, cei care au un astfel de atuu manifestă calităţi psihice deosebite.

Dispune de o mare putere de imaginaţie. Această formă de energie accentuată poate fi folosită doar în creaţii artistice. Un posesor al unei astfel de energii are o mare putere de creativitate, având calităţi de manifestare artistice remarcabile.

Intelectual (mental) foarte dezvoltat. Trăiesc cu ideea că pot schimba ceva în viaţa altor oameni pentru că ceea ce văd ei constituie o greşeală. Din păcate, un astfel de mod de gândire îl face să aibă parte el însuşi de nedreptăţi, căci intră sub influenţe mai puţin folositoare pentru propria lor evoluţie materială şi spirituală.

3. c) Balanţa. Există obiective ascunse în subconştient. În funcţie de aceste obiective, dacă ne urmăm instinctul sau devenim surzi la el, avem parte de un mod de gândire (implicit şi de manifestare) potrivit cu noi înşine (evolutiv) sau de unul cu efect involutiv sau de stagnare. Pentru Mircea Eliade scopul era unul care ţine de autocunoaştere, de descoperire a propriei înţelepciuni, de a găsi şi a da explicaţii raţionale iraţionalului.

4. Motivaţia. Motorul care îl punea în mişcare pe Mircea Eliade a fost reuşita personală şi predarea celor învăţate. Aparent pare a fi o fire foarte dură… dar mai dur cred că a fost cu el însuşi. Odată ce şi-a stabilit un ţel şi a eşuat, atunci a trecut destul de greu peste frustările personale.

5. Cum îl vedeau cei din jur pe Mircea Eliade? Un mister! Numerologia spune că se adapta foarte repede, oriunde. Un om multitalent. Pe orice punea mâna reuşea, deşi îi displăcea munca fizică brută. Degaja multă energie în jurul lui, de multe ori inconştient de puterea pe care o emana.Lăsa impresia unui om care ţine mult la independenţa lui, fie că era vorba despre cea a corpului fizic sau de cel emoţional.

6. Care a fost influenţa numelui primit la botez? Numerologia spune că Mircea Eliade a fost un om care a simţit mai mult cu mintea. Prin urmare, relaţiile stabilite dintre el şi cei din jur erau relaţii fără implicări emoţionale. Vocala I, prima din numele de botez, ne indică că Mircea Eliade pus în faţa unei probleme sau a unui eveniment se comportă total ilogic, manifestând emoţie atunci când este nevoie de calm şi raţionament. Consoana primă M ne spune că Mircea era un om integru, capabil să accepte unele compromisuri în propria viaţă doar dacă este pus în situaţii extreme.

7. Moştenirea ereditară, cea primită din partea familiei, a fost una destul de… ciudată. Încerc să caracterizez un astfel de mediu: mămoşeală. Într-un astfel de mediu este destul de greu ca cineva să evolueze. Numele „Eliade” este un nume care arată multă înţelegere şi sensibilitate, frică de acţiune din cauza opiniilor celor din jur, tendinţa de a trăi într-o lume imaginară, unde este loc doar de perfecţiune.

8. Vocaţie şi temperament.

Din punct de vedere mental Mircea avea talentul de a asimila informaţii rapid, din domenii multiple, în special în domeniile care cer acurateţe, mare atenţie la detalii.

A avut capacitatea de a vedea ambele feţe ale unei probleme.

Colaborează foarte uşor cu cei din jur.

A avut un corp fizic armonios şi rezistent.

Starea emoţională instabilă, cu mari oscilaţii. Trece uşor de la stări de euforie la tristeţe. Multă… multă naivitate.

Un om introvertit, care îşi exprimă cu greu sentimentele. Preferă să-şi pună mesajele primite din interior în alt mod de manifestare decât una zgomotoasă şi plină de orgoliu. Posibil ca el să-şi fi manifestat dragostea mai altfel decât oamenii, iubind întregul cu arta scrisului, cea pe care şi-a ales-o.

Cum s-a manifestat Mircea în orice fel de acţiune? I-a fost imposibil să continue orice fel de acţiune care a fost începută de altcineva decât el însuşi. A fost genul de om care a preferat să lucreze marea majoritate a timpului singur, fără a face parte dintr-o echipă.

9. Graficul energetic şi prognozele. Graficul este format din cifrele 0074373.

Conform graficului energetic, Mircea Eliade până în jurul vârstei de 20 de ani a avut o viaţă constantă, monotonă, fără a avea realizări deosebite.

Între 20 şi 30 a urmat o urcare rapidă spre înţelepciune. În această perioadă, dat fiind şi faptul că era posesorul unor calităţi mai speciale, este posibil să fii avut contact cu altfel de planuri decât cel fizic. O altă caracterizare a unui astfel de vârf este înţelegerea completă (şi raţională) a Universului.

Între 30 şi 40 a urmat o perioadă de recuperare, de coborâre la şi în lumea fizică. A început să fie mai atent şi la corpului lui fizic, neglijat foarte mult timp.

Între 40 şi 50 a urmat o perioadă de recapitulare a experienţelor, stabilirea unui echilibru dintre ceea ce simte şi ceea ce vede în realitate, acordarea atenţiei spre dezvoltarea intelectuală.

Între 50 şi 60 de ani a urmat din nou o perioadă de urcare spre lumea spirituală. Se pare că cine a atins o astfel de lume are tendinţa de a reîntoarce acolo. :)

După 60 din nou a urmat o perioadă oarecum similară cu cea dintre 40 şi 50.

Vârsta atingerii maturităţii, a stabilirii unui echilibru dintre mental şi emoţional, a fost una destul de tânără. La 33 de ani Mircea Eliade a avut parte de realizarea unui astfel de echilibru.

Încerc şi o altă metodă de a stabili şi a putea face o „prognoză numerologică”. Această analiză îmi poate da ceva mai multe amănunte.

Viaţa (în general) este împărţită în trei mari perioade distincte, fiecare dintre ele având vibraţii diferite.

Prima perioadă (de la naştere şi până la 30 de ani) este caracterizată doar pe acumulare de cunoştinţe, creaţie artistică şi stabilirea de contacte cu persoane care se ocupă cu astfel de domenii. În această perioadă se înregistrează ceva sclipiri de talent, dar are mari reţineri în a le arăta.

A doua perioadă, între 30 şi 57 de ani, este caracterizată prin echilibrarea vieţii din punct de vedere practic. De multe ori, într-o astfel de perioadă se stabilesc relaţii diverse sau/şi căsătorii. Este perioadă destul de dificilă, pentru că contactul cu realitatea este unul destul de dur. Este posibil să se retragă în muncă, refuzând să privească realitatea exact aşa cum e.

A treia perioadă, între 57 şi până la moartea corpului fizic, este o perioadă favorabilă câştigului financiar, căci după terminarea celei de-a doua a descoperit care este adevărata valoare a muncii. Aşa a putut să echilibreze în mod deliberat între „a da” şi „a primi”. Faptul că a cunoscut şi aspectul spiritual al vieţii l-a făcut să devină o persoană mai retrasă, cu nevoi materiale puţine, refuzând să se mai bucure şi de viaţa pe care o are un om bogat şi material. Este posibil să îşi fi risipit energia necesară creaţiei în mod deliberat.

Momentele de vârf din punct de vedere energetic sunt la 30, 39, 48 şi 57 de ani.

Prima perioadă, până la 30 de ani, este o perioadă misterioasă, unde este posibil să fie atenţia acordată doar pe cunoaşterea de sine.

Apoi, începând cu vârsta de 39 de ani, a călătorit mult. În această perioadă capacităţile mentale şi creative sunt la maxim. Participă la evenimente sociale.

În jurul vârstei de 48 de ani a apărut o nouă posibilitate de a-şi schimba viaţa. Acceptă această oportunitate, căci este posibil să fie vorba despre interese personale.

De la 57 de ani apare posibilitatea stabilirii unui nou parteneriat, căci se simte nevoia de comunicare şi stabilirea de relaţii cu cei din jur. Odată cu stabilirea de astfel de relaţii, datorită capacităţilor extrasenzoriale pe care le are, devine conştient la nevoile reale ale celor din jur. Prin urmare, şi acţionează ca atare.

Omul Mircea Eliade. Ar fi multe de spus despre omul Mircea Eliade. Mă opresc deocamdată aici, căci gândesc că el ESTE… Şi va mai fi cât va mai exista omenirea.

carte-vizita-online-01

%d bloggers like this: