Neptun retrograd în Peşti — Învaţă de la vise!

Cu doar câţiva ani în urmă am început să citesc literatură esoterică. Era ceva nou, fascinant pentru mine, aşa cum este orice început! Dar pe măsură ce informaţiile se adunau, începeam să realizez nişte conexiuni dintre realităţi (fragmentare) şi cele aflate. Una dintre conxiuni a fost cea dintre culoarea chackrei Vishuda şi cea a Terrei văzută din spaţiu. „Bingo!” am strigat. „Ne aflăm aici să învăţăm!”. Mi-am reamintit de acest eveniment după ce-am văzut fotografiile planetei Neptun pe Wikipedia. De data aceasta, „bingo” s-a transformat în „Ups, ceva e în neregulă aici. Şi Neptun este tot albastru?!? Atunci ce avem de învăţat de la Neptun?” Terra si Neptun

Răspunsul?

Cât de searbădă ar fi viaţa fără vise? Neptun ne dăruieşte capacitatea de a visa sau, într-o oarecare măsură, de a percepe alte (sau altfel) de realităţi decât cele imediate. Ne oferă ŞI capacitatea de a înţelege realitatea fiecăruia, uneori chiar confundând realitatea altora cu a noastră, ajungând să trăim chiar noi înşine realităţi (aproape) identice. Altfel formulată, ideea ar fi aşa:

Fiecare om s-a născut cu o lecţie (sau mai multe) de învăţat. Dacă eu învăţ în locul tău, atunci lecţiile mele rămân nefăcute” . Sau, ceva mai direct spus: „Fiecare om are crucea sa. Dacă eu te ajut să-ţi cari crucea, atunci greutăţile celor două ajung să mă doboare”.

În această perioadă, Neptun se află la el „acasă” (în Peşti), şi aparent se află într-o mişcare retrogradă faţă de Terra. În perioadele de retrogadare ale Neptun ni se oferă ceva mai puţine „uşi” (virtuale!) pentru a putea crea alte realităţi decât cele trăite. Mersul aparent „înapoi” ale planetei ne ajută să:

– conştientizăm realitatea în care ne aflăm deja

– vedem realitatea respectivă din mai multe unghiuri (în care extremele ar fi părţile „bune” şi cele „rele”)

– alegem, să discernem dintre multitudinea de gânduri, de vise şi dorinţe ceea ce ne dorim noi înşine de fapt!

Teoretic, orice este posibil. Practic, doar unele sunt cu folos.

Acum, în această perioadă de retrogradare, are loc acest proces de discernere. Dacă uităm să visăm, atunci probabilitatea să fim atraşi în realităţile altor „visători” este destul de mare. La fel se poate întâmpla şi dacă omitem să ne mişcăm în direcţia dată de un vis oarecare! E ca şi cum am vrea să ajungem în Constanţa şi luăm trenul spre… Cluj. E o comparaţie niţel cam prozaică, dar este conformă cu ideea.

Pe 17 noiembrie 2015 planeta Neptun îşi reia mersul direct în zodia Peşti şi se va afla aici până în 2026 (27 ianuarie). Până atunci, avem timp să FIM (măcar parţial!) în realitatea pe care vrem să se afle în preajma noastră. Cu alte cuvinte să facem primii paşi în direcţia respectivă.

Cei care simt ceva mai puternic influenţele vibraţionale ale lui Neptun în mişcare retrogradă sunt:

– nativii cu Neptun retrograd în astrograma natală

– cei născuţi în zodia Săgetător şi Leu, sau cu Ascendent în aceste zodii

– cei născuţi în ultimul decan din Scorpion sau Rac, primul decan din Capricorn sau Fecioară

– cei cu număr psihic (zi de naştere) 7, 16, 25

– cei cu menirea personală 7 (ziua + luna naşterii)

– cei cu numărul de destin (data naşterii) sau de expresie (numele complet) 7

Mult succes în cunoaştere şi autocunoaştere!

Cu drag,

Monica

Completare la articol: Locul (Casa) în care se află Neptun la naştere, indică visul de urmat sau care îl urmăm în mod inconştient de cele mai multe ori, dincolo de drumul indicat de Nodul Nord. Din punct de vedere spiritual, şi acolo avem extrem de mult de lucrat cu noi înşine în ceea ce priveşte „idealul” sau/şi „perfecţiunea”. Este locul unde putem simţi/trăi şi cele mai mari satisfacţii, dar şi dezamăgiri.

Sursă imagine:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Neptun

%d bloggers like this: