Nodul Nord în Fecioară — Bărcile lui… Dumnezeu

Într-una din discuţiile purtate cu mentorul meu am auzit un banc, spus dintr-o dată şi fără nicio legătură cu subiectul discutat până atunci.

„ După o perioadă de secetă îndelungată, a pornit o ploaie… De parcă uitase Sfântul Ilie să închidă robinetul! Oamenii şi-au luat cam tot ceea ce puteau căra şi au plecat în locuri ceva mai sigure. Toţi… În afară de Ion!

Ion se urcase pe acoperişul casei lui şi se ruga întruna: „Doamne, salvează-mă! Doamne, ajută-mă!”

Ore în şir s-a rugat Ion la D-zeu să îl ajute…

La un moment dat, apare o barcă a unui vecin din sat. Vecinul l-a strigat pe Ion să coboare în barca lui, dar Ion l-a refuzat! Ion vroia ca D-zeu să îl ajute, în niciun caz… un om, dar’mite un vecin din sat!

A mai trecut un timp şi apa ajunsese aproape de acoperiş. Ion se ruga în continuare cu mai mult sârg…

Apare o barcă şi mai mare decât a vecinului. Erau soldaţi în ea, instruiţi să verifice zona inundată. A fost strigat din nou şi rugat să coboare dar… Ion a refuzat din nou!

Apare un elicopter! Se apropie elicopterul, lasă o scară şi cei din elicopter strigă la Ion să urce. Ion?!? I-a refuzat şi pe aceştia! Urcat pe coşul casei, îl aştepta pe D-zeu să vină să-l salveze!

A plecat şi elicopterul…

Ion se ruga în continuare: „Dă Doamne! Ajută-mă Doamne!”

La un moment dat se aude o voce tunătoare, care strigă la Ion:

„Da’ bine, măi omule! Am venit de trei ori până acum şi tu m-ai alungat! De câte ori să te mai ajut?!?”

Am încheiat aici mica povestioară. :)

Ce legătură are povestea (bancul) cu Nodul Nord în Fecioară şi cel Sud în Peşti?!?

De povestea/bancul scris mai sus mi-am amintit în vreme ce reflectam la acest subiect.

În perioada noiembrie 2015 şi până în mai 2017, axa Nodurilor Lunare trece din Balanţă-Berbec în Fecioară-Peşti. Suntem cu toţi afectaţi de această trecere, dar ceva mai puternic cei poziţia nodurilor lunare în Peşti-Fecioară, dar şi nativii Peşti, cât şi cei cu planeta Neptun bine energizată în harta astrologică natală (nativ, mă aflu printre aceştia…).

Cum s-ar putea traduce în cuvinte obişnuite această trecere?

Prin schimbări! Multe şi diverse!

Schimbările de mentalitate, acţiune şi comportament au loc treptat. Acum, când scriu aceste rânduri (septembrie 2015), au loc mai mult perioade de retrogradare a acestei axe energetice, de parcă gândirea şi mentalitatea de tip „berbec-balanţă” (acţiune/non-acţiune) mai are unele lucruri de clarificat. De fapt, NE LASĂ TIMP LA DISPOZIŢIE pentru clarificare! Emotii

Ce anume?

Schimbarea ţine de ceea ce avem de învăţat de la semnul Fecioarei (caracterizată prin verbul „a analiza”) şi ceea ce avem de dezvăţat din Peşti („a crede”).

În toţi aceşti doi ani au loc adevărate răsturnări de perspective, reformulări de idei, de concepte, de mentalităţi sau/şi de valori personale. Are loc un adevărat val de trezire la o altă realitate decât cea care credeam noi! Ne sunt trimise mai multe „bărci”!

Sunt eliminate, devenind inutile, sentimentele de orgoliu sau/şi de venitate. Ne conştientizăm propriile slăbiciuni, mai ales când sănătatea fizică începe să de-a semne. Devenim mai lucizi şi mai capabili în a discerne, în a analiza propriile noastre sentimente, în ceea ce putem da şi putem primi sau avem nevoie.

Învăţăm să spunem „nu” . Tolerăm şi acceptăm doar cu măsură. Mentalitatea de tip mercurian („îmi eşti dator/datoare” sau/şi „îţi sunt dator/datoare”) i-a sfârşit. Fiecare dă cât şi ceea ce poate. Fiecare ia atât cât îi trebuie.

Cine s-a învăţat să ceară într-una, s-ar putea să se trezească la un moment dat că a rămas singur(ă). Cine a luat… acum i se ia!

Cine se crede victimă (a ceva sau cuiva), e liber să se creadă în continuare victimă. Dar doar atât!

Tot ceea ce ne-a blocat în parte (superstiţii, credinţe, tipare patternale) acum încep să dispară. În tot acest timp, apar suficiente conjuncturi favorabile („bărci”, „elicoptere”…) pentru a putea vedea realitatea cu alţi ochi.

Şi chiar o vedem! Observăm o realitate diferită, mult mai diferită atunci când ne detaşăm emoţional.

Avem cu toţii posibilitatea de a alege între a gândi/acţiona şi a ne plânge în continuare, între a ne pune pe treabă (ca atare!) şi a răbda de probleme, de nevoi sau/şi lipsuri, în a discerne în mod clar că între „a ajuta” sau „a vindeca” înseamnă cu totul altceva decât să dai pur şi simplu.

Privind pe plan general, se poate spune că în aceşti doi ani ne conştientizăm propriile noastre emoţii!

CUM?

Conştientizându-le, acceptându-le şi abia apoi le putem direcţiona acolo unde trebuie şi sunt cu adevărat folositoare! În niciun caz blocându-le!

Emotii-02

Cu drag,

Monica

surse imagini:

http://www.quotationof.com/human-emotions.html

http://www.deliberateblog.com/2013/05/24/how-does-loa-explain-those-who-cannot-seem-to-feel-emotions/

%d bloggers like this: