Potenţiale umane

Ceea ce ar putea defini „succesul” (sau „eşecul”) este acea stare interioară autodefinită, avută la un moment dat, de fiecare persoană în parte.

Uneori, această stare are un motiv clar, o cauză precisă. Poate fi un rezultat al unei acţiuni. Alteori, este fără niciun fel de explicaţie logică. Şi totuşi, o explicaţie există, dar poţi vorbi despre ea în funcţie de „deschiderea” persoanelor cu care comunici (educaţie, curiozitate, etc).

Fiecare om la naştere este posesorul unor anumite potenţiale energetice. Ele, aceste sarcini energetice, se pot manifesta doar în planul fizic şi doar cu ajutorul corpului fizic.

Toate aceste forme de energie (nemanifestate încă) apar în anumite situaţii şi ţin de nevoile generale ale societăţii (pe ansamblu), a grupului sau familiei din care face parte persoana respectivă.

Deci, orice entitate născută pe această planetă apare dintr-o nevoie, dintr-o necesitate, cu un rost.

Talent-02

Poate par un pic cam dură în această afirmaţie. Şi totuşi, consider că acest fragment de adevăr merită şi trebuie împărtăşit. Fără a fi şi o nevoie, creaţia rămâne nemanifestată!

Pe acest fragment de adevăr, acceptat de mine însumi, am început o cercetare individuală legată de descoperirea talentelor native cu ajutorul astrologiei şi numerologiei.

Care sunt elementele de bază cercetate ale acestui potenţial energetic uman?

Talent

Sunt trei elemente de bază de la care am pornit.

1. Aptitudine nativă (sau aptitudini).

2. Vocaţia nativă (sau vocaţiile).

3. Talentul (sau talentele).

Să le iau pe fiecare în parte.

1. Aptitudini.

Structura energetică numită OM, această extraordinară formă de creaţie, îşi poate manifesta impulsurile (atât cele primite din interior cât şi din exterior) doar prin acţiuni. Uneori, aceste acţiuni sunt conştiente, alteori sunt instinctive.

Modul de manifestare se realizează în funcţie de conexiunile pe care le face persoana, deci modul de manifestare a aptitudinilor diferă de la individ la individ.

La vârste preşcolare aceste aptitudini sunt observabile mult mai rapid. Entitatea respectivă mai are încă active unele conexiuni cu realitatea din care a venit. Aceste conexiuni sunt mult mai puternice decât cele avute cu părinţii biologici, cel puţin până la vârsta de trei ani.

Se pot determina aceste aptitudini native doar prin procesul simplu de observare a persoanei respective, când se joacă în mod liber, fără a fi influenţat sub nicio formă.

Mult mai greu se pot determina aptitudinile native când este vorba despre o persoană matură. Unele aptitudini s-au atrofiat prin neutilizare. Sau, mai există şi o altă posibilitate (ceva mai fericită): şi-au găsit aplicabilitatea în cu totul alte domenii.

Vă este cunoscută afirmaţia „Totul se transformă!”? Dacă da, atunci înţelegeţi că aptitudinea ţine de un proces de autoreglare a ceasului energetic interior. „Joaca” preferată din copilărie se poate opri (din diverse motive) şi, prin urmare, acel potenţial energetic se îndreaptă într-o altă direcţie.

2. Vocaţia (sau vocaţiile).

Sunt unele lucruri pe care le facem „din instinct”, uneori fără a avea vreo justificare raţională a modului în care acţionăm şi ne manifestăm. Bineînţeles, este vorba despre un altfel de instinct decât cel care ţine de nivelul brut, al speciei.

Vocaţia reprezintă acea „chemare interioară” pe care o manifestăm uneori, destul de rar, în anumite situaţii şi circumstanţe. Ea are o legătură destul de puternică cu programele aflate în subconştient, deci este o rezultantă a unor procese repetitive care durează timp de mai multe generaţii. Se poate spune că aici, în acest caz, are loc un proces de re-editare.

Aparent (doar aparent!) vocaţia seamănă cu aptitudinea nativă. Reamintesc, aptitudinea ţine de auto-reglare, de auto-echilibrare, iar vocaţia ţine de re-echilibrarea unor situaţii sau, dimpotrivă, de a produce „haos” acolo unde a apărut un proces de stagnare evolutivă.

Această vocaţie intră în „acţiune” şi funcţionează doar ca un factor de neutralizare. Încetând „cererea” venită din exterior, şi „efectul” se opreşte.

Am să fac o comparaţie pentru o mai bună înţelegere.

Avem nevoie de un serviciu care nouă ne-ar lua fie prea mult timp (pentru învăţare), fie ne displace să îl facem, fie ne consumă prea mult timp pentru a-l face, timp pe care vrem să îl investim sau să îl consumăm „altfel”. Atunci apelăm, căutăm, pe cineva care se pricepe deja. Această nevoie încetează la un moment dat. Prin urmare, şi persoana care oferea şi asigura acel serviciu „dispare”, prezenţa ei în acel loc devenind ceva „în plus” sau „fără rost”.

Dacă aptitudinile se pot cunoaşte timpuriu, la vârstele copilăriei, vocaţia (sau vocaţiile) se manifestă ceva mai târziu, începând din perioada adolescenţei şi a tinereţii.

Universul este neutru, funcţionează într-un mod matematic, aflându-se într-o mişcare continuă. El caută să reglementeze în mod automat orice fel de situaţie, indiferent dacă este cu „+” sau cu „-”. La fel, intervine şi atunci când o situaţie se păstrează prea mult timp în echilibru.

E ca şi cum “ceva” te împinge de la spate să te gândeşti/mişti ALTFEL DECÂT AI FĂCUT PÂNĂ ATUNCI!

3. Talentul (sau talentele).

Talentul reprezintă acel potenţial MAXIM de manifestare al unei persoane.

Au toţi oamenii talente la naştere?

Oamenii au doar potenţiale şi atât!

Atât aptitudinile cât şi vocaţia reprezintă doar faze incipiente de manifestare a talentului. Este treapta imediat următoare „de urcat”, după manifestarea aptitudinilor şi a vocaţiei.

Atunci când un om îşi manifestă talentul, EMITE o anumită vibraţie, iar acea muzică este împrăştiată în întregul univers!

Până acum manifestarea talentelor s-a realizat prin deconectarea (temporară sau permanentă) de planul fizic. Acum, în această perioadă, există posibilitatea de reglementare, de restabilire a acestui echilibru dintre Univers şi Terra.

Cum se poate face acest lucru? Este un subiect mult prea vast ca să îl pot dezvolta aici. Rămâne ca o temă pentru un articol viitor.

“Unii oameni caută justificări. Alţii caută soluţii. Iar alţii le mai şi pun în aplicare…”

Monica Stănescu

carte-de-vizita-05

 surse imagini:

http://heathersunseri.com/2013/10/29/whats-more-important/

https://www.pinterest.com/explore/talent-quotes/

Comments are closed.

%d bloggers like this: