Pozitiv ŞI negativ

Cu ambii ochiAm citit de zeci de ori despre îndemnul spre „pozitiv”, spre o gândire pozitivă, să vezi lucrurile doar care îţi plac (sau îţi convin?), să te comporţi frumos cu toată lumea, etc.

Sincer, mi se pare că aş juca un rol de teatru în toată pozitivitatea asta.

Mie, căci fiecare om are dreptul de a îşi alege singur cu ce ochi vrea să vadă, ori cu stângul, ori cu dreptul. Eu am preferat să văd cu amândoi, căci de mi-s daţi amândoi înseamnă că amândoi au rost şi lucrează mult mai eficient în echipă. E ca şi cum aş alege să fac ceva, indiferent ce, doar cu o mână. Pot, dar timpul consumat ar fi de două ori mai mare. Tu ai la dispoziţie timpul care să-ţi permită o asemenea risipă ? Hmmm…

Ai să te întrebi care este rostul cuvintelor de mai sus. Pentru a te face să înţelegi, am să apelez la capacitatea ta de vizualizare, folosind o comparaţie din lumea reală, cea manifestată.

Ai văzut, cred, cam cum arată o hartă. Pe hartă, cu albastru, sunt desenate râurile, fluviile, mările şi oceanele. TU EŞTI UN STROP DIN ACEST ÎNTREG ALBASTRU. Picătura de apă care eşti tu are un drum lung de parcurs, de la izvor până la ocean.

M-am întrebat şi eu, ca şi tine, care este forma cea mai potrivită pentru mine, cu care curent de apă mă potrivesc cel mai bine, astfel încât „curgerea”, drumul meu să fie cât mai lin şi cu hopuri cât mai uşor de trecut? Există aşa ceva? Sau trebuie mereu, toată viaţa, să aleg dintr-un pachet mare de tot, la întâmplare, sperând că de data asta voi trage „lozul cel mare”, cel câştigător?

EXISTĂ!

Am tras tot felul de „lozuri” de-a lungul anilor, fie la întâmplare, fie după sfatul celor din jur. Am dat greş de fiecare dată, plătind greşelile mele cu preţuri enorme. Preţurile plătite au îmbrăcat diferite forme, începând de la sume de bani şi până la sănătate fizică periclitată.

A existat o singură dată când m-am apucat de ceva anume, când totul a mers aproape ca lin, de parcă intrasem într-o apă care mi se potriveşte. Chiar şi aici am exagerat, căci uneori mai uit când să trebuie să pun frână în implicarea mea în astfel de proiecte, de obiective.

Întradevăr, chiar dacă pot să îţi arăt „apa” care ţi se potriveşte, drumul (munca în sine) ţie îţi aparţine, căci şi eu sunt, la rândul meu, în râul pe care mi l-am ales. Unde să te opreşti? Întotdeauna există ceva în interior care te avertizează, care îţi spune că te apropii de un curent mult mai mare.

În articolul de astăzi, am să scriu care îţi sunt posibilităţile tale de a urma „râul” care ţi se potriveşte. Pentru că variantele sunt enorm de multe, am concentrat acele posibilităţi, limitând numărul lor la vibraţiile principale, de la 1 la 9.

carte-de-vizita-05

 

  • Vibraţia 1 :  Vrei să fii cel mai bun dintre cei mai buni.Atunci când gândeşti fiecare pas pe care îl faci, tot timpul ai nevoie de persoane cu care să concurezi şi/sau de la care să înveţi. Ce te face să te mişti? Existenţa concurenţei. 
  • Vibraţia 2 : Ţi se potriveşte şi vei avea întotdeauna succes, indiferent de ce intreprinzi, doar dacă faci totul cu calm şi neutralitate. De reţinut: a fi prieten cu altcineva înseamnă a fi prieten ŞI cu tine însuţi.
  • Vibraţia 3 : Ai o mulţime de talente artistice, native. Tot ce ai de făcut este să te foloseşti de ele, aducându-le de la stadiul de „somnolenţă” la stadiul de manifestare în lumea fizică. Joacă-te cu ele!
  • Vibraţia 4 : Vrei să fii un exemplu bun de urmat. Atunci gândeşte bine ce planuri (obiective) ai şi du-le la final, căci lumea are nevoie de dovezi concrete înainte de a urma exemplul dat de tine.
  • Vibraţia 5 : Te atrage ideea de libertate, din toate punctele de vedere.Primul pas spre liberatate este… conştientizarea propriului tău corp fizic. Inclusiv de nevoile lui. Depinde de tine ce direcţie dai energiilor.
  • Vibraţia 6 : Deşi ai fugit tot timpul de ideea de a avea responsabilităţi, vine şi timpul când descoperi că aceste responsabilităţi se pot transforma dintr-un coşmar într-o adevărată plăcere. Începe cu a accepta măcar doar una, căci fiecare drum începe cu un pas.
  • Vibraţia 7 : Există o mare diferenţă dintre „a fi” un înţelept şi „a te da” drept înţelept. Pentru a ajunge să fii sunt necesare câteva experienţe personale. Este singura modalitate de a afla cu adevărat cine eşti. Abia după aceste experienţe îţi poţi dovedi înţelepciunea, căci cunoaşterea de sine este doar un prim pas.
  • Vibraţia 8 : Ori de câte ori te concentrezi asupra stării financiare, a câştigului, reuşeşti mult mai repede decât îşi poţi închipui. Tot ce ai de făcut este să alegi dintre cele trei posibilităţi existente, căci pentru a putea lua ceva trebuie să dai ceva. Deci, ai de ales ce ai de dat în schimbul banilor. Timp? Competenţe? Sănătate? Tu alegi.
  • Vibraţia 9 : Atunci când te concentrezi asupra iubirii , fără a pune nici un fel de criteriu personal limitativ acestei vibraţii, atunci viaţa îţi este plină de bucurii şi de succese pe toate planurile.

Ai timp de risipit?

%d bloggers like this: