Relaţii karmice complementare — I

Fraza „Suntem făcuţi după chipul şi asemănarea Lui” este binecunoscută şi prea puţin înţeleasă. Atât această frază cât şi multe alte citate biblice sunt luate şi tratate ca atare!

Ce înseamnă totuşi acest citat? Avem puterea de „a crea”, de a ne crea propria viaţă (cum ar fi situaţii în care suntem puşi la un moment dat, atragerea persoanelor, participarea la evenimente mai mult mai mai puţin plăcute, etc.), fără a ştii însă şi cum facem acest lucruşi de ce! Cel mai important lucru de reţinut este faptul că ne aparţine întru totul această responsabilitate a propriei noastre creaţii!

De zeci de ori au auzit de acest cuvânt: „responsabilitate”…

Fără să ştiu eu însumi şi cum fac eu însumi ceva anume, poate cineva să îmi dea şi responsabilitatea „în spinare”?!?

A fi „complementar” cu „ceva” înseamnă că acel „ceva” este ceea ce ne „completează”, ceea ce ne „întregeşte”. Vibraţiile energetice (numerele în sine) sunt noţiuni abstracte atât timp cât le privim ca atare, fără a adăuga absolut nimic după acel număr. În clipa când se adaugă „ceva”, acel ceva va schimba întru totul sensul abstractului.

De exemplu, atunci când rostim/scriem/gândim „trei” în mintea noastră este greu să ne gândim la ceva legat de „trei”, dar în clipa când rostim „trei metri” deja mintea începe că se gândească la acel lucru de „după”. Este unul dintre motivele pentru care numerologia este uneori mai greu de înţeles dacă o privim doar din punct de vedere logic. Numerologia lucrează mai mult cu noţiuni abstracte.

Karma-00

Care sunt totuşi acele vibraţii complementare?

Mă refer aici, în articolul de faţă, doar la o parte dintre vibraţiile caracteristice unei fiinţe umane, urmând alte trei capitole care completează această idee.

Pentru a putea găsi (totuşi) un răspuns la întrebarea „cum gândim de atragem persoane sau situaţii în viaţa noastră” am început cu… începutul.

Perioada de creştere intrauterină este în mod normal de nouă (9) luni, dar ceea ce m-a pus pe gânduri este modul în care este calculată această perioadă. Se începe de la luna 1, omiţând momentul „0”, acel moment asemănător „bing-bang”-ului care a precedat creaţia în sine, lucru pe care l-am menţionat deja în capitolul anterior.

Astfel am realizat tabelul următor, în care prima coloană este luna naşterii iar a doua este luna conceperii.

TABEL 1

Luna Naşterii

Luna Conceperii

Ianuarie

Aprilie

Februarie

Mai

Martie

Iunie

Aprilie

Iulie

Mai

August

Iunie

Septembrie

Iulie

Octombrie

August

Noiembrie

Septembrie

Decembrie

Octombrie

Ianuarie

Noiembrie

Februarie

Decembrie

Martie

În tabelul următor am înlocuit luna cu vibraţia corespunzătoare (cu un număr), respectând numerotarea calendaristică. Prima coloană este vibraţia corespunzătoare destinului karmic (dat de data naşterii) iar cea de a doua este corespunzătoare vibraţiei iniţiale dată de luna conceperii.

TABEL 2

Vibraţia Karmică

Vibraţia Iniţială

Vibraţia 1

Vibraţia 4

Vibraţia 2

Vibraţia 5

Vibraţia 3

Vibraţia 6

Vibraţia 4

Vibraţia 7

Vibraţia 5

Vibraţia 8

Vibraţia 6

Vibraţia 9

Vibraţia 7

Vibraţia 1

Vibraţia 8

Vibraţia 2

Vibraţia 9

Vibraţia 3

Unind cele două tabele de mai sus obţinem tabelul următor, în care prima coloană conţine luna naşterii şi luna conceperii iar în a doua sunt trecute vibraţiile corespondente acestor luni.

TABEL 3

Luna Naşterii Luna Conceperii

Vibraţii (Numere)

Ianuarie Aprilie

1 4

Februarie Mai

2 5

Martie Iunie

3 6

Aprilie Iulie

4 7

Mai August

5 8

Iunie Septembrie

6 9

Iulie Octombrie

7 10 (1)

August Noiembrie

8 11 (2)

Septembrie Decembrie

9 12 (3)

Octombrie Ianuarie

10 (1) 1

Noiembrie Februarie

11 (2) 2

Decembrie Martie

12 (3) 3

Înlocuind prima coloană cu zodiile corespondente obţinem următoarul tabel:

TABEL 4

Zodia Naşterii Zodia Complementară

Vibraţii (Numere)

Capricorn Berbec

1 4

Vărsător Taur

2 5

Peşti Gemeni

3 6

Berbec Rac

4 7

Taur Leu

5 8

Gemeni Fecioară

6 9

Rac Balanţă

7 10 (1)

Leu Scorpion

8 11 (2)

Fecioară Săgetător

9 12 (3)

Balanţă Capricorn

10 (1) 1

Scorpion Vărsător

11 (2) 2

Săgetător Peşti

12 (3) 3

Tabelul anterior, (tabelul 4), explică cum „atragem” în viaţă anumite persoane prin modul personal de a gândi, simţi şi acţiona. Acest mod de gândire este descris atât de numerologi cât şi de astrologi prin nişte cuvinte numite „cuvinte-cheie” iar o parte dintre ele le-am scris în capitolul anterior (n.a.- capitolul anterior a fost publicat pe sit doar parţial).

Astfel de relaţii sunt relaţii de dependenţă. Ce au în comun sunt emoţiile (corpul emoţional caracterizat prin verbul „a simţi”), diferenţa constând atât în modul de gândire (mentalul caracterizat prin verbul „a gândi”) cât şi în modul de acţiune (implicarea corpului fizic caracterizat prin verbul „a face”).

Atât vibraţia karmică cât şi zodia naşterii prezintă anumite caracteristici specifice care se pot traduce cu „plusuri” într-o anumită direcţie (sau direcţii) şi „minusuri” în alt domeniu sau domenii. Direcţiile sau domeniile pomenite anterior sunt: trupul fizic, emoţionalul şi mentalul.

Cum poate fi folosit acest tabel?

În primul rând trebuiesc reamintite câteva noţiuni din matematică. Un „plus” este compensat ÎN MOD NORMAL de către Univers cu un „minus”. Atunci când ne interesează o anumită vibraţie sau zodie este bine să ţinem cont că zestrea personală primită încă DE LA NAŞTERE conţine atât „+” cât şi „-” energetic. De cele mai multe ori suntem inconştienţi de aceste valori, fie că le avem în „+” sau în „-”, dar ele pot fi conştientizate doar după o perioadă de timp.

Câteva exemple:

Un nativ născut în zodia Săgetător are ceva în plus care atrage în apropierea lui un nativ din zodia Peşti.

O vibraţie karmică 5 are acel plus care îi lipseşte unei vibraţii 8.

Monica Stănescu

carte-de-vizita-05

fragment din seria “Secretele Aritmologiei” Vol. 2 – ” Numerologia Karmică”

Sursă imagine: http://innerself.com/el/content/spirituality/religions-a-beliefs/buddhism/6136-what-is-karma.html

Comments are closed.

%d bloggers like this: