Ritmuri interioare şi cicluri naturale

ritmuri-interioare
Ce-ai zice dacă ai auzi că cineva intenţionează să-şi deschidă un magazin cu cosmetice la Polul Nord? Probabil că te-ai uita lung de tot la el, eventual i-ai spune doar dacă te întreabă să fie ceva mai atent şi unde investeşte…
Ce-ai zice dacă vezi un om sapă şi pune seminţe în ianuarie în grădina lui, spunând că o să adune o recoltă bogată în urma muncii lui? Îl laşi să sape? Să pună şi seminţe? Uneori este mai bine să îl laşi! Doar dacă te întreabă îi spui să-şi păstreze energia (şi seminţele) pentru o altă lună din an…
Poţi să-i ceri unui nou-născut să scrie şi să citească? Poţi să-i ceri, cel puţin din punct de vedere teoretic! Practic însă, mă îndoiesc că un bebe de câteva zile ar fi capabil să şi facă ceea ce îi ceri. Face exact de ceea ce este capabil momentan!
Ca om (înainte de a fi şi orice altceva care urmează după “eu sunt”) vin oameni şi mă întreabă. Cel mai des mă întreabă despre viitorul lor. Pot spune ceea ce îi este posibil momentan lui (sau ei!).
Totul are ritmul său interior şi timpul său potrivit în evoluţie.
Pentru cineva născut în luna august, de exemplu, luna decembrie este luna cea mai potrivită pentru el în care atenţia, energia, timpul, banii, ar trebui să le îndrepte către casa în care locuieşte, către familia sa, către ceea ce are deja, să îşi aducă aminte de ceea ce a învăţat de la părintele său de sex opus. Face parte din ciclul său natural, cel anual! Din punct de vedere teoretic ar putea face ce vrea, când vrea, cu cine vrea. Dacă ar alege, de exemplu, în decembrie să călătorească peste hotare sau să se apuce de studiat ceva nou pentru el (sau ea), energia şi toate celelalte ar fi total nepotrivite şi insuficiente. E ca şi cum ar înota împotriva curentului. Ritmul său interior este nepotrivit momentan pentru aşa ceva.
La fel se întâmplă şi cu anii! Fiecare are un “anul său”, potrivit pentru ceva (anume). 2017 este un an universal 1, personal este cu totul altceva!
Pentru cineva născut în 1983 de exemplu, anul 2017 este anul în care este cazul “să-şi suflece mânecile” şi să se apuce de treabă! În decursul acestui an are o energie colosală, exact cât îi este necesară pentru a trece dincolo de limite, de prejudecăţi, de a începe schimbarea/noul pe care şi-l/o doreşte! Comparativ, este ca o plantă care îşi urmează ciclul, ritmul firesc de dezvoltare. A încolţit sub “pământ”, iar acum are toată energia necesară pentru a sparge limitele date de pâmânt, pentru a ieşi la “lumină”!
Îţi cunoşti ritmul interior, cel anual? Îţi poţi afla din calendar!
Ştii cum este anul 2017 pentru tine şi la ce este potrivit? Este uşor să afli!
Întreabă şi vei afla!

Urmează-ţi ritmul tău interior!
Investeşte-ţi energia cu înţelepciune!

Cu drag,
Monica Stănescu

Ţi-a plăcut articolul şi/sau ţi-a fost util? Distribuie mai departe!

sursă imagine:
http://www.altrogiornale.org/forums/topic/i-benefici-della-musica-a-432-hz/


%d bloggers like this: