Saturn în Capricorn – Gardianul zilelor noastre

Imaginaţi-vă cum ar fi viaţa (a ta sau a oricărui altcuiva), dacă fiecare ar face doar ceea ce vrea, ce îi place, cum vrea, cum îi place, când vrea sau are chef, unde totul poate fi făcut fără niciun fel de măsură, fără reguli, fără oprelişti, fără niciun fel de consecinţe sau de responsabilităţi. Sună interesant?!? Am vrea noi, pentru că Cineva l-a inventat, descoperit şi desemnat pe Saturn! Saturn este gardianul zilelor noastre, tocmai pentru a ne arăta unele detalii (necunoscute sau pur şi simplu ignorate), lucruri care am vrea (noi!) să dispară definitiv, eventual să fie şterse cu pic sau cu radiera din memoria Universului (Akasha)… Sic! Am vrea noi! Pentru că între Cer şi Pământ se află Timpul!
Indiferent din ce unghi, perspectivă sau cu ce “ochi” l-am privi (de prieten sau duşman), Saturn ESTE. Face parte din existenţa dusă aici, în acest plan fizic. În general, se simt relativ în regulă într-o astfel de atmosferă: cei influenţaţi de elementul Pământ prin planete puternice (Capricorn, Taur, Fecioară) sau cei mai apropiaţi de elementul Aer (Vărsător, Gemeni, Balanţă). Cei din Rac, Leu şi Berbec, s-ar putea să constate că li se pun beţe-n roate, adicătelea timpul şi/sau energia dedicată unor activităţi, s-ar putea să se restrângă destul de mult. Iar restul (Scorpionii, Săgetătorii şi Peştii), vor călători “între” şi “între” (Aer şi Pământ), evitând sub orice formă statul prea mult pe “extreme”. Ceva-ceva ştiu ei de ce!
Dar toate acestea sunt generalităţi! Particular, prezenţa lui Saturn în astrograma natală indică domeniul “terestru” în care cunoaştem cele mai mari căderi, urcuşuri şi care necesită cele mai multe resurse pentru a ridicări de “jos” sau dimpotrivă, coborâri de “sus”. Oricâte cărţi sau articole s-ar scrie despre aceste lucruri, sau oricâte poveşti s-ar spune, toate informaţiile rămân la stadiul de “seminţe”, de “posibilităţi”, până când… apar obstacolele.

ObstacoleAcum ne află (din nou…) printr-o călătorie de-a lui Saturn prin zodia Capricorn. A fost şi va mai fi şi altădată, ştiu. La ultimele călătorii făcute prin Capricorn, energiile lui Saturn au determinat cutremure, crize (economice), construire/dărâmare de ziduri între oamenii de aceeaşi naţie…  Acum cine ştie ce se va mai construi şi/sau ce se va mai dărâma? Măcar ştim ceva nou se va petrece şi ceva vechi se va termina!
Deci!
Din punct de vedere teoretic, Saturn se află aici, la el “acasă”, până pe 16 decembrie 2020. Din punct de vedere practic, înseamnă că până în jurul acestei date putem trăi evenimente legate de noi începuturi şi în paralel de finaluri celor mai vechi. Şi mai ştim că toate acestea necesită scoaterea din lada de zestre a fiecăruia în parte, a calităţilor corespunzătoare planetei Saturn: timp investit cu înţelepciune, organizare mai atentă şi cât mai eficientă, folosire şi distribuire cât mai înţeleaptă a resurselor, precauţie, tenacitate, perseverenţă, conştiinciozitate, seriozitate, detaşare, cunoaştere, informare.
Unde este nevoie de multă precauţie şi prudenţă, pentru că aici au loc şi/sau începuturi şi/sau încheieri. (Pentru cei care îşi cunosc Ascendentul natal, recomand a fi citite mai întâi cele scrise pentru zodia respectivă, abia apoi, pentru completarea informaţiilor, pentru zodia natală)

partea a II-a

astrolog, numerolog şi formator Monica Stănescu

Împărtăşeşte informaţia cu prietenii tăi!

Sursă imagine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Pingback: Saturn în Capricorn 2017-2020 – Domenii, efecte, direcţii şi metode – Vibraţia numerelor