Secretul oratorilor şi speakerilor de succes

Comunicarea este doar una din formele de manifestare ale creativităţii, ori în clipa când apare un blocaj în această formă de manifestare, indirect “sursa” obstacolului întâlnit se află în folosirea dezechilibrată a energiei creativităţii.
În timpul unei consulaţii, problema pusă în discuţie era legată de dificultatea întâlnită în comunicare. Pentru început, m-am uitat rapid în astrograma natală. Un Mercur retrograd şi parcă acest lucru era prea puţin, trei planete îl “chinuiau” tare de tot: Soare, Jupiter şi Neptun. Bietul Mercur (mai) are doar două scăpări: una în departamentul muncii/serviciilor altora, iar cealaltă în… “propria sa minte”.
Bun! Dacă m-aş fi oprit aici şi m-aş fi ataşat de aceste informaţii oferite de astrologie, ar fi însemnat să “îngheţ” tot procesul. Astrologia mi-a oferit explicaţii doar la “de ce” şi “cum”. Şi atât!
Mă învârteam în cerc în loc să intru în miezul problemei, pentru că mintea se blochează atunci când te ataşezi doar de un punct de vedere.

Box

Apoi mi-am amintit de o experienţă trăită, la ce am simţit în faţa unei audienţe, atât la mine cât şi la ceilalţi participanţi… Bingo!!! Mi-a fost uşor să “unesc” mai multe puncte virtuale. :)
Am asistat la un astfel de blocaj. În faţa unei audienţe de aproximativ 12 persoane, cineva s-a blocat. Ca simplu spectator, în timpul acestui blocaj am văzut un film scurt, film văzut şi trăit de câteva ori la mare. Atunci când te opui forţei unui val, şansele cele mai mari este să te trezeşti dat jos de forţa valului!
În schimb, cu totul altceva se întâmplă dacă te desprinzi de pământ câteva fracţiuni de secundă! În clipa când simţi că se apropie valul, te salţi de la pământ! Te foloseşti de energia valului!
Acelaşi lucru se poate aplica şi în cazul unui blocaj în comunicare (sau a folosirii creativităţii!). Te desprinzi de propriile convingeri! Detaşarea oferă posibilitatea de a veni spre tine şi accesa alte (re)surse. Apare intuiţia, te simţi inspirat! Acumulezi energie, apoi o dai înapoi lumii, nici păstrând-o şi nici opunându-te ei! Astfel procedează toţi marii oratori şi speakeri!

…………………………………………………………………………..

Un astfel de blocaj se poate manifesta în mai multe moduri.
Un exemplu des întâlnit este cel cunoscut sub denumirea de “Gică-contra”. Când mai mulţi oameni afirmă ceva, el este împotrivă, doar din dorinţa de a-şi exprima dreptul la independenţă. Este ca o reacţie împotriva celorlalţi (se opune şi luptă împotriva valului, de multe ori ignorându-l sau „călcându-l” sub picioare).
O altă formă de manifestare a acestui dezechilibru este dificultatea în exprimarea propriilor opinii, considerându-le a fi fără valoare (lasă să treacă valul, neştiind ce să facă cu această energie).
A treia formă întâlnită de manifestare a acestui blocaj, este dată de teama de a „da drumul”, de a se detaşa, de a reda înapoi cele luate sau „împrumutate” (percepe energia valurilor şi în loc să o folosească, caută mereu altele, eventual „mai mari” sau „mai multe”).

…………………………………………………………………………..

Cu drag,
astrolog şi numerolog Monica Stănescu

Împărtăşeşte informaţia cu prietenii tăi!

Sursă imagine:
https://twitter.com/Mixergy

%d bloggers like this: