Semnificaţia datei de naştere. Menirea personală

Obiective-04

De ce te trezeşti în fiecare dimineaţă?

Ştii care este motivul pentru care te-ai născut, direcţia spre care să mergi şi să se potrivească ŢIE?
Ani de zile am încercat tot felul de lucruri, mi-am stabilit unele obiective care, în opinia mea, credeam că mi se potrivesc. Dar, la final, multe dintre ele s-au dovedit a fi false, având sentimentul că aş fi purtat nişte haine primite de pomană sau (mai rău!) purtam o pereche de încălţăminte care, ori mă strângeau ori îmi erau prea mari. Aşa că o perioadă am abandonat orice fel de obiective, mulţumindu-mă să contemplu viaţa ca atare… În schimb, am devenit ceva mai atentă în stabilirea obiectivelor. :)
De unde să ştiu că acestă direcţie spre care mă îndrept este adevăratul motiv al naşterii mele?Obiective-02
La început am avut nişte reţineri în a da credibilitate unor afirmaţii şi explicaţii care par (parcă) a fi PREA SIMPLE pentru a le accepta.
Sunt lucruri care depăşesc capacitatea noastră de înţelegere şi care există în afara conştiinţei omeneşti. Multe dintre evenimentele în care suntem implicaţi se petrec independent de voinţa şi de dorinţa noastră.
Ne stabilim obiective, ţeluri, scopuri în viaţă şi pe unele dintre ele le obţinem foarte uşor, de parcă ne aflăm într-un costum care ni se potriveşte excelent şi care este făcut EXACT PE MĂSURA NOASTRĂ. Alte obiective însă, oricât am încerca şi oricât ni le-am dori, indiferent de metodele folosite, întârzie să se materializeze, de parcă avem senzaţia că „înotăm” într-un curent potrivnic nouă. În astfel de momente, orice om trece prin toate stadiile de manifestare: neputinţă, furie, nervi, etc.
Studiul vibraţiilor numerologice mi-a dezvăluit încă un mic „secret”. În data de naştere, în aceste cifre, se mai găseşte încă un detaliu: direcţia potrivită. Atunci când ne îndepărtăm de el (de acest obiectiv), alegându-ne altul (din diverse motive), parcă tot Universul se întoarce împotriva noastră. Apar piedici. Dar dacă mergem spre direcţia „potrivită”, se ivesc tot felul de ajutoare, trăim “miracole”, totul derulându-se cu o viteză greu de înţeles şi de priceput, mai ales dacă privim aceste evenimente doar din punct de vedere raţional.
Neglijându-ne această menire, tot ceea ce facem este să luptăm împotriva noastră. Încep să se manifeste laturi mai puţin plăcute ale caracterului. Toată energia de care dispunem se îndreaptă spre modurile de manifestare pe care noi oamenii, ne-am obişnuit să le trecem la categoria „defecte”.Obiective-03
În realitate, aceste moduri de manifestare mai puţin plăcute şi judecate de către cei din jur (inclusiv de societate), au fost tot timpul în noi înşine într-o stare latentă. Se manifestă mult mai repede şi mai uşor la vârste biologice mici, dar odată cu înaintarea în vârstă învăţăm să ne punem nişte măşti invizibile pentru a le putea ascunde. O alegere mult mai inţeleaptă este să acordăm atenţie obiectivului care ni se potriveşte (şi pentru care primim tot ajutorul din… nevăzut), decât să ne chinuim o viaţă întreagă să jucăm nişte roluri 24 de ore din 24, şi asta toată viaţa! E ca şi cum ne-am chinui mintea să găsim o minciună potrivită, pe care trebuie să o credem chiar noi înşine şi pe care trebuie să o repetăm toată viaţa pentru a o ţine minte! Prea mult efort… Dar cine îşi doreşte asta e liber să o facă!
CUM putem afla care ne este menirea în această viaţă? Se poate afla simplu, făcând adunarea zilei de naştere şi a lunii în care te-ai născut. Numărul final ne spune care ne este drumul pe care trebuie să îl alegem, obiectivul spre care trebuie să ne îndreptăm atenţia. Vibraţia acestui număr reprezintă vibraţia menirii personale.
Iată care sunt obiectivele, scopurile pe care le avem de urmărit în această viaţă şi adevăratul motiv al întrupării noastre actuale:
1. Dezvoltatea unui mod de gândire necesar pentru preluarea conducerii. Asumarea în totalitate atât a drepturilor cât şi a responsabilităţilor.
2. Colaborarea, prietenia, munca în echipă. Dezvoltarea sentimentelor de respect şi stimă reciprocă, a atitudinii pline de bunăvoinţă faţă de cei din jur.
3. Dezvoltarea şi învăţarea unui mod de manifestare a creativităţii proprii. Ai multe talente artistice iar lumea fără muzică, pictură, poezie, s-ar transforma într-o lume de roboţi cu forme umane.
4. Dezvoltarea discernământului, a capacităţii de a alege dintre lucrurile care se pot executa în mod concret şi cele care se dovedesc a fi inutile şi mari consumatoare de energie, a simţului realităţii şi orientării în viaţa de zi cu zi.
5. Obţinerea independenţei şi a libertăţii personale, inclusiv a propriei conştiinţe.
6. Dezvoltarea simţului de răspundere, asumarea responsabilităţilor faţă de propriile acţiuni, a conştientizării sarcinilor, atât într-o societate cât şi într-o relaţie ceva mai apropiată.
7. Dezvoltarea şi învăţarea capacităţii de a vedea, a înţelege şi a trece dincolo de aparenţe.
8. Stabilirea de obiective clare, cu rezultate concrete. Transformarea unor idei subiective într-o realitate obiectivă, palpabilă, în special a obiectivelor care au ca rezultat şi urmăresc succesul financiar.
9. Învăţarea şi cunoaşterea sentimentului de dragoste fără limite. Exprimarea şi extinderea acestui sentiment de iubire necondiţionată asupra întregului Univers.
De veridicitatea acestor cuvinte scrise se poate convinge oricine, făcând apel la propria experienţă de viaţă sau punând întrebări persoanelor ceva mai apropiate de „suflet”. Până atunci…

Mult succes în cunoaştere şi autocunoaştere!

Cu drag,
Monica Stănescu

carte-vizita-online-02

surse imagini:
http://www.jeremycwilson.com/2011/06/wildly-important-goals/
http://www.compliancebuilding.com/2009/11/12/the-dark-side-of-aggressive-goal-setting-in-the-workplace-a-shortcut-to-unethical-behavior/
http://umdcareers.wordpress.com/tag/goal-setting/

Comments are closed.

%d bloggers like this: