Semnificaţia zilei de naştere — De la atitudine la caracter . Partea a II-a

 — continuarea din articolul precedent

 Vibratii

LUNI.

Dacă te-ai născut într-o zi de Luni, înseamnă că planeta care îţi influenţează atitudinea nativă este Luna. Vibraţia ta de bază este vibraţia 2.

Influenţele acestei planete te pot face să ai probleme în luarea deciziilor, de multe ori în asumarea responsabilităţilor, reacţionând mai mult decât acţionând, după cum îţi dictează influenţele exterioare.

Poate exista tendinţa de a fi un visător toată viaţa, de a te ataşa de tot ceea ce te pasionează, de ceea ce te atrage şi îţi asigură confortul, în primul rând din punct de vedere material.

În cazul în care te supui acestei influenţe astrale (fără a fi şi conştient de această influenţă!), este posibil să crezi sau să trăieşti mereu cu impresia că „altcineva” din exterior îţi poate produce suferinţă.

Dincolo de faptul de a fi foarte influenţabil la orice fel de impuls primit din exterior, Luna îţi dăruieşte(ca factor de echilibrare) adevărate „comori”: talente artististice remarcabile, calităţi terapeutice, precum şi darul special de „a simţi” pe cel de lângă tine prin detectarea emoţiilor.

Dacă îţi foloseşti toate aceste daruri astrale poţi aduce şi „Soarele” pe viaţa ta,luminând atât pe cei din jur, cât şi pe tine însuţi.

MARŢI.

Dacă te-ai născut într-o zi de Marţi, ai primit toate darurile planetei Marte. Corespunde vibraţiei 4.

Ai mult orgoliu (încă de la naştere) şi ai tendinţa de a te folosi de cei din jur, uneori fără scrupule. Capacitatea ta intelectuală este destul de puternică, dar, folosită în exces sau, dimpotrivă, neglijată, te poate determina să îţi închizi sufletul.

De la mândrie (respect faţă de sine) la vanitate e doar un pas, care poate fi trecut foarte uşor, mai ales în cazul în care judecata îţi este condusă de trufie şi orgoliu.

Tu simţi în interiorul tău că te-ai născut pentru a fi „ceva” sau „cineva”. Dar, toate acestea se pot petrece dacă accepţi provocarea ta către tine însuţi, de a lăsa deoparte ceea ce te susţine din punct de vedere raţional (reuşitele tale de exemplu) şi să îţi deschizi sufletul.

Capacitatea ta de muncă este extraordinară, fie că este vorba despre muncă brută sau muncă intelectuală. Duci la bun sfârşit tot ceea ce ai început, fiindu-ţi greu să laşi lucrurile începute.

Dacă îţi foloseşti talentele tale într-un mod extrem (doar în interesul tău sau al altora), atunci eşuezi în toate planurile tale sau ai parte de evenimente care îţi întorc pe dos existenţa. Poţi activa Soarele tău interior abia când abandonezi în atitudinea rigidă, de-a dreptul cazonă, avută din naştere şi devii ceva mai flexibil, atât în modul de gândire cât şi în comportament. Abia atunci „Soarele” tău străluceşte şi încălzeşte, inclusiv pe tine.

MIERCURI.

Planeta Mercur te face să fii agitat, confuz de foarte multe ori. Cu alte cuvinte, este un adevărat „haos” în tine, atât mental cât şi emoţional. Corespunde vibraţiei 5.

Aminteşte-ţi că din Haos s-a născut şi se naşte totul… Inclusiv tu. Dacă reuşeşti să te renaşti TU din tine, atunci poţi deveni un adevărat profesor, mentor şi îndrumător.

Te pricepi mult mai mult la comerţ decât la oameni care, de foarte multe ori, îţi pot produce dezamăgiri în viaţă. Investeşti mai multă energie şi voinţă (mult mai mult decât ar trebui) în cei din jurul tău.

Întoarce această forţă către tine, în loc să te resemnezi sau să eviţi să te mai implici atunci când ai eşuat.

Singurul lucru înţelept pe care îl poţi face este să te lupţi cu tine, cu tendinţa de a da şi de a aştepta să primeşti. Este o simplă utopie. Fără a şi cere mă îndoiesc că vei primi ceva vreodată!

Caută să faci TU în primul rând ceea ce te mulţumeşte şi te satisface, în loc să faci ceea ce mulţumeşte pe altcineva. Ai destulă voinţă şi putere pentru a trece dincolo de orice fel de necaz, supărare sau dezamăgire.

Aminteşte-ţi că cel care găseşte mulţumire şi satisfacţie în tot ceea ce face (fie el şi un lucru mărunt, aparent lipsit de importanţă) este un MAESTRU. Adevăratul Maestru este, însă, cel care îşi construieşte fericirea (proprie şi care îl caracterizează) începând dinăuntrul său!

JOI.

De te-ai născut într-o zi de Joi, planeta Jupiter este cea care te influenţează. Corespunde vibraţiei 3.

Eşti un “copil” etern. Te comporţi, îndiferent de vârsta biologică avută, întocmai ca un copil care învaţă din propriile sale experienţe. Sau mai degrabă spus, îţi place să experimentezi, fără a te gândi prea mult la consecinţe. Probabil, în momentele în care apar şi consecinţele, începi să te revolţi, să devii ceva mai agresiv şi cam lipsit de diplomaţie, rănindu-i pe cei din jur prin vorbele rostite.

Jupiter, planeta care te influenţează, îţi oferă deschidere, jovialitate, un comportament extrovertit, mult entuziasm şi optimism. Toată această energie care te caracterizează îţi foloseşte şi poate fi utilă dacă o drămuieşti tu însuţi cu ceva mai multă înţelepciune. Chiar dacă preferi să înveţi din propriile tale „cucuie şi vânătăi”, cei din jurul tău au cu totul şi cu totul un alt rost decât să fie folosiţi drept ţapi ispăşitori.

Poţi aduce căldura şi lumina în viaţa ta doar dacă înveţi să colaborezi cu cei din jur, acceptându-i aşa cum sunt, fără a-i supune sau a le impune ceva, ori „manevrându-i” într-un fel sau altul, după bunul tău plac sau în interes strict personal.

VINERI.

Planeta Venus este un „el”, contrar presupunerilor generale că Venus ar fi o „ea”. Prin urmare, cei născuţi într-o zi de Vineri manifestă caracteristice feminine, indiferent de sexul avut la naştere. Corespunde vibraţiei 6.

Cauţi să stabileşti armonie, echilibru oriunde te afli. Dai de multe ori fără să gândeşti, doar de dragul de a fi acceptat sau/şi iubit. De multe ori omiţi că primul care ar trebui să se iubească şi se accepte aşa cum este, atât cu calităţi dar şi cu „defecte”, eşti tu însuţi.

Indiferent de cât dai sau sub ce formă, toată „scena” construită de tine pe care îţi doreşti să fii, să „străluceşti”, toată acea construcţie din afara ta se prăbuşeşte întocmai ca un castel făcut dintr-un joc de cărţi dacă omiţi acest mic aspect dar important detaliu.

De fericirea ta eşti tu însuţi responsabil. În loc să te adaptezi, punându-ţi diferite măşti pentru a face plăcere celor din jur, sau să pierzi energie personală căutând să „îndrepţi” erorile pe care le vezi în jurul tău, fii tu însuţi şi, mai ales, acceptă-te aşa cum eşti.

Venus ţi-a dăruit multă sensibilitate şi talente native foarte utile în comunicare (indiferent sub ce formă), în design, muzică, fotografie, desen, etc.

Ca să aduci lumina „Soarelui” în viaţa ta este mult mai înţelept să îţi foloseşti aceste daruri native într-un mod echilibrat, producând armonie, fără a urmări doar confortul personal sau, dimpotrivă, doar confortul celor din jur. Dacă ai să te joci cu sentimentele sau cu mintea-inima celor din jur, descoperi mai devreme sau mai târziu că cel care este „jucat” eşti tu însuţi. Construieşte-ţi acele lucruri frumoase, care aduc ţie în primul rând echilibru, frumuseţe, armonie şi plăcere, începând acea construcţie din mintea şi inima ta. Lumina Soarelui tău interior îi vor atrage pe cei care au nevoie de aşa ceva, fără doar şi poate.

SÂMBĂTĂ.

Planeta Saturn se mişcă încet, cu mare greutate. Corespunde vibraţiei 8.

De te-ai născut într-o zi de Sâmbătă îţi este tare greu să te urneşti, atât fizic, emoţional sau mental. De cele mai multe ori, preferi să stai pe loc, refuzând sau inacceptând tot ceea ce depăşeşte raţiunea ta (cum ar fi o motivaţie de exemplu). Acorzi prioritate confortului personalîn primul rând.

Această inflexibilitate îi îndepărtează încet-încet pe cei din jurul tău, inclusiv pe cei dragi. Inflexibilitatea, refuzul a primi ceva „nou”, refuzul de a schimba ceva, ascunde însă nişte calităţi extrem de rare care, la mulţi dintre cei din jurul tău, lipsesc. Ai multă răbdare, tenacitate, voinţă, rezistenţă la orice fel de încercare prin care treci. Multe dintre încercările prin care vei trece prin viaţă îţi vor lăsa un dar nepreţuit: înţelepciune.

Ce ar trebui să înţelegi este că unica cauză a suferinţelor tale, a pesimismului care te caracterizează în general în viaţă, este tocmai refuzul de a accepta schimbarea.

Atunci când vezi şi dincolo de graniţele ridicate de propria ta încăpăţânare, când vezi (de la Richard Bach citire) că: „Orice dezastru ascunde o şansă deghizată în straie largi”, începi să străluceşti cu adevărat, atât pentru tine, cât şi pentru cei din jurul tău.

DUMINICĂ.

De te-ai născut în zi de Duminică ai tendinţa de a te „confunda” cu Soarele, planeta care se află şi s-a aflat în centrul sistemului nostru solar. Corespunde vibraţiei 1.

Cauţi şi îţi place să fii mereu în centrul atenţiei. Vrei să „străluceşti” în faţa tuturor, indiferent de efectul lăsat de această dorinţă (personală) de a fi deasupra celorlalţi sau de preţul plătit. Această atitudine nativă „arde” precum Soarele, producând consumuri mari de energie în primul rând celor din jur.

De multe ori este posibil să te comporţi cu indiferenţă faţă de ceea ce iese în afară de propriul tău interes. Această atitudine, această mască de pasivitate şi indiferenţă, ai pus-o încă din primii ani din viaţă, când te-ai limitat doar în a fi un bun observator. Înveţi enorm de multe de la cei din jur, atât din greşelile cât şi din succesele lor. Chiar dacă te-ai născut cu o capacitate intelectuală nativă extraordinară, omiţi că toate exemplele de la care ai învăţat (atât succese cât şi erori) implică în primul rând emoţia.

De vrei să fii tu însuţi un adevărat Soare între oameni, trăieşte-ţi propriile emoţii şi sentimente, fără a le considera ca fiind nocive sau semne de slăbiciune. A fi un „Soare” într-un corp uman înseamnă să fii şi OM, să îţi trăieşti şi să-ţi recunoşti umanitatea prin emoţii, iubiri, plăceri, ataşamente, dependenţe. 

Monica Stănescu

carte-vizita-online-02

Notă:

Are o mare importanţă şi ora la care te-ai născut. Astfel, se poate întâmpla să întâlniţi unele dificultăţi în „recunoaşterea” caracteristicelor scrise în acest articol.

Există posibilitatea de a avea o atitudine nativă „amestecată” în cazul în care te-ai născut după ora 21 seara şi până la ora 03 dimineaţa. Prin urmare, ai reprezente caracteristicele atât din ziua curentă, cât şi din următoarea zi.

De exemplu, dacă te-ai născut într-o duminică seara, după ora 21, ai vibraţia 1 dominantă, dar aceasta este oarecum „umbrită” de vibraţia 2, vibraţia zilei de Luni. Sau, un alt exemplu, dacă te-ai născut într-o zi de joi la ora 02, vei avea influenţe (ceva mai slabe ce-i drept) atât din partea vibraţiei 5 (corespunzătoare zilei de Miercuri), cât şi vibraţie 3 (corespunzătoare zilei de Joi). 

 sursa imagine: http://truereality.org/10-ways-to-raise-your-vibrations/

Comments are closed.

%d bloggers like this: