Spirala Dublă a Evoluţiei Umane. Conştient şi Subconştient

Cei care se vor afunda în ceea ce, în sens pitagoreic, este numit Studiul Numerelor vor învăţa să înţeleagă viaţa şi lumea prin intermediul acestui simbolism al cifrelor≈.

(Rudolf Steiner)

Pentru început vă invit să vă uitaţi la desenul de mai jos. Ce aveţi de făcut este scris deja în josul imaginii.

Concentrare-01

Dacă aţi urmat întocmai cele scrise în josul imaginii, aţi observat că se crează iluzia mişcării celor două cercuri (dar în direcţii opuse!) doar pe măsură ce dumneavoastră înşivă vă deplasaţi!
Unde am vrut să vă aduc cu acest mic experiment?

1. Această imagine mi-a arătat şi demonstrat metoda prin care urmărim diverse obiective în viaţă (cele stabilite în mod conştient) şi de ce totuşi unele dintre ele rămân la stadiul de… vise.

2. În propriul nostru subconştient se află şi acele „frâne” (obstacole), ele formând acel cerc interior din imaginea de mai sus.

Deci, cu cât ne apropiem de un obiectiv, indiferent de ce natură ar fi el, cu atât materializarea lui necesită mai multe eforturi (muncă) din partea noastră.

Cam care ar fi aceste „munci”?

1. Păstrarea obiectivului ales pe o durată de timp, măcar câteva zile. Să mai pomenesc de şansele de reuşită în stabilirea de mai multe obiective? Sau de schimbarea lor zilnică?

2. Mişcarea” în direcţia obiectivului. După cum aţi observat din imagine, el (obiectivul) rămâne pe loc dacă şi dumneavoastră rămâneţi.

3. De ce am piedici uneori iar alteori reuşesc foarte repede? Care sunt aceste obstacole? Cum le pot afla?

La punctul 3, mereu îmi amintesc de cuvintele lui W. Josh Billings:

Viaţa nu înseamnă doar să ai cărţi bune, ci să ştii să joci bine cu cele pe care le ai

Trebuie să recunosc că am făcut un ocol lung, destul de lung pentru a afla despre aceste „frâne” aflate în subconştient. Dar, pe măsură ce îmi păstram acest obiectiv în minte, am aflat multe, multe ale lucruri foarte interesante atât despre mine însumi cât şi despre natura lucrurilor şi a vieţii în general.
Un răspuns la întrebarea 3 l-am găsit în studiul atât al astrologiei karmice cât şi al numerologiei, dar cel pe care l-am găsit până acum este unul prea general.

Am rămas cu o nedumerire…

Dacă doi sau mai mulţi oameni pot avea acelaşi destin karmic, atunci de ce există diferenţe în modul de manifestare a acestui destin karmic?

Singurul răspuns pe care l-am găsit este următorul:

Chiar dacă destinul karmic este acelaşi, modalitatea lui de manifestare la nivel terestru (fizic) se face în mod diferit (vezi „Vibraţia Menirii Personale link) şi doar după însuşirea acelor lecţii de natură karmică, rostul acestor „lecţii” fiind unul care ţine de natură divină. Am o mare tentaţie să scriu „de vină”… :( . Senzaţia de deja-vu, de repetare a unor evenimente, este dată doar de necesitatea însuşirii acestor lecţii.

Să revin.

Vă mai amintiţi de desenul de la începutul acestui articol? El este de fapt o imagine identică, fie că este privită de „sus” sau de „jos”, deci se păstrează cele două cercuri indiferent de obiectivul pe care îl stabilim.

Reamintesc că acele „cercuri”, pot fi statice sau mişcătoare, după cum noi înşine dorim! Deci şi programele aflate în subconştient (lecţiile karmice) rămân aceleaşi indiferent de natura obiectivului!

Deci se naşte întrebarea: Cum pot „juca” cu cărţile pe care le am?

„Jocul” începe astfel:

1. Aflarea „cărţilor” pe care le ai deja, atât din numele de la naştere cât şi din data naşterii.

2. Aflarea „cărţilor” care îţi lipsesc (lecţiile karmice), tot din numele de la naştere cât şi din data naşterii.

3. Stabileşte natura obiectivului ales.

Dacă el este de natură fizică, terestră, pur material, atunci poţi afla şi „cum” poţi să îl obţii. Modalitatea de realizare a unui obiectiv pur material se află tot în cele două vibraţii care te reprezintă şi se află prin scăderea uneia din cealaltă.

Dacă obiectivul este de natură spirituală, atunci el poate fi atins prin adunarea celor două vibraţii.

Am să dau un exemplu:
Dacă o persoană cu vibraţia numelui 7 şi a karmei 4 îşi stabileşte un obiectiv de natură materială, atunci va trebui să urmeze calea vibraţiei 3 , care este o cale pur intelectuală, fără niciun fel de implicaţie a corpului fizic ci doar prin folosirea creativităţii personale şi a exprimării ei! Omiţând acest lucru (din ignoranţă), acea persoană va avea multe neplăceri manifestate în special prin dureri sau/şi boli ale corpului fizic. Toate aceste dureri sunt rezultatul unei rezistenţe depuse cu încăpăţânare faţă de sinele său divin, cel natural.

Dacă aceeaşi persoană îşi stabileşte un obiectiv de natură spirituală, atunci are mult de luptat cu sine, căci trebuie să renunţe la multe dintre plăcerile personale şi ataşamentele umane, suma fiind 2 din 11. Asta înseamnă că trebuie să folosească armonia şi colaborarea cu cei din jurul său, renunţând la a impune cu orice preţ propriul său punct de vedere sau a da satisfacţii propriilor sale ambiţii.

Această persoană îşi găseşte echilibrul, împăcarea cu sine, doar după ce a trecut prin ambele experienţe, atât prin atingerea unor obiective de natură materială cât şi de natură spirituală. Altfel, mereu va avea senzaţia că ceva lipseşte, că ceva mai are de făcut, fără să ştie şi ce anume. În realitate sufletul său este cel care îşi caută liniştea.

Având în vedere cele două vibraţii rezultante (2 şi 3), probabilitatea este destul de mare (peste 80%) ca această persoană să se nască într-o zodie de apă cu ascendent într-o zodie de foc sau invers, într-o zodie de foc cu ascendentul într-o zodie de apă.

Forma de spirală a evoluţiei (în general) este foarte veche, dar la om este reprezentată prin însuşi codul său ADN, care, după cum se ştie foarte bine, este o combinaţie dintre două spirale legate între ele, fiecare om având în structura lui atât o latură fizică cât şi una spirituală.

Sirala-Dubla

Neglijându-şi una dintre ele sau stabilindu-şi doar obiective selective (fie doar materiale sau doar spirituale) legăturile dintre cele două spirale sunt forţate şi cu timpul se rup… Ceea ce poate duce la o altă reîncarnare. 

carte-de-vizita-05

sursă imagine: http://bigbackground.com/hd-background/dna-wallpaper-high-resolution.html

Comments are closed.

%d bloggers like this: