Studiu de caz-Hans Zimmer, arhitect şi magician

Este imposibil să schimbi ceea ce eşti. Singurul lucru pe care îl poţi schimba sunt doar priorităţile! (Şerban Stănescu)

“Gladiator”, “Piraţii din Caraibe”, “Ultimul Samurai”, “Regele Leu”, sunt doar câteva dintre filmele în care H.Zimmer şi-a adus contribuţia sa, ca compozitor şi muzician. A reuşit să dea poveştilor o notă aparte, inconfundabilă. E ca şi cum le-ar fi învăluit într-un fel de aură de-a dreptul magică, imposibil şi de uitat şi de înlăturat.

Este suficient să asculţi câteva note dintr-un fragment de melodie, fără să recunoşti şi să-ţi aminteşti unde ai ascultat melodia pentru prima oară, aşa cum este imposibil să-ţi treacă cu vederea când altcineva a fost inspirat de magicianul Zimmer.

Hans Zimmer

Da, Zimmer este un magician. Ne-a condus în lumi fantastice, imposibil de uitat. A folosit în “vrăjile” sale un limbaj universal, un limbaj care poate fi înţeles oriunde, de către oricine, indiferent de vârstă!

Hans Zimmer-HN

Hans Zimmer s-a născut pe 12 septembrie 1957, ora 09, în oraşul Frankfurt am Main, Germania.
Ce se poate vedea la o privire rapidă în harta natală? Cu o mână i s-a dat, cu alta i s-a luat! Mercur, chiar dacă este la el acasă este retrograd şi în plus, este “înghesuit” de Soare şi de Marte. De parcă toate aceastea ar fi fost insuficiente, Venus, chiar dacă se află şi ea la ea acasă, este pe de o parte împiedicată să se manifeste în largul său, pe de o parte de către Lună, iar pe de alta e “înghesuită” de Neptun.

Ascendentul în semn de Aer (Balanţă) a reuşit şi reuşeşte întotdeauna să pună în mişcare orice tendinţă de a sta prea mult timp pe loc (în echillibru), inclusiv în a refuza sau a nega la început orice fel de schimbare, lucruri caracteristice, de obicei, semnelor de Pământ (Soare în Fec). Cred că, destul de mult timp a avut dificultăţi în a se înţelege pe el însuşi, distanţa dintre un semn de Pâmânt şi unul de Aer e la fel ca distanţa dintre Cer şi Pâmânt!

Deci, ca să-i fie şi lui bine (după spusele unei alte vrăjitoare…), musai trebuie să analizeze, să se informeze şi să studieze, înainte de a (se se repezi…) să aducă armonie!

Următorul lucru observat este legat de menirea sa. S-a născut cu scopul de a găsi o cale de comunicare, un canal prin care să poate circula energia, informaţia de la ceilalţi către el şi dinspre el către ceilalţi. Şi cum destinul său este 7, cred că a testat destul de multe alte variante, până când s-a oprit la muzică. Înclin să cred că mai mult (sau mai întâi) ea l-a ales decât el pe ea… :)

Pe de altă parte, prezenţa lui Saturn în sectorul valorilor personale, înseamnă o grijă aproape permanentă pentru ceea ce s-ar putea să-l limiteze, pentru ceea ce s-ar putea să îi ridice obstacole, mai ales din punct de vedere financiar. Deci destul de mult timp în viaţa sa, situaţia financiară i-a ridicat obstacole! Universul l-a îndemnat pe de o parte, să fie atent la bani, la administrarea lor, iar pe de altă parte l-a ajutat (prin astfel de obstacole apărute), să aibă în vedere şi cum pot fi câştigaţi! Pentru a depăşi dificultăţile de acest gen, îi vine în ajutor Jupiter şi Uranus! Jupiter îi oferă o altă viziune în legătură cu ce poate fi făcut, cu ceea ce are deja la dispoziţie. Este acel gen de perspectivă pe care o are din naştere, un arhitect cu talent. Se pare că Hans Zimmer intuieşte, ştie dinainte ce poate fi folosit şi unde ar fi potrivit! (Jupiter Bal C12 sext. Saturn) Cât despre ajutorul dat de geniul şi rebelul de Uranus?!? Oricând va găsi o modalitate, o uşiţă prin care se poate strecura, mai ales când libertatea sa este strâmtorată, mai ales din punct de vedere financiar. Dacă are, foloseşte. Dacă lipseşte, inventează! (Uranus Leu C10, sext. Saturn)

În concluzie!

Hanz Zimmer s-a născut pentru cu totul altceva decât SĂ AIBĂ, s-a născut SĂ FIE. S-a născut pentru a se descoperi pe el însuşi. Este împiedicat de D-zeu, Univers (şi/sau de către astre), să ducă o viaţă simplă, comodă, confortabilă, să fie ca o umbră într-un parteneriat banal (NS Tau C7).

În tot ceea ce se implică, atunci când se implică, lasă adânci urme. S-a născut pentru a face lucruri care schimbă şi transformă în mod irevocabil, pe toţi cei cu care intră în contact. Ceea ce face Zimmer dăinuie! Sunt lucruri pe care le poţi pune eticheta de “nelimitat” ca termen de valabilitate. (NN Sco C1 sext Mercur, careu Uranus). Şi i s-a dat tot ceea ce trebuie pentru a reuşi, pentru a străluci şi ieşi în evidenţă atunci când urmează o astfel de cale! (NN conj Menkent, conj Alphekka)

Nevoia (şi necesitatea!) de a simţi că trăieşte prin comunicare, de a se exprima pe sine folosind acest gen de limbaj universal, este mai mult decât evidentă, la fel cum sunt de evidente şi metodele folosite: calculatoarele, internetul, dispozitivele electronice. (Soare, Mercur, Marte în conj în C11). Limbajul comun, cel folosit în mod obişnuit de toată lumea, este ceva mai strântorat încă din naştere. E ca şi cum ar vorbi mai mult mai uşor cu el însuşi decât cu altcineva (Mercur Rx).

În spatele activităţilor şi proiectelor sale, se află o nevoie, o dorinţă greu de stagnat: cea de a fi “prietenul universal”. Aşa simte că trăieşte, că este cu adevărat în viaţă. Cum reuşeste acest lucru? Folosind “cheia” care deschide cel mai uşor şi cele mai multe uşi posibile: emoţia! Ele reprezintă ca un fel de mister şi încă pentru destul de multă vreme. Se pare că încă din naştere acestea îi sunt mai puţin “familiare”. Fie le-a neglijat, fie i-au fost neglijate, oricum destul de mult timp s-a simţit cam inconfortabil în “prezenţa” lor, indiferent dacă sunt ale sale sau ale altora (Luna Ber C7, opoz. Venus, opoz. Neptun). Şi se pare că a fost nevoit să muncească mult cu el însuşi, pentru a le descoperi şi a le depăşi, mai ales a celor care îi pot genera teamă!

Posibil ca, destul de mult timp s-a uitat mai mult la ce spun/cred/simt ceilalţi, mult mai decât să aibă încredere în sine, în capacităţile sale, inclusiv în a se accepta aşa cum e. Şi totodată a fost nevoie de mult efort pentru a găsi un punct de echilibru dintre viaţa personală (cu nevoi, vise şi plăceri) şi cea publică.

Din punctul de vedere al vocaţiei profesionale (şi al astrologiei vocaţionale), lucrurile sunt destul de limpezi, fără a fi însă şi uşoare.

Încă din naştere se vede ce gen/tip de profesie i se potriveşte, în ce fel de medii şi cu ce fel de persoane poate lucra. Îi plac cel mai mult meseriile care au legătură cu (culmea!) emoţia şi cu intimitatea. Deci poate face ceva (literalmente!) cu plăcere şi da rezultate excelente, doar dacă lucrează fie de acasă, fie în mediile familiare împreună cu persoanele care îi sunt familiare. (MC în Rac, careu Luna, Venus şi Neptun). Poate lucra şi da rezultate doar atunci când stă singur, în solitudine sau în meditaţie, sau în locurile care au o legătură ceva mai strânsă cu Divinitatea. Atunci şi în astfel de locuri se descoperă pe sine şi tot atunci se leagă mult mai uşor de Divinitate. Doar în astfel de condiţii poate primi cadoul, darul venit din partea Divinităţii: inspiraţia. Atunci descoperă, cercetează, studiază altfel de realităţi! Sunt lumi rămase invizibile şi care, totuşi, pot fi accesate. Sunt lumile pe care le arată, le oferă apoi şi celorlalţi.

Şi ce ar putea oferi altceva un magician lumii, altceva decât lumile pe care el însuşi le-a creat?!?

astrolog, numerolog Monica Stănescu

Mulţumesc pe această cale tututor magicienilor care au adus în existenţa mea fie ceva mai mult, fie doar un strop de culoare. Lista acestora este lungă, prea lungă pentru a fi inclusă la un final de articol. Oricum, tuturor le mulţumesc! :)

Situri ale “magicienilor” şi articole cu conţinut ajutător:
Şerban Stănescu
Ion Hristescu
Nodurile Lunare
Menire personală
Vibraţia 7

Împărtăşeşte informaţia cu prietenii tăi!

Sursă imagine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *