„Umbra” vs nodurile lunare

Calea cea mai scurtă dintre două puncte este drumul cunoscut deja, DAR PENTRU A-L PUTEA CUNOAŞTE FEREŞTE-TE DE PLATITUDINE!”

Şerban Stănescu

Cele două noduri sunt puncte energetice, fără a avea şi o formă fizică concretă. E unul dintre motivele pentru care exisţa lor este pusă şi a fost mult timp pusă la îndoială sau pur şi simplu refuzată. Personal, fac parte dintre cei care au pus la îndoială existenţa lor dar am căutat în timpul liber să adun ceva mai multe informaţii despre ele. În plus, s-au adunat ceva mai multe date în experienţa personală! În concluzie?

Punerea la îndoială şi timpul investit a meritat! Să zicem că m-am convins de existenţa lor, dar am primit şi mai multe informaţii care şi cu care am putut realiza din ce în ce mai multe conexiuni.

Simbolic, fiecare nod lunar poate fi reprezentat printr-un punct, un capăt, o limită. În astrograme (indiferent că sunt natale, previzionale, sinăstrii sau karmice) semnificaţia „terestră” o indică domeniile de manifestare, iar cea astrală indică un mod de comportament.

Ceea ce dă valoare şi semnficaţie acestor noduri în orice astrogramă este atât drumul pe care îl parcurge energia de tip lunar (cea feminină) între cele două limite, dar şi limitele în sine. Singura modalitate de a vedea întreaga imagine este de a ne afla ÎN AFARA EI!

Priviţi imaginea de mai jos:

Umbra

„Umbra” este cea care ne însoţeşte pe acest drum parcurs ba mai mult, la unul dintre capete ne copleşeşte, ne absoarbe în ea. Poate pare incredibil, totuşi, reflectaţi la momentele în care se poate vedea doar umbra în realitatea fizică. Umbra e peste tot atunci când ne aflăm în INTUNERIC ABSOLUT, în ignoranţă totală, INCLUSIV NOI ÎNŞINE. Când dispare „umbra”? Atunci când totul este „luminat”, cunoscut, recunoscut, INCLUSIV NOI ÎNŞINE.

Nodurile lunare dintr-o astrogramă oarecare reprezintă cele două capete „de pod”. Poziţia nodurilor din astrograma natală indică aspectele, domeniile de viaţă strict umane în care suntem fie în umbră completă, fie în drum spre „lumină” şi cunoaştere.

Atât teoretic cât şi practic, viaţa fiecărui om în parte poate fi descrisă ca o mişcare continuă între cele limite date de ignorare şi cunoaştere. La fiecare 18 ani nodurile revin în poziţia avută pe astrograma natală, deci în jurul vârstelor de 18, 36, 54, 72, ş.a.m.d., începe un nou ciclu de la „lumină” către „întuneric”.

Conform acestei ipoteze, înseamnă că la jumătăţile de ciclu ne aflăm în „întuneric”. Adică la vârstele de 9, 27, 45, 63, 79, ş.a.m.d. trăim evenimente care ne descumpănesc. Problemele apar oricum, dar dacă avem tendinţa de a ne comporta ca „umbra”, ca semnul în care s-a aflat la naştere nodul sud lunar, problemele se vor agrava. Să zicem că Universul a investit ceva energie în fiecare dintre noi, dar dacă o lăsăm să se risipească, atunci investitorul îşi retrage investiţia! :)

Evenimentele se petrec tot timpul parcurgerii acestui drum, dar atitudinea echilibrată se poate observa şi constata mai mult la sferturile de ciclu, adică fie pe parcursul de la lumină (nod nord) spre întuneric (nod sud), fie de la întuneric spre lumină (urcare). Cu alte cuvinte şi în cifre: la 4-5 ani (coborâre), 13-14 ani (urcare), 22-23 ani (coborâre), 31-32 ani (urcare), 40-41 (coborâre), 49-50 ani (urcare), 58-59 (coborâre), ş.a.m.d. Atunci când energia individuală urcă, atunci avem tendinţa de a o trage înapoi, manifestând modul de gândire şi de acţiune corespunzător nodul sud lunar.

Întâlnirea cu „umbra” semnifică cu totul altceva decât o întâlnire clasică dintre doi oameni. Uneori ne putem întâlni cu persoane din zodia corespunzătoare nodului sud lunar, dar astfel de întâlniri sunt semnificative. Au un sens dincolo de raţiune. E ca şi cum Universul ne forţează să ne trezim şi să ieşim la lumină! Ieşirea se realizează doar prin acţiune, iar acţiunea este exprimată cu ajutorul cuvintelor prin verbe.

Iată foarte, foarte pe scurt, semnificaţia nodurilor lunare şi a verbelor prin care sunt descrise fiecare zodie în parte.

Nod Nord Berbec Nod Sud Balanţă: A fi A echilibra.

Nod Nord Taur Nod Sud Scorpion: A avea A dori.

Nod Nord Gemeni Nod Sud Săgetător: A gândi A înţelege.

Nod Nord Rac Nod Sud Capricorn: A simţi A organiza, a folosi.

Nod Nord Leu Nod Sud Vărsător: A cunoaşte.

Nod Nord Fecioară Nod Sud Peşti: A analiza, a servi A crede.

Nod Nord Balanţă Nod Sud Berbec: A echilibra A fi.

Nod Nord Scorpion Nod Sud Taur: A dori A avea.

Nod Nord Săgetător Nod Sud Gemeni: A înţelege A gândi.

Nod Nord Capricorn Nod Sud Rac: A organiza A simţi.

Nod Nord Vărsător Nod Sud Leu: A cunoaşte A voi.

Nod Nord Peşti Nod Sud Fecioară: A crede A analiza.

Monica Stănescu

carte-vizita-online-02

sursă imagine:

https://nesfirstgradescience.wikispaces.com/Sun+and+Shadows

Comments are closed.

%d bloggers like this: