Venus în Fecioară — Stand-by… feminin!

11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.” (Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel)

Liantul, energia care uneşte, unica posibilitate de a putea realiza conexiuni, se poate face doar cu ajutorul „copilului” interior. :)

Feminin si Masculin

În perioadele când energia lui Marte începe să „urce”, se poate întâmpla ca cealaltă energie (feminină) să rămână cam în urmă „fără puteri”. Atunci când ne lăsăm ghidaţi de minte, de raţiune, latura feminină intră în declin, în scădere sau, după limbajul de comunicare folosit de astrologi, se află în „cădere”.

Această concluzie este pur teoretică! În realitatea practică, a Universului, această energie se află în aşteptare, în poziţia de „stand-by”! Într-o astfel de conjunctură energetică ne aflăm acum, în aşa-zisa perioadă de „cădere” a energiilor venusiene (6 – 30 august 2016). De-a lungul celor 24 de zile cât se află Venus în Fecioară suntem invitaţi la cunoaştere şi meditaţie!

Pentru cei care abia acum au contact cu informaţii din astrologie, Venus reprezintă latura feminină existentă în fiecare dintre noi (femeia), manifestarea, capacitatea de a manifesta şi a ne manifesta feminitatea.

Numerologic, corespunde numărului 7, deci sunt mult mai evidente aceste trăsături la cei cu destin karmic 7 sau cei născuţi într-o zi de vibraţie 7 (7, 16, 25).

Cum se poate vedea la noi, pământenii, această energie aflată în stand-by?

Manifestăm puţin. Preferăm să stăm pe loc sau să… mimăm că facem ceva. Preferăm să facem… nimicuri.

Calculăm de zeci de ori fiecare pas, fiecare mişcare într-o direcţie anume şi neapărat aleasă într-un mod anticipat. Acţiunea are loc doar după ce sunt luate în calcul atât fiecare risc posibil cât şi şansele de reuşită! Cu alte cuvinte, ne mişcăm doar dacă este necesar şi exact cât e nevoie!

Se realizează alte/altfel de conexiuni. Percepem iubirea la un alt nivel! (Este unul din motivele pentru care atât nativii cu Venus în Fecioară, cât şi cei cu destin karmic 7 sunt consideraţi a fi oameni „reci”, „retraşi” sau „singuratici”).

În timpul „Lecţiei de iubire” ceva s-a întâmplat. S-au întrerupt nişte conexiuni? Se caută/găsesc altele! Înţelegerea, perceperea, este mai mult la nivel mental! Manifestarea iubirii, a ceea ce iubim şi/sau ceea ce ne place, este şi ea diferită, mai mult prin atitudini aşa-zis „mature”, de neutralitate (sau indiferenţă, funcţie de gradul de cunoaştere şi evoluţie al fiecăruia).

Pentru a putea realiza o trecere cât mai lină a unei astfel de perioade de „stand-by” a feminităţii, este mult mai utilă folosirea timpului şi energiei pentru informare şi studiu, mai ales în direcţia descoperirii laturii feminine personale.

Traseul parcurs de Venus în Fecioară:

6 august (intrarea în semnul Fecioarei): Venus careu Marte.

Sentimente oscilante, tensiuni interioare de multe ori inexplicabile. În realitate ne certăm cu noi înşine! Aceste tensiuni, astfel de tendinţe indică neconcordanţe dintre gândire şi acţiuni.

Cu alte cuvinte, una gândim şi alta facem!

9 august: Venus sextil Lilith (Luna Neagră).

Descoperim sau redescoperim „magia”. Reamintesc, magicianul se află în fiecare dintre noi!

10 august: Venus careu Saturn Rx.

O înclinaţie către plăceri intelectuale şi tendinţe de a rămâne blocaţi în meditaţie, în retragere, în „tăcere” mult timp, în a manifesta „nimic” sau/şi nimicuri. Această tendinţă este oprită, restrânsă cumva. Adică ne lipseşte timpul necesar ŞI pentru aşa ceva!

11 august: Venus opoziţie Neptun Rx.

Se caută idei sau/soluţii pentru trecerea dincolo de dualitate prin cunoaştere sau informare şi, implicit, rezolvarea tensiunilor, a problemelor actuale (doar dacă există şi sunt conştientizate!).

12 august: Venus conjuncţie Nod Nord şi opoziţie Nod Sud.

Poziţiile Nodurilor lunare sunt diferite şi, prin urmare, sunt diferite şi căile de urmat în această existenţă. Oricum, această conjuncţie indică atât posibilitatea de a descoperi de ce stagnăm, ceea ce „ne ţine pe loc” (în evoluţie!), cât şi soluţiile posibile de a ieşi din această stagnare.

14 august: Venus trigon Pluto Rx.

Suntem ajutaţi (energetic!) pentru a ne mişca în direcţia schimbării, a transformării acumulărilor. Aceste acumulări pot fi şi sunt diferite atât ca formă cât şi conţinut ! Pot fi valori materiale, emoţionale şi/sau mentale. Este unul din motivele pentru care suntem invitaţi la reflecţie, la meditaţie!

22 august: Venus conjuncţie Jupiter.

Are loc o echilibrare, o reglementare, cât şi o creştere a averii personale, a bogăţiilor interioare. Este vorba despre valori/averi universale, cu totul altele decât cele strict materiale!

24 august: Venus conjuncţie Mercur.

Este o conjunctură energetică astrală deosebită, care oferă posibilitatea deschiderii, a manifestării, a eliberării energiei care uneşte şi care ne uneşte. Este o perioadă de testare, de tatonare, de vizionare (şi trăire!) a unui episod pilot, un fel de avanpremieră pentru ceea ce urmează!

30 august: Venus părăseşte zona limitărilor date de zodia Fecioară şi intră în Balanţă.

Despre Venus în Balanţă, traseul urmat şi aspecte cu alte planete… Va urma! :)

Mental

Monica Stănescu

V-a plăcut acest articol?

Vă este util?

Distribuiţi-l mai departe!

Surse imagini:

http://absolutetransitions.com/the-impact-of-masculine-and-feminine-energy-traits-in-your-life/

https://www.pinterest.com/explore/thoughts-of-you/

Comments are closed.

%d bloggers like this: