Venus în Vărsător. Eu iubesc, tu iubeşti… noi (ne) iubim!

legea-atractiei

De pe 7 decembrie şi până 2 ianuarie (2017) Venus se află în semnul Vărsătorului. Timp de 27 de zile (2+7=9), avem timp să ne (re)amintim de relaţia cu noi şi cu ceilalţi (inclusiv de ce fel sunt şi/sau cu cine).

Relaţiile de inter-independenţă sunt preferate şi căutate, în niciun caz cele de dependenţă!

La începutul perioadei sale de trecere prin Vărsător, Venus este neaspectat. Iubim (fără să ştim prea bine ce sau de ce), iubim cu mintea, lipsind şi conexiunile emoţionale necesare înţelegerii. Vin şi ele, treptat!

Doar scurtele perioade de legătură ale lui Venus cu Luna mai reuşesc să păstreze “sufletul”, acel ansamblu invizibil care întreţine viaţa într-o mişcare lentă şi abia perceptibilă.

Începând de pe 19 însă, energia lui Venus începe să fie ceva mai activă şi activată de astre. Se formează treptat legături la început cu Jupiter, apoi cu Saturn (un sextil) şi în final şi cu Uranus.

Ieşim din “cochilie”, începem să ne arătăm sentimentele, să ne manifestăm aşa cum simţim cu adevărat. Optimismul, generozitatea, demnitatea, încrederea în destin, sunt doar câteva cuvinte care ar putea descrie atmosfera cu care întâmpinăm Crăciunul şi sărbătorile din acest an. Energiile astrale luminează toate domeniile de viaţă, chiar dacă este vorba despre casă, familie, afaceri, de comunicare, educaţie, finanţe şi/sau de deplasări. Peste tot, indiferent de direcţia spre care ne îndreptăm atenţia:

Relaţiile sunt armonioase, de simpatie şi de bun-gust.

Acum acordăm timp/energie propriilor emoţii pentru a le stabiliza şi a ne stabiliza “iubirile”. Ceva din interiorul nostru ne comunică necesitatea unei astfel de stabilităţi, e ca un fel de datorie, o sarcină de îndeplinit atât faţă de noi cât şi faţă de ceilalţi. Dispar multe dintre limitările şi piedicile anterioare.

Statornicie, fidelitate, seriozitate: elementele pe baza cărora au loc alegerile viitoare în relaţii.

Singurul care mai adaugă un strop de vivacitate la acest tablou ceva mai static din anumite puncte de vedere, este adus de Uranus. Începând de pe 21 şi până pe 29 decembrie încep să se schimbe perspectivele, să apară noi posibilităţi!

Percepem realitatea altfel şi intuim mult mai uşor care ne sunt perspectivele.

Devenim atraşi/tentaţi de nou, mai curajoşi, mai dezinvolţi în manifestare, mai prietenoşi şi mai deschişi în relaţii. Se simte o nevoie interioară de varietate, chiar dacă deocamdată doar se tatonează cu această idee.

Pentru cine şi unde apar noile perspective.

Berbec

Doar unele din relaţiile actuale sunt cu adevărat “de valoare”. Abia acum înţelegeţi acest lucru.

Cine sunt ei, oamenii cu care aţi legat prietenii? Rămâne de revăzut cine, cu cine şi ce fel de prieteni sunt! Dintre mulţimea de prieteni sunt aleşi (şi preferaţi) cei au dat dovadă de stabilitate şi de constanţă în felul lor de a fi, oameni pe care vă puteţi baza şi care v-au fost alături atunci când aţi avut nevoie.

Taur

Prindeţi curaj să vă mişcaţi. Perspectivele care vi se arată sunt legate de profesie, de un drum nou care vă şi atrage dar şi vă este teamă…

Este altul şi nimic mai mult! În noua direcţie arătată sunt alte capacităţi care pot fi folosite, cele care ţin mai mult de “suflet” decât de “profit”. Parcă sufletul d-voastră ar striga: “da’ pe mine cui mă laşi?”.

Gemeni

Este un strigăt interior: “vreau alte, altfel de condiţii decât cele actuale!” Dacă cele actuale sunt neplăcute sau nepotrivite, “construiţi” mai întâi în minte şi în suflet ceea ce vă doriţi, apoi ridicaţi încet şi cu atenţie noua construcţie!

Este posibil ca noul “job” să vă conducă spre drumul schimbării complete a perspectivei, a finalizării unor mentalităţi legate fie de educaţie, fie de convingeri şi/sau de credinţe avute.

Rac

Pespectivele noi arătate sunt în legătură cu ceea ce aveţi în comun cu alţi oameni, în special legat de partea de finanţe/câştiguri financiare.

Cunoaşteţi deja (din propria experienţă) cum se poate obţine un succes sau îndeplinirea unui obiectiv. Cunoaşteţi deja că toate acestea înseamnă perseverenţă, tenacitate şi stabilitate. Înainte de a urmări doar câştigul personal, succesul, revedeţi şi ceea ce aţi obţinut împreună cu alţii!

Leu

Perspectiva pentru acest final de an este legată de relaţii ceva mai apropiate, de asocieri în care este a fost (sau este) necesar să puneţi în comun totul, începând de la calităţi şi defecte, timp, aşteptări, valori materiale. Simţiţi nevoia să vă exteriorizaţi, manifestaţi gândurile, iar acum apar şi oportunităţile necesare

Fecioară

Perspectivele noi sunt legate de schimbarea condiţiilor actuale de muncă. Ele sunt legate de necesitatea schimbării rutinei şi a monotoniei care s-a instalat de ceva timp. Posibil ca tot în acest loc în care vă desfăşuraţi activitatea să apară “noul”, adică să apară, să cunoaşteţi şi alţi/altfel de oameni.

Balanţă

Perspectivele care apar ţin de creativitate, de modul în care este folosită această energie. Funcţie de vârstă, poate fi vorba despre orice acţiune care necesită creativitatea, începând de la conceperea unui copil, decorarea în alt mod a locuinţei actuale şi terminând cu schimbarea/achiziţionarea altui cămin.

Scorpion

Aveţi un surplus de energie care urmează a fi consumat într-o altă direcţie decât cea obişnuită. Direcţia indicată de astre este în legătură cu casa, căminul, cu proprietăţile actuale, de legăturile cu familia şi/sau relaţiile de familie (partenerii de sex opus). Pe ansamblu este vorba despre tot ceea ce vă consumă energia din punct de vedere emoţional şi/sau psihic.

Săgetător

Perspectivele sunt în legătură cu exteriorizarea sentimentelor, a deschiderii din punct de vedere comunicativ, de creare a condiţiilor necesare unei astfel de schimb de opinii/idei. Apar informaţii legate de educaţie, de autoeducaţie, informaţii care urmează a fi studiate (cu timpul), cu ceva mai mare atenţie.

Capricorn

Urmăriţi, de obicei, orice fel de schimbări cu un rezultat practic. Tot ceea ce a are şi a avut un rezultat concret şi cu câştiguri, indiferent dacă este vorba de un job sau un proiect în lucru, este continuat şi urmărit cu perspeverenţă. Perspectivele care apar sunt în legătură cu valorificarea propriilor abilităţi, a talentelor native, cu tot ceea ce are legătură cu banii/valorile obţinute prin effort şi muncă personală.

Vărsător

Iniţiativă, mişcare, mobilitate, flexibilitate. Sunt doar câteva cuvinte care pot descrie energia de care daţi dovadă în acest timp. Perspectivele care vă apar sunt în legătură cu propria personalitate, cu toate mecanismele testate şi/sau netestate, cu propria viziune legată de lume şi “viaţă”. Faceţi exact ceea ce vă place indiferent de opinia celorlalţi, vă concentraţi şi vă adunaţi energia doar în direcţiile dorite şi care vă atrag.

Peşti

În perioada sărbătorilor apar perspective noi în legătură cu ceea ce vă consumă din punct de vedere psihic şi/sau emoţional. Acest consum ţine de ataşamentele avute, de mentalităţi, de tabieturi, comportamente, de obişnuinţe adânc înrădăcinate. Universul (şi astrele) “luminează”, sprijină şi ajută în conştientizarea acestor obişnuinţe, a tuturor mentalităţilor şi comportamentelor care au condus de-a lungul timpului la ce rezultate şi ce fel de rezultate.

Ne aşteaptă de sărbători o perioadă cu o atmosferă astrală frumoasă, caldă şi prietenoasă!

Cu drag,
Monica Stănescu

carte-de-vizita-05
sursă imagine:

Myths of Attraction

%d bloggers like this: