Veriga slabă din lanţul amintirilor

 De câte ori aţi auzit expresia „i s-a pus pata”?

 Lanturi  Numărul auzit (sau folosit) depinde mai mult de experienţa de viaţă acumulată. Cât despre punctul de referinţă avut în vedere, el poate fi atât de divers, aşa cum la fel de diverse sunt formele de manifestare din Creaţie! De exemplu, pentru prima oară am auzit această expresie în momentul când am asistat la furia manifestată de către un curcan, furie inexplicabilă de altfel.

Aici, în cadrul acestui articol, voi face referire doar la specia umană.

Am auzit această expresie la oameni diferiţi şi în condiţii diferite. Cu cât am cunoscut mai mulţi oameni, am realizat că şi „petele” sunt diferite, fără a avea vreo legătură unele cu altele. Comun este însă un singur lucru: raţionalul uman dispare în astfel de momente sau îşi încetineşte extrem de mult activitatea!

Aceste verigi „slabe” sunt atât de puternice încât funcţionează ca un adevărat nod gordian în evoluţia individuală. E ca şi cum de această verigă depinde totul!  Nod Gordian-01 

Trecem cu bine de această verigă? Depinde. Dacă se repetă unele situaţii, în mod cert am acţionat într-o direcţie greşită şi am luat decizii eronate.

Isus afirma că este bine să lăsăm „morţii cu morţii”. Dar ce se întâmplă când aceşti „morţii” reînvie şi se manifestă în propria noastră viaţă, cea actuală? Chiar dacă se spune că odată cu naşterea noastră sub formă fizică ne sunt şterse amintirile, totuşi, unele dintre ele rămân. Acele programe anterioare rămân prezente, chiar dacă sunt inactive o mare parte din timp. Sunt acele probleme lăsate nerezolvate şi pe care le „cărăm” cu noi şi în această viaţă.

După ce o să citiţi şi continuarea acestui articol (partea explicativă care cuprinde atât cauzele cât şi ceea ce se poate face), cred că fiecare cititor în parte poate înţelege şi poate verifica dacă această verigă slabă există atât în viaţa sa personală cât şi a celor cunoscuţi.

Încă un mic detaliu legat de aceste programe aflate în subconştient.

Cum se poate descrie „învierea” acestor programe? Auzim un cuvânt care joacă rolul unui declanşator. Este vorba despre vibraţia emisă de cuvântul respectiv, care poate fi determinată cu ajutorul numerologiei.

Atunci, în astfel de momente, raţionalul îşi încetineşte mult de tot activitatea, la fel şi conştiinţa umană. În astfel de momente, atât deciziile cât şi acţiunile ulterioare sunt realizate pe alte principii, se supun altor legi, cu totul altele decât cele care sunt cunoscute sau sunt conştientizate. Sunt momentele în care noi, aflaţi la volanul propriei noastre vieţi, ne aflăm în poziţia „unghiului mort”.

Se poate spune că, în astfel de momente, îşi face prezenţa Divinul, acea parte din noi înşine pe care urmează să o descoperim!

Pentru cunoscători sau pentru cei care vor să ştie.

 Lilith  Luna Neagră, cunoscută şi sub numele de Lilith, preia uneori conducerea şi îşi face mendrele. Poziţia acestui punct energetic pe harta astrologică natală, punct invizibil de altfel cu ochii fizici, determină anumite comportamente. În funcţie de zodia în care se află, de domeniul de viaţă indicat şi de aspectele avute cu celelalte planete, se poate spune şi câteva detalii ceva mai amănunţite despre aceste programe aflate în subconştient.

Din mitologie: Lilith a fost prima soţie a lui Adam, înaintea Evei. A fost mazilită, alungată din manifestare, datorită influenţei negative pe care a avut-o asupra soţului său. Povestea aceasta m-a determinat să realizez nişte conexiuni între motivele reîncarnării actuale şi menirea noastră în această viaţă, cea studiată cu ajutorul numerologiei.

Concluzia la care am ajuns este următoarea:

Rolul Lunii Negre este unul mai mult decât benefic în această viaţă, contrar opiniilor generale.

Ce-ar fi dacă am privi acest mit dintr-o altă perspectivă?

Ce-ar fi dacă în loc să o privim ca pe un duşman, un fel de „bau-bau” al existenţei noastre, să vedem şi ceea ce ne indică? Ea ne arată unde avem de lucrat cel mai mult cu noi înşine, ne scoate la lumină propriile noastre slăbiciuni, conştientizate sau neconştientizate încă!

Cum este mai bine? Să ştim sau să rămânem indiferenţi? Preferăm să închidem ochii, ignorând, sau să cunoaştem, mai exact SĂ NE CUNOAŞTEM?

……………………………………………………

Ai ceva dificultăţi în înţelegerea celor scrise sau, dimpotrivă, vrei să afli ceva mai multe? Atunci, şi mai multe informaţii poţi găsi aici. (link)

……………………………………………………

surse imagini:

http://envifriends.blogspot.gr/2012/01/blog-post_23.html

http://galerievirtuelle.deviantart.com/art/Gordian-Node-275746051

http://jaysanalysis.com/2010/03/25/liturgy-lilith-and-satyrs/

%d bloggers like this: