VIBRAŢIA 2

Caracteristicele lui 2 se întâlnesc la cei născuţi în anii de vibraţie 2 (link), la cei născuţi în zilele cu vibraţie 2 (link) şi la cei al căror nume poartă în el vibraţia 2. De asemenea, caracteristicele acestei vibraţii apar în mod mai accentuat şi în lunile februarie şi noiembrie.

Aceste caracteristici se întâlnesc cu preponderenţă la cei născuţi în zilele de vibraţie 2 (2, 11, 20 ) pâna la vârsta de 40 de ani, după care încep să apară caracteristicele vibraţiei date de data de naştere.

La cei născuţi în luna februarie şi noiembrie multe dintre aceste caracteristici sunt prezente doar pe jumătate. Sunt capabili să înţeleagă, să perceapă, pe cei din jur şi au mari dificultăţi în a se înţelege pe ei înşişi.

Numar-2

Caracteristici generale.

Dacă Soarele este reprezentat simbolic prin 1, vibraţia 2 este reprezentată prin Lună. Ambele planete influenţează vieţile noastre, a celor aflaţi pe planeta Terra.

După tradiţia orientală, Luna îndeplineşte un rol terapeutic pentru viaţa de pe Pământ. Luna îndeplineşte rolul unui cristal care reflectă ceea ce primeşte de la Soare. Sub influenţa Lunii este favorizată creşterea plantelor, a tot ceea ce înseamnă regn vegetal.

Soarele este preponderent un emiţător încărcat doar cu “pozitivitate”. Acest lucru este dăunător vieţii, căci viaţa este creată şi cu ajutorul “negativităţii”.

Ca să fac o traducere mai pe înţelesul tuturor a ceea ce s-ar putea numi „negativitate”, căci sensul actual dat acestui cuvânt este unul pur raţional, ca fiind unul malefic sau/şi producător de dezastre. Vibraţiile Lunii sunt cele care dau capacitatea omului de a visa, de a imagina, de a simţi şi a percepe ceva mai mult decât ce se vede în lumea materială, de a intui. Dacă Soarele se ocupă de capacitatea noastră intelectuală, Luna se ocupă de sentimentele noastre, de emoţii şi de sensibilitate.

Oamenii născuţi sub influenţa vibraţiei 2 sunt oameni tandri, sensibili şi sentimentali.

Spre deosebire de cei aflaţi sub influenţa vibraţiei 1, cei din 2 ezită destul de mult înainte de a îşi pune ideile şi planurile personale în aplicare.

Stările lor interioare oscilează foarte uşor către extreme, de la exaltare şi entuziasm, către pesimism şi deprimare. De foarte multe ori în viaţă se simt epuizaţi psihic, tocmai din cauza acestui balans continuu între stările lor interioare.

Una dintre explicaţiile posibile date acestui fenomen continuu de schimbare, este capacitatea de empatie, de rezonanţă cu mediul înconjurător. Aşa cum Luna reflectă pe Terra razele Soarelui, tot aşa şi cei aflaţi sub 2 reflectă lumea în care se află.

Această instabilitate emoţională se reflectă în viaţa lor de zi cu zi. Deşi îşi doresc foarte mult stabilitatea (fie că este vorba despre carieră sau viaţa personală), firea lor instabilă manifestată printr-un mod comportamental oscilant, le provoacă mari probleme. Le este greu să rămână stabili în relaţii sau într-un loc, indiferent de care. De cele mai multe ori, inconştient, chiar ei înşişi provoacă ruptura, tocmai în căutarea acelui echilibru interior.

Aşa cum sunt de cele mai multe ori provocatori, mai mult sau mai puţin conştient, le displace să fie provocaţi, căci atunci îşi scot la iveală toate armele cu care au fost dotaţi. Indiferent de care ar fi preţul de plătit, există tendinţa de a se răzbuna, indiferent de preţul pe care trebuie să îl plătească.

Dacă această metodă este folosită în mod preponderent pentru cei care îi provoacă, pentru familia lor au un alt mod de comportament. Toate formele de manifestare caracteristice dragostei se întâlnesc în acest caz: toleranţă, răbdare, înţelegere, ajutor dezinteresat, protecţie, credinţă, responsabilităţi asumate şi îndeplinite, etc. Familia, casa, este un refugiu căutat în permanenţă.

Sunt firi care caută să obţină prietenia cu orice preţ, căci se cunoaşte pe sine doar studiind şi experimentând emoţiile celor cu care vin în contact.

În caz de asistă la vreo dispută încearcă cu orice chip să aplaneze conflictele.

Îşi dau seama destul de timpuriu de capacităţile lor empatice şi intuitive. Instinctiv, pentru a-şi putea dezvolta această latură, le place să călătorească destul de mult, să comunice cu oameni, dezvoltându-şi în mod mai mult autodidact, un mod de comportament şi acţiune de tip diplomatic.

Le displace să fie făcuţi părtaşi la planurile altora, să fie manipulaţi. Dacă se implică într-un proiect, o fac doar dacă au fost anunţaţi din vreme de acest lucru şi doar dacă sunt de acord. De multe ori au fost implicaţi în proiecte care corespundeau prea puţin cu modul lor de gândire, speculându-se latura lor emotivă şi sensibilă.

Preferă să spună doar adevărul sau, cel puţin, acea parte din adevăr pe care o simte şi în care crede.

Dacă sunt certaţi de către prieteni sau de către familie, este tocmai datorită instabilităţii lor, fie că este vorba despre cea emoţională, fie că este vorba despre lucruri începute şi lăsate baltă.

Deşi sunt firi schimbătoare, dacă privim din punct de vedere practic, sunt stabili în promisiunile pe care le fac. Implicit, le displac persoanele care fac promisiuni doar cu vorba.

Una dintre trăsăturile care lipsesc multor persoane aflate sub vibraţia 2 este răbdarea, căci ei sunt conştienţi de natura lor emoţională instabilă. Aşa, de foarte multe ori, ajung să se căiască pentru vorbele spuse sau de faptele lor. Totuşi continuă să facă acelaşi tip de greşeli, adică deciziile luate sunt mai mult pe bază emoţională decât pe logică şi raţiune.

Persoanele aflate sub vibraţia 2 caută compania oamenilor care au intelectul dezvoltat. Încearcă să înveţe de la ei. Sunt observatori atenţi, încercând să îi copie. Devine o adevărată problemă atunci când înregistrează o reuşită, căci au tendinţa de a se culca pe laurii victoriei obţinute, mai ales dacă sunt lăudaţi pentru acest lucru.

Sunt buni oratori, căci în faţa unui auditoriu ştiu să inducă stările emoţionale şi, astfel, să reuşească să le atragă atenţia.

Au tendinţa de a spune „da” aproape tot timpul şi de a trece imediat la acţiune fără să se gândească.

Aşa cum pot fi controlaţi (mental), tot aşa se pricep să şi controleze (emoţional). În clipa când îşi dau seama de acest lucru, încep să atragă oameni care sunt instabili emoţional, la fel ca ei.

Aparent, par a fi oameni de încredere, în realitate sunt tentaţi foarte tare de a cădea în capcana obţinerii profitului personal, folosindu-se de emoţiile şi de problemele celorlalţi. Această tendinţă este echilibrată prin plăcerea de a cheltui destul de mare, de multe ori fără rost.

Se pricep foarte bine să îi conducă pe cei din jur. În schimb, să facă acelaşi lucru cu ei înşişi este foarte greu.

carte-vizita-online-01

Recomandări pentru cei aflaţi sub influenţa vibraţiei 2.

 • Este absolută necesară educaţia personală cu caracter emoţional. Amintesc aici despre cultivarea respectului faţă de sine şi a voinţei proprii.

 • Pentru că sunt foarte deschişi, au tendiţa de a se îndrăgosti foarte repede. Trezirea poate fi uneori foarte dură şi cu urmări care se pot întinde pe o perioadă mai lungă de timp. Câteva cunoştinţe din domeniul spiritualităţii (fără a exagera) sunt de un real folos. Amintesc aici de înţelegerea completă a unei poveţe scrise în Biblie: “Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi.”

 • Să înţeleagă că orice lucru început de ei înşişi trebuie să terminat tot de ei. Ideea că altcineva este obligat să termine treaba începută de ei este o iluzie. Uneori, conştientizarea acestui lucru îi face să cadă într-o depresie adâncă.

 • Aşa cum sunt capabili să îşi ţină promisiunile faţă de cei din jur, tot aşa să înveţe să îşi ţină promisiunile făcute faţă de ei înşişi. 

 • Cu toate că au tendinţa de a face multe lucruri deodată, trebuie să înţeleagă că lucrurile se fac pe rând. Chiar dacă au tendinţa de a-şi manifesta şi consuma neliniştea prin muncă fizică brută, acelaşi rezultat se poate obţine şi prin meditaţie.

 • Să evite oamenii care îi laudă excesiv. Fiind firi neîncrezătoare, vor căuta să facă la nesfârşit lucrurile respective, cele pentru care au fost lăudaţi, stagnându-şi evoluţia. 

 • Să consume cât mai multe lichide. 

 • Chiar dacă le place să cunoască cât mai multă lume, pentru un 2 acest lucru poate prezenta un adevărat pericol. Fiecare om este „simţit” cu mult înainte şi „pipăit”. Toate aceste cercetări repetate le produc consumuri de energie colosale.

 • Din cauza sensibilităţii accentuate se îmbolnăvesc foarte repede. Se poate ajunge la performanţa de a manifesta boli doar la auzirea numelui respectiv. De asemenea, se pot molipsi foarte repede de boli infecţioase.

 • Postul de carne este recomandat pentru toată viaţa, căci crizele de furie le provoacă adevărate dezastre în organism şi în viaţa personală.

 • Activitatea fizică este absolut necesară pentru păstrarea echilibrului, fie că este vorba despre practicarea unui sport, fie că este vorba despre executarea unor munci cu caracter gospodăresc.

 • Să se acumuleze cunoştinţe despre planeta care îi influenţează. Cunoaşterea anticipată a fazelor Lunii îi poate ajuta în luarea de măsuri preventive.

 • Să evite starea de aşteptare a recompenselor. De multe ori acest lucru (recompensa) este doar în imaginaţia lor. 

 • Şansele sunt scăpate printre degete, uneori fiind chiar la câţiva paşi până la succes. Cei din jur, cunoscându-le sensibilitatea, de multe ori îi sabotează în loc să îi încurajeze. 

 • Proiectele care implică sau afectează mai multe persoane sunt proiectele cele mai favorabile pentru un 2. Începerea, continuarea şi finalizarea unuor proiecte de unul singur reprezintă o adevărată catastrofă, atât din punct de vedere financiar cât şi emoţional.

Notă:

Respectul de sine se câştigă şi prin practică (experienţe personale), mai puţin prin asimilarea doar teoretică a cunoştinţelor. Menţionez acest lucru pentru că există o tendinţă, o înclinare accentuată spre erudiţie a persoanelor aflate sub vibraţia 2.

carte-vizita-online-01