VIBRAŢIA 7

 Caracteristicele vibraţiei 7 se întâlnesc la cei născuţi în zilele de vibraţie 7 (7, 16, 25), la cei cu număr de nume 7, la cei născuţi în luna iulie (zodia rac) şi la cei cu anii de naştere aflaţi sub vibraţia 7.

Reamintesc celor născuţi în zilele aflate sub vibraţie 7 că aceste descrieri sunt accentuate doar în prima parte a vieţii, cam până la vârsta de 36 de ani. Apoi, încep să se manifeste caracteristicele date de vibraţia dată de data de naştere.

7-Sapte

Caracteristici generale.

Firi intuitive, au capacitatea de a discerne, de a sorta pe principii personale tot ceea ce îi înconjoară.

Sunt dotaţi cu o imaginaţie foarte bogată, având tendinţa de a face orice pentru a îşi aduce visele, obiectivele, planurile, la gradul de finalitate.

Le place foarte mult să comunice. Cu ajutorul oamenilor şi în cadrul discuţiilor purtate cu ei descoperă că ceea ce au gândit despre anumite lucruri (persoane) se adevereşte.

Pentru că multe dintre visele lor se îndeplinesc, apare tendinţa de a trăi în mod continuu în altă realitate, cea creată de ei înşişi. Această tendinţă îi face să piardă de multe ori contactul cu realitatea.

Chiar dacă au o capacitate extraordinară de a îşi imagina, răbdarea le lipseşte uneori cu desăvârşire, dorindu-şi ca materializarea să aibă loc imediat, atunci când îşi doresc, suprasolicitând de foarte multe ori pe cei din jur din punct de vedere nervos.

Ei înşişi sunt firi neliniştite, nervoase. Tot timpul se gândesc la ceva. Datorită activităţii capacităţii mentale mărite, de multe ori neglijează multe aspecte ale vieţii sau le tratează cu indiferenţă. Aşa ajung să înregistreze multe eşecuri, fie că este vorba despre viaţa personală sau carieră.

Au un mod personal de a privi viaţa. Atunci când îşi pun ideile şi în scris, cuvintele lor lasă urme adânci în cititori, căci multe dintre ideile lor sunt absolut noi şi inedite ale unor principii vechi şi uitate de către cei mulţi.

Au capacitatea de a-şi susţine punctele de vedere cu multă luciditate, de multe ori ghidându-şi auditoriul spre ceea ce îşi doreşte.

Este un bun observator. Cunoaşte destul de repede modul de gândire al unui om doar datorită mişcărilor pe care le face persoana respectivă.

Cei aflaţi sub vibraţia 7 sunt oameni cu mai multe feţe, fiecare dintre ele reprezentând un alt caracter, un alt mod de manifestare. Datorită acestui aspect exterior şi talentului de a juca diverse roluri, ajung să fie plăcuţi de toată lumea, indiferent de locul unde se află.

În interiorul lor, însă, există o singură persoană care vede, gândeşte, judecă, calculează, organizează toate informaţiile asimilate.

Au mare grijă de ei înşişi, de asigurarea condiţiilor necesare pentru un echilibru atât fizic cât şi mental.

Pentru că le este greu să înţeleagă emoţia, ca stare, ajung să fie foarte darnici cu cei care manifestă în mod regulat stări emoţionale. Caută să „cumpere” acest mod de manifestare pentru a afla cât mai multe de la ei.

Sunt persoane care se adaptează foarte uşor, pentru că dorinţa lor de a afla cât mai multe este mare. Este unul dintre motivele pentru care un 7 călătoreşte destul de mult.

De multe ori caută să se însoţească cu persoane emotive, pentru că îşi dau seama că acea latură lor le lipseşte. Fără acea latură de manifestare au mici şanse de a se impune. Adevărata lor reuşită vine doar atunci când îşi descoperă propriile lor emoţii şi că, în realitate, ceea ce credeau că le lipseşte a fost dintotdeauna în ei înşişi.

Oricine care a avut un contact cu un 7 rămâne marcat, pentru că ei au capacitatea de a scoate din interiorul oamenilor ceea ce s-ar putea numi credinţă, încredere în sine, talent, performanţă.

Curiozitatea şi-o păstrează aproape toată viaţa, adunând astfel o mulţime de experienţe personale.

Prietenii şi-i sortează după principii personale stricte, căci îi preferă în anturajul lor pe cei care îi respectă modul lor de gândire fără a îi critica în special pentru modul lor de comportament.

Sunt oameni care riscă, considerând că riscurile fac parte dintr-un mod de viaţă obişnuit. Este unul dintre motivele pentru care o mare parte din viaţă o risipeşte. Stabilitatea este realizată cu mare greutate, abia după vârsta de 40 de ani.

Chiar dacă unii dintre prieteni le atrag atenţia asupra talentelor lor artistice, neglijează această latură mulţi ani din viaţă. Manifestarea talentelor artistice (scris, pictură, fotografie, muzică) este singura posibilitate de a înlocui acel deficit energetic dat de lipsa emoţiei.

Profită de pe urma celor din jur, în special al prietenilor. Sunt ajutaţi mult de aspectul lor exterior foarte atrăgător, de modul lor de manifestare dezinvolt, de abilitatea de a „ghici” cum îi poate fi de folos celor din jur.

Foarte rar suferă eşecuri. Viitorul este calculat şi planificat tot timpul, în amănunt, fie că este vorba despre o persoană, un obiect de achiziţionat, un post, o carieră, etc.

Multe dintre ideile sugerate de către cei aflaţi sub vibraţia 7 sunt geniale. În realitate, sunt foarte buni observatori. Văd cu mare uşurinţă detalii care scapă celorlalţi şi sortează foarte repede informaţiile după cum le primesc.

Odată cu trecerea anilor, descoperă că reuşesc cu uşurinţă să citească în mintea oamenilor. Acest lucru devine cu timpul un joc preferat, căutând compania oamenilor tocmai pentru a se putea „juca”.

Cu toate că par firi stabile, care ştiu ce vor, în sinea lor sunt stăpâniţi de teamă… Căci aşa cum descoperă (destul de timpuriu) că pot controla anumite persoane, tot aşa le este teamă să fie ei înşişi controlaţi. De multe ori acest lucru este realizat (controlul asupra lor) în special de către membrii familiei din care provin, în special de către latura feminină.

Le place să se facă utili, acordând atenţie şi ajutor personal celor din jur. Dacă ai nevoie vreodată de ajutor şi există printre cunoştinţele tale o persoană cu vibraţia 7, poţi apela fără probleme la ea. Dacă îi este imposibil să realizeze acel lucru personal, atunci sigur va găsi pe altcineva care te poate ajuta.

Flirtul face parte din felul lor de a fi, căci adoră să fie admiraţi. Uneori, acest lucru le poate aduce destul de multe probleme în familia personală.

Atenţia lor fiind îndreptată mai mult spre exterior (spre viitor), de multe ori amănuntele aflate chiar în faţa lor le scapă. Este una dintre cauzele care aduc lui 7 destul de multe decepţii, în special în relaţiile cu sexul opus.

Un număr 7 va avea întotdeauna dificultăţi într-un parteneriat. Deci, pentru a putea relaţii mai de durată, să caute persoane care sunt independente şi respectă independenţa celor din jur şi cu care au interese şi obiective asemănătoare.

Cine crede că un 7 este un fricos, se înşeală amarnic. Dimpotrivă! E imprudent! Este un adevărat expert în tâmpenii. Ideile lui şochează, paralizează pe cei din jur, iar dacă cineva i se opune atunci acel cineva este pus greu de tot la încercare. În primul rând din punct de vedere psihic! De ce? Pentru că este un adevărat „expert” din naştere de a descoperi slăbiciunile celuilalt. În astfel de momente se comportă ca un copil, se supără, se retrage, devine un încăpăţânat, făcând viaţa celor din jur un adevărat iad.

Îi place să fabuleze, să inventeze. E atât de convins de invenţiile lui încât îi scapă multe detalii, cum ar fi preţul care trebuie plătit pentru închipuirile lui. El ştie doar atât: le vrea, le doreşte şi gata! Dacă le-a văzut în mintea lui înseamnă că există, iar dacă există înseamnă că treaba lui e să le caute, să le descopere şi să le arate la toată lumea care a avut curajul şi tupeul să-l contrazică.

Pare greu de înţeles de unde-i vin şi ideile. Sursa e de altă natură decât cea pământeană. Dar există o mare problemă, căci un 7 va pierde foarte mult în viaţă dacă îşi foloseşte această sursă doar în interes personal. Mulţi dintre cei care îl iubesc îl părăsesc, sătui la un moment dat de atitudinea copilărească.

Se va maturiza destul de târziu, abia după 40 de ani, maturizarea lui constând mai mult în integrarea prudenţei în tot ceea ce face şi îl înconjoară în spaţiul lui intim. Puţini sunt cei care au onoarea de a trece acest prag, şi doar după o mulţime de teste care trebuiesc trecute.

E orb faţă de ceea ce înseamnă minciună. Pentru el există doar „neînţelegeri”. Deşi pare greu de crezut pentru marea majoritate, pentru un 7 există doar adevăr şi o înţelegere parţială, incompletă, a lucrurilor. Această oscilare continuă între cele două aspecte îl va face să devină un cititor pasionat, bine informat.

Furia lui e una mocnită, păstrată mai mult pe interior, consumându-se mai mult pe căutarea de soluţii pentru a obţine ceea ce îşi doresc. E unul dintre motivele pentru care se îndepărtează de cei care îşi manifestă nemulţumirile prin zgomote puternice şi/sau prin comportament agresiv. Dacă un 7 va face aşa ceva înseamnă că e cumplit de dezechilibrat. El simte dinainte ce va urma şi ce va pierde, iar în astfel de cazuri este în stare de (aproape) orice.

Se retrag periodic în ei înşişi. Dacă multor oameni le displace singurătatea, un 7 o caută în mod regulat. Descoperă că în acea retragere află mult mai multe decât ar citi un ziar (de exemplu). În acele momente se descoperă pe ei înşişi şi, de multe ori, au adevărate surprize de aceste descoperiri. Îşi dau seama cât sunt de puternici şi cât sunt de tari. După astfel de perioade, de retragere, revin din nou la viaţă cu forţe noi.

Tot în acele momente descoperă cât de mult doare o rană emoţională. Dacă până atunci se credea că doar el poate răni pe altcineva, ceva mai târziu va descoperi şi contrariul. Va suporta chiar el însuşi acest tip de tratament. Apoi, după un astfel de şoc, foarte mult timp îşi blochează propriile emoţii, devenind un fel de persoană sobră, neîncrezătoare, egoistă, cinică şi sarcastică, frigidă, dură şi inaccesibilă. Pentru cei care (încă) se mai află în preajma lor devine ciudată o astfel de atitudine. De la un om vesel, plin de viaţă, au parte să cunoască aceleaşi om dar groaznic de trist. Uneori trăiesc cu impresia că a adunat în el toată tristeţea din lume, cărând-o cu resemnare şi demnitate… atât cât a mai rămas din ea. Norocul este că astfel de perioade sunt trecătoare!

Cele mai bune reuşite din viaţă le va obţine doar dacă va munci în primul rând pentru sine şi abia apoi pentru ceilalţi. Mult timp din viaţa personală, în special la tinereţe, va proceda exact pe dos, provocându-i adevărate pagube materiale şi emoţionale.

Tot în prima jumătate a vieţii va fi atras de viaţa mondenă. Cu timpul va observa cât de costisitoare şi scumpe sunt astfel de „asocieri”. E unul dintre motivele pentru care va învăţa să aprecieze valoarea banului târziu, destul de târziu. Aşa cum îşi va da seama, tot destul de târziu, că prin comportamentul lui ia alungat de nişte oameni preţioşi şi de valoare de lângă el.

Unui 7 îi este mai puţin indicat să se implice în afaceri, chiar dacă are un simţ comercial ceva mai aparte. Îi lipseşte cumplit simţul practic, acest mod de a gândi al valorii practicii, atât de necesar şi de valoros în astfel de ocupaţii.

Sunt buni pedagogi, căci fiind experţi în a detecta emoţiile celuilalt, va găsi repede calea de comunicare prin care poate să comunice. Acest talent iese la iveală doar dacă se ocupă de literatură, fie că scriu chiar ei înşişi, fie că se ocupă în domenii similare, cum ar fi publicistica şi jurnalismul.

Le place să călătorească şi sunt atraşi de natură. Stând în natură vor descoperi o adevărată sursă de reechilibrare.

Le place să trăiască confortabil, deci vor avea mare grijă să îşi asigure un mediu şi un mod de viaţă cât mai decent. Pentru că vor învăţa destul de greu care e valoarea banului vor suferi câteva şocuri în acestă privinţă. Pentru un 7 este destul de greu să îşi păstreze un echilibru în domeniul financiar.

Sunt adevăraţi filosofi. Le place să vorbească despre comportamentul celor din jur dar devin muţi când e vorba să îşi exprime propriile sentimente. S-ar putea crede că sunt orgolioşi… Din păcate chiar aşa este. Ei ştiu că devin vulnerabili dacă îşi descoperă şi se deschid. Le e frică de acea parte vulnerabilă de care ei înşişi au profitat de prea multe ori. E unul dintre motivele pentru care are mari dificultăţi în întemeierea unei familii. E dificil ca partener iar când devine părinte este posibil ca să devină foarte sever, amintindu-şi de propriile lor tâmpenii.

Datorită înţelepciunii acumulate în urma experienţei de viaţă şi a informaţiile adunate de-a lungul timpului, cei din această vibraţie sunt de foarte multe ori solicitaţi şi li se cer sfaturile. Întotdeauna vor răspunde solicitărilor, chiar dacă uneori sunt foarte aglomeraţi. În astfel de momente pot deveni reci iar sfaturile sunt date fără prea multă tragere de inimă. În realitate se petrece cu totul altceva… Îşi amintesc de propriile prostii şi durerea pe care o simte celălalt îl afectează. Retrăiesc durerile pe care el însuşi le-a vindecat, chiar dacă acele dureri sunt mult mai mici ca intensitate.

Ca meserii potrivite unui astfel de caracter sunt meseriile în care sunt implicaţi oameni şi, în primul rând, acele meserii care le asigură independenţa emoţională, mentală şi fizică. Pot deveni buni terapeuţi, vindecători, consilieri în diferite domenii, astrologi sau numerologi, educatori, profesori, scriitori.

Recomandări:

 • Să aibă mai multă încredere în ei înşişi, căci sunt mai talentaţi decât marea majoritate a oamenilor.

 • Să fie mai stabili în părerile lor, fără a se lăsa sub influenţa altora.

 • Respectul faţă de sine să fie identic cu respectul faţă de ceilalţi. Fără nicio excepţie.

 • Să înţeleagă că între un ateu şi un credincios există mai multe asemănări decât diferenţe.

 • Să ceară de la ceilalţi ceea ce fac ei înşişi mai întâi.

 • Să-şi ţină minte cuvintele şi faptele.

 • Deciziile luate instantaneu le produc cele mai mari pagube. De evitat luarea deciziilor în momente de cumpănă şi instabilitate emoţională.

 • Pentru calmare este recomandată meditaţia, căci au tendinţa de a se îndrepta spre consumul de narcotice.

 • Mişcarea fizică le este benefică, mai ales pentru întreţinerea corpului fizic în stare de echilibru.

 • Pentru relaxarea minţii se se plimbe în natură, fără a avea o ţintă anume.

 • -şi tempereze propriile dorinţe, căci multe dintre ele depăşesc cu mult propriul buget.

 • Să fie ceva mai atenţi atunci când se implică în tot felul de activităţi. Unele dintre ele le depăşesc propriile sale capacităţi.

 • Să înveţe să aprecieze ceea ce au. Din dorinţa de a obţine cu orice chip ceea ce vor (sau de a păstra cu orice chip anumite situaţii) pot pierde tot ceea ce au.

 • Să cunoască valoarea timpului, atât cel personal cât şi al celor din jur.

 • Să vadă şi să accepte că în spatele oricărui eşec se ascunde o reuşită neaşteptată şi de o valoare inestimabilă.

  astrolog şi numerolog Monica Stănescu

carte-de-vizita-05

 Sursă imagine:

http://www.ewallpapers.eu/view_wallpaper/the-lucky-seven-1680-1050-4500.html